Καλώς ήρθατε

Θανατώθηκε μικρή φάλαινα στην Αυστραλία

Οργή διακατέχει πολλούς Αυστραλούς για την θανάτωση μιας μικρής φάλαινας που τις τελευταίες μέρες απασχόλησε ακόμα και τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Το πρωί της Παρασκευής με μία θανάσιμη δόση αναισθητικού δόθηκε τέλος στην περιπέτεια της μικρής φάλαινας καθώς, απουσία της μητέρας της, προσπαθούσε τις τελευταίες ημέρες να θηλάσει από ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Το πτώμα της φάλαινας εθεάθη αργότερα σκεπασμένο στην παραλία. Νομική προσφυγή της τελευταίας στιγμής για να αποφευχθεί η θανάτωση του μικρού κήτους απέτυχε. Οι αρμόδιοι έκριναν να το σκοτώσουν πριν πεθάνει και πριν κατασπαραχτεί από καρχαρίες. Ήδη έφερε αρκετές πληγές από δαγκώματα καρχαριών και ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Αρκετοί Αυστραλοί αποδοκίμασαν τους υπεύθυνους για την ευθανασία της μικρής φάλαινας αποκαλώντας τους «δολοφόνους». Τα αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης έδωσαν το παρατσούκλι «Κόλιν» στη μικρή φάλαινα, καθώς το ενδιαφέρον αυξάνονταν μέρα με τη ημέρα και η περιπέτειά της τράβηξε την προσοχή όχι μόνο της κοινής γνώμης και των οικολόγων, αλλά και κυβερνητικών αρχών.

Δηλώσεις συμπάθειας έκανε ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μόρις Ιέμα, ενώ το πολεμικό ναυτικό της Αυστραλίας προσφέρθηκε να δώσει ένα σκάφος του σε ενδεχόμενη επιχείρηση διάσωσης της μικρής φάλαινας. Τα τελευταία 24ωρα έγινε κάθε προσπάθεια να σωθεί η Κόλιν. Επιστρατεύτηκε ακόμα και ένα Αβοριγίνας «γητευτής φαλαινών» προκειμένου να «μιλήσει» στο ζώο. Παρ όλα αυτά, η βάρους δύο τόνων μεγαλόπτερος, η ηλικία της οποίας δεν ήταν μεγαλύτερη των 2-3 εβδομάδων, βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση. Εκτός από την ασιτία, υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα και έχει υποστεί δαγκώματα καρχαριών. Το ενδεχόμενο να υιοθετούνταν από κάποια άλλη θηλυκή φάλαινα, αν βρισκόταν στα ανοιχτά, είχε αποκλειστεί.


πηγή:pathfinder.gr

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails