Καλώς ήρθατε

Η τελευταία ζαβολιά-μπλόφα της Μέρκελ

Μια μέρα ακριβώς αφού αυτό το θηλυκό θα αποσυρθεί από την πολιτική (αν ήταν η επόμενη Παρασκευή, ανάσταση θα κάναμε), σας πάω στοίχημα ότι θα της γεμίσουν κάποιοι τα μπαούλα με χρυσές λίρες, μόνο και μόνο επειδή έμαθε σε μια χούφτα επιτήδειους των αγορών πώς να σπάνε τα μούτρα οποιουδήποτε θα πάρουν πρέφα ότι τους στέκεται εμπόδιο. Του Έλληνα εννοώ ντε.

Καθώς οι προβλέψεις για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη κινδύνευαν να μετατραπούν σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία, η Αγγέλα πρότεινε χθες στον... Έλληνα Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια να κάνουν - άκουσον άκουσον - οι Έλληνες δημοψήφισμα ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές τους στις 17 Ιουνίου, για να έχουμε, τάχαμου, μια ποσόστωση του πόσοι ακριβώς Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη.

Όσοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μεσοπρόθεσμη μνήμη τους θα θυμούνται σίγουρα τον Γιώργο Παπανδρέου να ξεστομίζει ακριβώς αυτή την ιδέα στους Ροβεσπιέρους της Ε.Ε. τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε αυτοί του είπαν αμέσως να πάει να ξεπλύνει το στόμα του και να την κάνει με ελαφρά.

Γι' αυτό δεν πρέπει καθόλου να μας ξαφνιάζει το γεγονός ότι η είδηση της πρότασης της Αγγέλας προκάλεσε αναγούλα στους αρχηγούς των μεγάλων ελληνικών κομμάτων.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε την Μέρκελ ότι φέρεται στην Ελλάδα σαν να είναι "προτεκτοράτο". Η Αντώνης Σαμαράς, της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι "οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη από δημοψήφισμα για να αποδείξουν την επιλογή τους να μείνουν στην ευρωζώνη". Όσο για το ΠΑΣΟΚ, αυτό έπαθε μια ξαφνική κρίση συνείδησης και δήλωσε ότι "τα δημοψηφίσματα εμπίπτουν αποκλειστικά στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και όχι της ΕΕ ή άλλων κρατών μελών".

Και όμως! Ιδέα δεν έχω πώς έγινε αυτό, φίλοι μου, αλλά παρά την χοντροκομμένη μπλόφα του Βρυξελλοβερολίνου, είναι φανερό ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι μάσησαν. Μάσησαν και ανησυχούν και πάλι... Τόσο μάλιστα, που κάρφωσαν ξανά τη Νέα Δημοκρατία στην κορυφή, με 26,1%, σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλάει στη 2η θέση με 23,7%.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό, κατά τη γνώμη μας, εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι, με τα νέα αυτά δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται καθόλου να έχουν αρκετές έδρες ώστε να σχηματίσουν ένα μνημονιακό κυβερνητικό μέτωπο, πράγμα που δεν κατόρθωσαν να πετύχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Γεγονός που αρχίζει να μας κάνει να αμφιβάλλουμε σοβαρά για το εάν ή όχι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι τελειωμένη υπόθεση.
από το hat4uk, το διαβάσαμε στο Ας μιλήσουμε επιτέλους

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails