Καλώς ήρθατε

Αυτό πρέπει να κάνει ο Α. Σαμαράς τώρα

Πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς δήλωσε πως κατέθεσε στον ΠτΔ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθόσον η προσπάθειά του για σχηματισμό κυβέρνησης δεν απέδωσε.

Απ' ότι φάνηκε, κανένα κόμμα δεν θέλησε να συνεργαστεί με την ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Οφείλουμε πάντως να πούμε ότι ο αρχηγός της ΝΔ χωρίς να βάλει καμία κόκκινη γραμμή κάλεσε τους αρχηγούς όλων των άλλων κομμάτων προκειμένου να υπάρξει ένας ελάχιστος κοινός παρανομαστής συνεργασίας. Όμως, όπως αποδείχτηκε, κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί με την ΝΔ θεωρώντας την περίπου ως μνημονιακό μίασμα.

Εμείς θα συστήναμε στον Αντώνη Σαμαρά να... δηλώσει προς τον κ. Τσίπρα, ο οποίος θα πάρει την δεύτερη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ότι η ΝΔ θα απόσχει από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Μετά τη δήλωση αυτή θα απαιτούνται πλέον 120 έδρες για σχηματισμό κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό θα εξαναγκάσει τους αντιμνημονιακούς ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , αλλά και το όψιμα αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ, που όλοι μαζί διαθέτουν 145 έδρες (και δηλώνουν ναι στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ναι στο ευρώ), να πάρουν πάνω τους το πολιτικό κόστος μη σχηματισμού αντιμνημονιακής κυβέρνησης.

Αν, μετά από μία τέτοια ενέργεια δεν σχηματιστεί αντιμνημονιακή κυβέρνηση, τότε η απόφαση του λαού θα διαφέρει πολύ στις αμέσως επόμενες εκλογές και πάντως χαμένη δεν θα είναι η ΝΔ. Αν όμως συνεργαστούν και συγκυβερνήσουν, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το μνημόνιο, την τρόικα και τα μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails