Καλώς ήρθατε

Εξάρθρωση διεθνούς δικτύου υποκλοπής στοιχείων τραπεζικών κρατών

Διεθνές δίκτυο που υπέκλεπτε τα στοιχεία τραπεζικών καρτών εξαρθρώθηκε και 15 άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας, ανακοίνωσαν την Παρασκευή ο οργανισμός δικαστικού συντονισμού Eurojust και ο οργανισμός συντονισμού μεταξύ των εθνικών αστυνομιών των χωρών της ΕΕ, Europol.

«Στις 19 Νοεμβρίου, 15 άτομα, ύποπτα για συμμετοχή σε δίκτυο υποκλοπής προσωπικών στοιχείων τραπεζικών καρτών συνελήφθησαν στην Ευρώπη» αναφέρουν η Eurojust και η Europol σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Χάγη.

Επτά άτομα συνελήφθησαν στο Βέλγιο, έξι στη Ρουμανία και δύο στην Ισπανία.

Κατά την επιχείρηση που...
πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Europol και της Εurojust υπό τις βελγικές αρχές, διεξήχθησαν έρευνες και ανακρίσεις στο Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και έρευνες στην Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με τις Europol και Eurojust, το δίκτυο αυτό φέρετο να είχε εγκαταστήσει σε διάφορες αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ) στην Ευρώπη και αλλού συστήματα που επέτρεπαν την ανάγνωση των δεδομένων που υπήρχαν στις τραπεζικές κάρτες.

Μικροκάμερες που επιτρέπουν την καταγραφή των κωδικών των τραπεζικών καρτών χρησιμοποιούνται συχνά, παράλληλα με το σύστημα ανάγνωσης των δεδομένων, διευκρινίζουν οι δύο υπηρεσίες.
ta-nea.dolnet

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails