Καλώς ήρθατε

Μια είδηση που έχει σκάσει εδώ και δυο ημέρες και δεν έπαιξε πουθενά

Τι είναι τούτο πάλι; Και γιατί δεν μιλάει κανείς;

Μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το Ελληνικό χρέος διαπιστώνει η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου. Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονίζεται ότι η χώρα πλήρωσε το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23% περισσότερο σε σχέση με το 2010, παρά τα «φθηνά» δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. ειρωνικά τα εισαγωγικά της συντάκτριας).

Η Στέφανι Φλάντερς σημειώνει ότι αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα... οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!!!

Υπενθυμίζεται ότι το κεφάλαιο το έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω 5-6 φορές και τώρα μας “φεσώνουν” με τους τόκους. Σημειώνεται επίσης, ότι το καθεστώς θέλει να εξομοιώσει την Ιταλία με την Ελλάδα επιβάλλοντας τη λογική ότι και οι άλλες Χώρες της Ευρώπης τα ίδια υφίστανται, επειδή δανείσθηκε πρόσφατα με επιτόκιο 1,9%…

Το σχετικό άρθρο στο BBC εδώ.
από το olympia

4 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Αν διαβαστεί το αγγλικό άρθρο θα δείτε πως αυτά που λέτε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Do you speak the England the very besterest???

Το copy και paste απο το facebook δεν κάνει πάντα καλό

Nikolas

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο του BBC του οποίου επισυνάπτετε link είναι λίγο άσχετο ή είναι ιδέα μου..;

Ανώνυμος είπε...

Τό άρθρο του BBC βρίσκεται εδώ http://www.bbc.co.uk/news/business-16746455

apneagr είπε...

Ανώνυμε από πάνω (23 Μαΐου 2012 10:27 π.μ.)
Ευχαριστούμε!

Related Posts with Thumbnails