Καλώς ήρθατε

Αποφάσισες ποιον δε θα ψηφίσεις;

Είναι όλα εδώ στρωμένα στα πόδια σου εδώ και κάτι αιώνες. Όλη η ιστορία της ανθρωπότητας στα πόδια σου. Ακόμα και σε περίπτωση που βαριέσαι να ξεφυλλίσεις ένα βιβλίο, υπάρχει πλέον το ίντερνετ και κάνεις ένα κλικ. Σε παρακαλώ αν είσαι ακόμα αναποφάιστος κάνε μια καλή πράξη για όλους. Κάτσε σπίτι και δες μια ταινία την ημέρα των εκλογών.

Κατανοώ πως είσαι ένας ενεργός πολίτης και θεωρείς την αποχή κάτι σαν σκασιαρχείο την ημέρα που έχεις διαγώνισμα αλλά αν ακόμα δεν έχεις αποφασίσει σε φοβάμαι. Σε φοβάμαι πάρα πολύ. Δηλαδή ανατριχιάζω στη σκέψη πως μπορεί να περνάει από το μυαλό σου να ψηφίσεις αυτούς που σε......

Και όχι δεν σου λέω να κάτσεις σπίτι γιατί εκεί κάθονται και... άλλοι. Η συνειδητή αποχή (εκείνο το 38%) που κανείς δεν συζητάει λες και είναι ένα αόρατο ποσοστό που αφορά άλλα είδη του ζωικού βασιλείου, είναι ψήφος. Κάτι σαν ενισχυμένο λευκό. Δηλαδή εκτός από το ότι δεν γουστάρω κανέναν από όσους ζητούν τη ψήφο μου (οπότε λευκό) επί πλέον θεωρώ και μεγάλη τους τη χάρη να πάω μέχρι εκεί (οπότε απέχω).

Σε σένα σου λέω να κάτσεις σπίτι γιατί μυρίζομαι πως θα πάρεις και τους υπόλοιπους στο λαιμό σου. Στις εκλογές κατεβαίνουμε με διάφορες μορφές.

Μια από αυτές είναι η λεγόμενη ΔΑΓΚΩΤΗ ΨΗΦΟΣ - Είμαι κομματόσκυλο και το κέφι μου θα κάνω. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το κόμμα μου, για την αρχηγάρα μου. Είναι η ψήφος που έχει χάσει τώρα τελευταία λίγα κιλά και το χρωματάκι από το μαγουλάκι της γιατί οι παραδοσιακοί αρχηγάρες έχουν μεταλλαχθεί κάπως σε αρχι@αρες...

Μια άλλη ψήφος είναι η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ. Είναι η ψήφος που συμβαδίζει με το γνωστό ανέκδοτο με τη κατσίκα του γείτονα. Δεν με νοιάζει παλιο @ούστη αν ζήσει η δικιά μου η κατσίκα η δικιά σου με νοιάζει να πεθάνει. Αυτού του είδους η ψήφος έδωσε ρέστα στη τελευταία αναμέτρηση.

Υπάρχει η ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΨΗΦΟΣ. Είναι αστείο και να το εξηγήσω εν Ελλάδι τι είναι αυτή ε; Είναι η δική σου ψήφος τόσα χρόνια που έπαθε πανικό μετά τη τελευταία σου επίσκεψη στο βλαχοδήμαρχο που για πρώτη φορά σου είπε "Μητσάρα μου λυπάμαι, τι να κάνω κι εγώ μου έχουν δεμένα τα χέρια".

Αυτά όλα βέβαια αφορούν τους πολίτες οι οποίοι ήταν εξασφαλισμένοι με τον έναν ή τον άλλον και οι πολιτικοί τους ορίζοντες ξεκινούν από το αν ο τάδε βγει μπορεί να κερδίσω εκείνο ενώ αν βγει ο άλλος μάλλον δεν θα πάρω. Γιατί υπάρχουν και οι συνειδητοποιημένοι φυσικά ψηφοφόροι. Αυτοί που αυτόν ξέρουν αυτόν εμπιστεύονται.

Όμως εσύ για να είσαι ακόμα και τώρα αναποφάσιστος που σου έχουν πάρει και τα βρακιά δεν είσαι σαν τους παραπάνω. Δεν έχεις συσσωρεύσει αρκετό θυμό, δείχνεις να έχεις κι άλλο μάγουλο να στέψεις για το επόμενο χαστούκι. Κι εκεί ακριβώς είναι ο φόβος μου...

Αν σε πλήρη πανικό μπροστά στη κάλπη ρίξεις ένα στα γρήγορα; Και την άλλη μέρα δεν θυμάσαι το όνομά μου παρόλο που με @άμησες;

Αν είσαι αποφασισμένος στο ποιον ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ, εντάξει δεν είσαι και παράδειγμα συνειδητοποιημένου πολίτη αλλά έχεις κάνει μια πολύ καλή αρχή. Να πας και θα κατανοήσω όπου και να το ρίξεις. Αλλά αν δεν έχεις αποφασίσει ούτε αυτό, δώσε μια φορά το περιθώριο στον εαυτό σου να χαλαρώσει και να παρακολουθείς με πίτσες και μπύρες τι κάνουν οι υπόλοιποι...

Όλο το κείμενο αφιερωμένο στη παρέα των αναποφάσιστων φίλων που έχουν μετατραπεί σε ακριβοθώρητες ντίβες με τους δημοσκόπους να τα δίνουν όλα για μια τους λέξη! Και που τώρα τελευταία με φοβίζουν μήπως σε απόλυτη αποχή τόσα χρόνια από το εμείς που καθορίζει το κοινωνικό σύνολο κι όχι μόνο τους συναδέλφους του Υπουργείου... μήπως έχουν τόσο πολύ χάσει την ικανότητα να σκέφτονται και πιστέψουν όλο αυτό το τσίρκο των τηλεπαράθυρων.

Μήτσο μου αν αφήσεις το πράγμα να συνεχίσει έτσι όπως πάει αυτά που σου έχουν ράψει σαν κουστουμάκι θα σε κάνουν να κόψεις χέρια και πόδια γιατί τους ξαναψήφισες. Οπότε η ρίχτω κάπου αλλού ή άσε το πικρό ποτήρι στους άλλους .Αλλά επί τέλους πάρε μια απόφαση.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails