Καλώς ήρθατε

H “κόζα τρόϊκα-νόστρα” είναι έτοιμη να ξαναπειράξει τις κάλπες…

Κουνώντας μπροστά στα μάτια των Ελλήνων ψηφοφόρων το σκιάχτρο της δραχμής!

Αρκετές αθηναϊκές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ανάρτησαν σήμερα το πρωί δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η "κόζα τροϊκα-νόστρα" ΕΕ - ΔΝΤ είναι πρόθυμη να κάνει έξι συμβιβαστικές αλλαγές στο μνημόνιο που υπέγραψε με την Ελλάδα... αν από τις διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων προκύψει μνημονιακή κυβέρνηση.

Δηλαδή, είναι σαν να λέμε ότι η Αμερικανίδα υπ. Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε ότι υπόσχεται στην Κίνα να αλλάξει σχέδια και να μην ρίξει πυρηνικά πάνω της, αν το... καθεστώς του Πεκίνου δεχθεί να αυξήσει την αξία του κινεζικού νομίσματος κατά 25%. Ή ότι η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ότι θα πληρώσει 8 εκατ. ευρώ μετρητά σε οποιονδήποτε Γάλλο ψηφοφόρο δεχτεί να δολοφονήσει τον Φρανσουά Ολάντ. Ή ότι ο Χέρμαν βαν Ρομπάι δήλωσε σε ομιλία μπροστά σε ακροατήριο στις Βρυξέλλες, ότι κάθε χώρα της ΕΕ έχει το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να λέει "ναι" σε όλα όσα αυτός προτείνει, όσο συχνά θέλει! Πάμε καλά;

Η ποικιλία με τα καλούδια της τρόικας, που σκοπό έχει να δελεαστούν οι Έλληνες και να ψηφίσουν όσους δωσιλογικούς συμβιβασμούς έκανε το ΠΑΣΟΚ, περιέχει ένα λαχταριστό έδεσμα στη μέση του πιάτου: την παράταση τουλάχιστον κατά ένα έτος (έως το τέλος του 2015) της προθεσμίας για τη μείωση των ελλειμμάτων.

Επίσης διατεθειμένη δηλώνει η τρόικα να διατηρήσει την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, να ανασχέσει τις μειώσεις ορισμένων συντάξεων ή και να αποκαταστήσει πλήρως τις συντάξεις σε κάποιες περιπτώσεις, ώστε να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα. Α! Και να μειώσει το μέσο φορολογικό βάρος για τους μισθωτούς.

Το σημείο απελπισίας στο οποίο βρίσκεται το Βρυξελλοβερολίνο δεν κρύβεται πλέον. Πληροφορηθήκαμε ότι ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ ασκεί αφόρητες πιέσεις στην Κομισιόν να κλείσει μια κάποια συμφωνία και να επιτευχθεί το "σωστό" αποτέλεσμα. Γιατί ο Ντράγκι δεν φοβάται μόνο τον τεράστιο απλήρωτο λογαριασμό που θα φορτωθεί αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, αλλά και την πιθανότητα η συνακόλουθη αντίδραση της αγοράς να στείλει την Ισπανία απότομα στα βράχια... Το ίδιο και το νόμισμα-φετίχ.

Όσο για τον γλοιώδη και πάντα πρόθυμο Μπενύτο, αυτός τσιγκλάει συνεχώς τις Βρυξέλλες να τον βοηθήσουν να πάρει πίσω έστω κάποιες από τις ψήφους που έχασε.

Επτά κόμματα συναντιώνται σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε μια έσχατη προσπάθεια να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Όπως όλοι αναμέναμε, ο προβλέψιμος Βενιζέλος έριξε χθες όλο το φταίξιμο για το αδιέξοδο της ακυβερνησίας στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα με τα μνημονιακά κόμματα, αλλά οι νέες μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι χάνει τον χρόνο του. Αν μη τι άλλο, η αντιμνημονιακή ψήφος δείχνει να σταθεροποιείται αντί να παραπαίει.

Το αλαλούμ στην όλη υπόθεση - και αυτό που πρέπει να κατανοήσουν οι Έλληνες ψηφοφόροι - είναι ότι θα χάσουν την αξιοπιστία τους, αν συνεχίσουν να λένε στις εταιρείες δημοσκοπήσεων ότι θέλουν και να πετάξουν έξω την τρόικα και να παραμείνουν στην ευρωζώνη.

Φιλόδοξα και τα δύο σχέδια, δεν λέω, αλλά είναι σαν να λέμε: "Σε απεχθάνομαι όπως ο διάολος το λιβάνι, αλλά θέλω να μείνουμε φίλοι για πάντα"!

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails