Καλώς ήρθατε

Πείτε την αλήθεια στους πολίτες, αν τολμάτε...

Δεν πάτε να λέτε ότι θα έρθουν οι επτά πληγές του Φαραώ, δεν πάτε να απειλείτε τον κόσμο ότι θα φτωχύνει και θα πάει στη δραχμή, ό,τι κι αν σκαρφίστηκε το πολιτικό σύστημα πέφτει στον Καιάδα. Το ερώτημα είναι γιατί. Είναι πολύ απλό. Δεν τους πιστεύει απολύτως κανείς.

Θα το πω απλά για να το καταλάβετε. Αν πάει ένας αποδεδειγμένα ψευδομάρτυρας σε ένα δικαστήριο υπάρχει περίπτωση να τον πιστέψει κανείς; Μα και φυσικά όχι. Τα παραδοσιακά κόμματα της μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μόνο που δεν τα αγοράζει κανείς. Αγαπητέ κύριε Σαμαρά και αξιαγάπητε κύριε Βενιζέλο δεν γίνεται ξαφνικά να μηδενίσετε το κοντέρ της ιστορίας και... να κάνετε ότι προήλθατε από παρθενογένεση. Έχετε κάνει από κοινού τόσες κωλοτούμπες, έχετε διαχειριστεί τόσο λάθος την κρίση −και το πιο φοβερό είναι ότι σας δόθηκαν δεκάδες ευκαιρίες εδώ και σχεδόν 30 χρόνια για να αποδείξετε ότι μπορείτε να κυβερνήσετε. Τι κάνατε; Όλα αυτά τα χρόνια κάνατε ότι δεν βλέπατε.

Κύριε Βενιζέλο, από πόσα υπουργεία περάσατε στα τόσα χρόνια που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ; Θυμίστε μας μία μεταρρύθμιση που έφερε επανάσταση στην κοινωνία. Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι καμία. Θυμάμαι όμως το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο ανανεώσατε στο νέο Σύνταγμα, θυμάμαι επίσης και τον τυποκτόνο νόμο που έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες λαμόγια με το παραμικρό να τραβάνε μηνύσεις και αγωγές και να μην τολμά να τους κουνήσει κανείς (αφήστε, ξέρω, υπάρχουν περισσότερα λαμόγια δημοσιογράφοι απ’ όσους μπορεί να βάλει το μυαλό του κάθε Έλληνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτοί που είναι σωστοί δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους).

Εσείς, κύριε Σαμαρά. Όντως δεν είχατε κυβερνητικό πόστο τα προηγούμενα χρόνια. Και η αλήθεια είναι ότι είσαστε εκτός πολιτικής. Από πότε, όμως, ο αρχηγός της συντηρητικής κεντροδεξιάς παράταξης μιλάει στο στενό ακροατήριο του σκληρού πυρήνα της ΝΔ και όχι στο σύνολο του ελληνικού λαού; Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής περιόριζε τις επιλογές του; Έβαζε πάνω από όλα το εθνικό και λιγότερο το κομματικό. Με εσάς κύριε Πρόεδρε έχουμε κι ένα φαινόμενο∙ είσαστε ένας σχετικός άφθαρτος πολιτικός, αλλά ο λαός δεν σας εμπιστεύεται. Γιατί; Γιατί κύριε Σαμαρά έχετε αλλάξει τόσες πολλές φορές γνώμη, έχετε κάνει τόσες πιρουέτες που δυστυχώς δεν πείθετε πλέον παρά μόνο ελάχιστους φανατικούς. Αυτό σημαίνει ότι δίπλα σας δεν είχατε ποτέ καλούς συμβούλους. Δεν σας βοήθησαν να προβλέψετε τις επόμενες πολιτικές σας κινήσεις. Όμως, κύριε Σαμαρά, ο πολιτικός είναι για να χαράσσει γραμμή και να προβλέπει, δεν είναι για να ακολουθεί την επικαιρότητα.

Και τώρα πάμε και στους δύο σας, στα κόμματά σας που κυβέρνησαν από το ‘74 και μετά. Τι καλό άφησαν στον τόπο; Για πείτε μου, τι σχολείο έφτιαξαν; Έφτιαξαν μια εκπαίδευση όπου τα παιδιά μπαίνουν τούβλα και βγαίνουν στουρνάρια. Ενισχύσατε την παραπαιδεία και ο μαθητής για να περάσει στο πανεπιστήμιο τα «χώνει» στο φροντιστήριο. Να μιλήσουμε για πανεπιστήμιο; Ε ρε γλέντια. Τόπος συναθροίσεων ανεπάγγελτων επαγγελματιών φοιτητών, εγκληματικών στοιχείων και τεμπέληδων καθηγητών. Μήπως θέλετε να δούμε την υγεία; Επιτρέψατε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα λαμόγια τους επιχειρηματίες φαρμάκου να κατακλέψουν ό,τι πετάει κι ό,τι κολυμπάει. Δημιουργήσατε ένα τέρας που έστελνε μίζες αριστερά και δεξιά και σε όποιον μιλούσε ελληνικά. Τώρα τελευταίως αλβανικά και πακιστανικά. Μήπως θέλετε να δούμε το Δημόσιο; Εκεί είναι που τα έχετε κάνει εντελώς μαντάρα. Υπάλληλοι της ρεμούλας και του καθισιού που το μόνο που τους απασχολεί είναι το εύκολο κέρδος και το ραχατιλίκι. Υπάλληλοι τόσο «φτηνοί» στη ψυχή που μόλις τους υποσχέθηκε ο Τσίπρας τον ουρανό με τα άστρα την έκαναν με ελαφριά πηδηματάκια. Να σας θυμίσω κύριε Βενιζέλο ότι στο Δημόσιο το ΠΑΣΟΚ είναι πέμπτη δύναμη.

Άρα, αγαπητοί κύριοι των πάλαι ποτέ δυνατών κομμάτων, όλα αυτά τα χρόνια δουλέψατε όχι με γνώμονα το κοινό συμφέρον του λαού και της Ελλάδας, αλλά με γνώμονα το συμφέρον του κομματικού σας στρατού. Δεν αλλάζατε τίποτα, δεν κουνούσατε τίποτα σε ό,τι κι αν σας ζητούσαν οι συνδικαλιστές που πληρώνονταν σαν να είναι πρωθυπουργοί και που ζούσαν σαν να είναι ο Βαρδινογιάννης. Σήμερα μας μιλάτε για ανανέωση. Προσπαθείτε να πείσετε τον ψηφοφόρο ότι αυτή τη φορά λέτε αλήθειες. Πώς ακριβώς το προσπαθείτε; Ο Αντώνης Σαμαράς ανασταίνει νεκρούς στο εξαγνιστήριο της Συγγρού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλάει για επανίδρυση και προσπαθεί να στελεχώσει το κόμμα με νεαρά στελέχη. Με λίγα λόγια, προσπαθείτε να φτιάξετε την πίτα με ξινισμένο γάλα. Δεν έχετε πρόβλημα, κύριοι, με τα πρόσωπα. Το κηφηναριό είναι κηφηναριό είτε είναι 30 χρονών είτε 60. Αν θέλετε πραγματική ανανέωση κάντε πολιτική, τολμήστε να πείτε αυτά που δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να ακούσει ο απλός πολίτης που δεν θα πάρει το μισθό του από το Δημόσιο βρέξει χιονίσει. Σε διαφορετική περίπτωση, σας μιλάω ειλικρινά, δουλεύετε μόνο για τον Τσίπρα. Ρίχνετε νερό στο μύλο του και θα συμβεί ό,τι και το ‘81, μόνο να ξέρετε η μπάλα δεν θα πάρει μόνο τον κύριο Τσίπρα, θα σας πάρει όλους μαζί.
γράφει ο Πέτρος Αλεξίου
από το pressing

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails