Καλώς ήρθατε

Η μέρα της ανακούφισης πλησιάζει

Ακόμα και όσοι νομίζουμε ότι δεν επηρεαζόμαστε από την προπαγάνδα, κάνουμε λάθος. Η αλήθεια είναι ότι επηρεάζουν το μυαλό μας με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούμε να σκεφτούμε λογικά και μάλιστα φτάνουμε στο σημείο να μην εμπιστευόμαστε ούτε καν τα μάτια και τα αυτιά μας.

Ενώ οι μνημονιακοί έχουν κυριολεκτικά εξαερωθεί, εμείς πιστεύομε ότι υπάρχουν ακόμα 4 ή 5 στους 10 που τους ψηφίζουν. Μπορεί να μην τους βλέπουμε πουθενά, αλλά δημοσκόποι, ΜΜ"Ε" και κόμματα, μας έχουν πείσει ότι υπάρχουν.

Αν κάνουμε μια έρευνα στον κύκλο μας δεν θα βρεθούν παραπάνω από 2 στους 10 και αυτοί με μεγάλη δυσκολία. Επειδή όμως μας έχουν επηρεάσει σε σημείο που δεν εμπιστευόμαστε ούτε τον εαυτό μας, αρχίζουμε να ψάχνουμε δικαιολογίες ...μήπως ο κύκλος μας δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα; ...όμως γιατί στις προηγούμενες εκλογές ήταν; ...γιατί σήμερα έπαψε να είναι αντιπροσωπευτικός; Ας σκεφτεί λοιπόν ο καθένας πόσο μεγάλη διαφορά είχε η εικόνα του κύκλου του, από τα αποτελέσματα των εκλογών και αν σήμερα - με βάση όσα διαρρέουν - η απόκλιση είναι ίδια; Μήπως τελικά δεχόμαστε αυτά που μας προπαγανδίζουν, ακόμα και αν είναι αντίθετα με αυτά που βλέπουμε με τα μάτια μας;

Ενώ λοιπόν έχουμε αμφιβολίες για αυτά που εμείς βλέπουμε, παρατηρούμε ότι και με όποιους συζητάμε, έχουν παρόμοια εικόνα. Τελικά τους 4 στους 10 - που εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις - δεν τους βλέπει κανείς. Όμως μας έχουν πείσει όλους ότι ζουν ανάμεσά μας, παρόλο που δεν τους βλέπουμε. Πες - πες δεν είναι απίθανο να μας κάνουν να πιστέψουμε ακόμα και σε φαντάσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΠΑΣΟΚ πριν από μερικούς μήνες το εμφάνιζαν στο 8% και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχει διπλάσιο ποσοστό. Ίσως γιατί κατάφερε να μας εκνευρίσει ακόμα πιο πολύ. Στο τέλος, θα μας πείσουν ότι έχουμε το σύνδρομο του Hulk …όσο εκνευριζόμαστε πρασινίζουμε!

Επίσης βλέπουμε ότι ακόμα και στις μεγάλες πόλεις, που κάποτε τα κόμματα γέμιζαν, με χιλιάδες λαού, τις κεντρικές πλατείες, τώρα δεν μπορούν να γεμίσουν ούτε μικρά γυμναστήρια. Αν μάλιστα υπολογίσουμε ότι φέρνουν και πούλμαν με ενισχύσεις, για να γεμίσουν τους "τεράστιους" χώρους, ίσως η κατάσταση να είναι πιο τραγική ακόμα και από αυτή που βλέπουμε. Μάλιστα το φαινόμενο είναι γενικό, αφού περίπου το ίδιο ισχύει σε κάθε πόλη.

Η προσέλευση, σε σχέση με το παρελθόν, είναι το 1/10 και φυσικά αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε με σκηνοθετικά τρικ. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε, σκηνοθετικά, να κάνει κάτι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έχει εμπειρία σε σκηνές με δεινοσαύρους ή ίσως ο Τζέιμς Κάμερον, με εμπειρία στη σκηνοθεσία του Τιτανικού. Πάντως σίγουρα οι δύο σκηνοθέτες θα μπορούσαν να δείξουν την απόγνωση, στα τρομαγμένα πρόσωπα των πρωταγωνιστών.

Η δεύτερη σκέψη που κάνουμε, είναι ότι ζουν ανάμεσά μας, αλλά ντρέπονται ή φοβούνται να εκδηλωθούν. Ίσως η εκδοχή αυτή να έχει κάποια βάση, όχι όμως στο μέγεθος που να αλλάζει σημαντικά την κατάσταση. Άλλωστε όσους βλέπουμε γύρω μας δεν δείχνουν ούτε φοβισμένοι, ούτε αποφεύγουν να πάρουν θέση, απεναντίας, όχι μόνο εκδηλώνονται αυθόρμητα, αλλά είναι και αποφασισμένοι.

Παρότι δημοσκόποι, κόμματα και ΜΜ"Ε" προσπαθούν να πείσουν ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης συγκεντρώνουν πάνω από 40% των ψηφοφόρων, με την εικόνα που βλέπουμε όλοι μας, αλλά και με βάση την κοινή λογική, θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι αν τελικά συγκεντρώσουν έστω και 30% μαζί με φοβισμένους και ντροπαλούς. Άλλωστε πολύ σύντομα θα μάθουμε τι είναι λογικό και τι υπερβολικό.

Νεοταξίτες, προπαγανδιστές, τραπεζίτες, κατοχικές δυνάμεις, όλοι μαζί δίνουν μάχη για να μας ποδηγετήσουν, για άλλη μια φορά. Τα δε κόμματα που μονοπώλησαν την εξουσία σχεδόν 40 χρόνια, γνωρίζουν ότι βρίσκονται κοντά στην διάλυση τους. Γι' αυτό είναι αναγκασμένα να δώσουν τον "υπέρ πάντων αγώνα", για την επιβίωση τους. Άρα είναι φυσικό επακόλουθο να εκτοξεύουν απειλές, εκβιασμούς, συκοφαντίες αντιπάλων, να "διαρρέουν" κρυφές δημοσκοπήσεις και να κάνουν τα πάντα, για να παραπλανήσουν και να καθηλώσουν και πάλι τους πολίτες.

Όμως είναι βέβαιο πια ότι η πλειοψηφία του λαού περιμένει τη μέρα που θα απαλλαχτεί από τις βδέλλες που κατάντησαν τη χώρα κουφάρι ...τη μέρα που οι προπαγανδιστές δεν θα μπορούν πια να επιλέγουν τους καταλληλότερους ...τη μέρα που θα απαντήσει σε όσους ανιστόρητους πίστεψαν ότι μπορούν να υποτάξουν τους Έλληνες με προσβολές, εξευτελισμούς, απειλές και εκβιασμούς.
γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails