Καλώς ήρθατε

H εσωτερική στάση πληρωμών είναι ήδη εδώ

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η εσωτερική στάση πληρωμών στην Ελλάδα καθώς τα ταμειακά αποθέματα έχουν σωθεί και κανείς δεν ξέρει αν στις 22 Ιουνίου θα μπουν όλες οι συντάξεις ή έναντι. Η οικονομία έχει καταρρεύσει πλήρως εξαιτίας κυρίως της αδυναμίας του ελεγκτικού μηχανισμού να εισπράξει από όσους χρωστούν φόρους.

Προφανώς και για χιλιάδες πολίτες είναι αδύνατη η πληρωμή φόρων και χαρατσιών.

Όμως, εδώ έχουμε με μαζικό κίνημα άρνησης πληρωμής.

Επιχειρηματίες αρνούνται να πληρώσουν δάνεια στις τράπεζες, ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία, μισθούς σε υπαλλήλους.

Ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν ασύστολα ενώ... οι μόνοι που πληρώνουν είναι οι μισθωτοί. Όμως, υπάρχουν και χιλιάδες πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμα και δεν πάνε να τα εξοφλήσουν ή τουλάχιστον να κάνουν διακανονισμό.

Η μαζική άρνηση πληρωμής έχει τινάξει στον αέρα την οικονομία, τόσο πολύ που η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή θα βρει το χάος στα ταμεία. Αν δε βοηθήσουν οι ξένοι τότε είναι σίγουρη η στάση πληρωμών στο εσωτερικό μέτωπο καθώς μέχρι το φθινόπωρο δεν υπάρχουν πληρωμές σε δάνεια.

Θα αναρωτηθεί κανείς τι είναι αυτοί που δεν πληρώνουν έτσι ξαφνικά. Οι φυλές των μπαταχτζήδων είναι πολλές...

οι μόνοι δικαιολογημένοι είναι οι κατεστραμμένοι οικονομικά που δεν έχουν να πληρώσουν.

Είναι επίσης, οι οπαδοί του κόμματος της δραχμής με αρχηγό τον κ. Τσίπρα. Ποντάρουν λοιπόν στην επιστροφή στη δραχμή για να γλιτώσουν εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια. Πολλοί από αυτούς είναι επιχειρηματίες που βλέπουν ως μόνη ευκαιρία να την γλιτώσουν, την καταστροφή της Ελλάδας.

Είναι επίσης, κάποιοι που έχουν πειστεί ότι ο Τσίπρας θα τους χαρίσει δάνεια και πιστωτικές ή ότι θα πάει να πάρει λεφτά από τους πλούσιους και θα τα μοιράζει στους φτωχούς.

Και είναι τέλος όσοι τηρούν στάση αναμονής και δεν πληρώνουν μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Από την άλλη, φυσικά, υπάρχει και το κράτος που έχει παγώσει όλες τις πληρωμές. Δεν πληρώνει προμηθευτές, φαρμακοποιούς, γιατρούς, στον ΕΟΠΥΥ, στην παιδεία κ.λπ. Έτσι, δεν υπάρχει στην αγορά ούτε… σάλιο.

Με την κατάσταση αυτή να έχει παγιωθεί εδώ κι ένα μήνα, οι εφορίες απλώς υπολειτουργούν αφού δεν έχουν κάτι για να μαζέψουν χρήμα.

Προς τούτο, το οικονομικό επιτελείο έχει πάθει πανικό καθώς δεν έχει να πληρώσει ούτε τα βασικά. Έτσι από αύριο ο κ. Ζαννιάς βάζει τοποτηρητές στις μεγάλες εφορίες και σ’ αυτές που δεν εισπράττουν μπας και κυνηγήσουν οι εφοριακοί τους φοροφυγάδες.

Όμως, η κατάσταση της ομαδικής άρνησης πληρωμής φόρων δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην καταστροφή. Όλοι αυτοί που έχουν λεφτά και περνάνε καλά αλλά δεν πληρώνουν περιμένοντας τον… Αλέξη να τους τα χαρίσει θα πρέπει να αναλογιστούν πόσο κακό κάνουν στην χώρα;
από το antinews

3 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Freidenker είπε...

Η πολυνομία οδηγεί στην ανομία.Οι πολλοί φόροι δεν αποδίδουν,είναι κίνητρο φοροδιαφυγής για τους διαπλεκόμενους και αγανακτήσεως για τους αδυνάτους.Οι "αιρετοί"η μη πλουτοκράτες έβγαλαν 600 δις€(μόνο;)στην Ελβετία,κι άλλα στο Λουξεμβούργο,Λιχτενστάϊν κ.α.Το δημόσιο χρέος έχει αποπληρωθή πεντάκις(;).Μας φόρτωσαν τόκους τώρα(5% αντί 1%0.Γι αυτούς θα φορολογήται ("βαθμιαία δήμευση"-Γιωργάκης,"κλοπή" -Α.Ανδριανόπουλος)ο μικρομεσαίος;Τον τσάκισαν (αντικειμενικά κριτήρια-συνάφεια-ΦΠΑ,χώρια ο ανταγωνισμός των "αλυσσίδων").

Freidenker είπε...

Ξεν.Ζολώτα,μέντορα της Οικονομίας,οι πολλοί φόροι ελάχιστα αποδίδουν.Το διαχρονικό και διακομματικό Κράτος καταφεύγει στα εύκολα:(1)έμμεσοι φόροι στα καύσιμα-άνοδος πληθωρισμού 2)αύξηση αντικειμενικών αξιών-νέκρωση κτηματαγοράς-κατασχέσεις.3)45% στους επενδυτές και μπαξίσια στις διάφορες ελέγχουσες Υπηρεσίες-φυγή Κεφαλαίου.4)Φοροεπιδρομή και υψηλά ασφαλιστικά στους μικρομεσαίους-μεταφορά βιοτεχνιών στα Βαλκάνια,απώλεια 40000 θέσεων εργασίας μόνο στη Β.Ελλάδα)5)οριζόντια περικοπή μισθών,συντάξεων-νέκρωση αγοράς.οι πολιτικοί και παντοειδείς "αιρετοί"αποβλέπουν σε εμβαλωματικά μέτρα,πλην ολέθρια για το άμεσο μέλλον(1982-2010).30-5-2012

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ -ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ -ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ????

Related Posts with Thumbnails