Καλώς ήρθατε

Η “κάβα” Κουβέλη έτοιμη για όλα

Ο Φώτης Κουβέλης, μέχρι στιγμής, δεν «αυτοκτόνησε» πολιτικά.

Αποκαλύπτεται όμως, ώρα με την ώρα, πόσο πολύ πρόθυμο ήταν (και είναι) να στηρίξει κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο. Τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς, επιτίθενται σε δημόσια θέα, σε όλα τα πάνελ της τηλεόρασης, εναντίον του Σύριζα, που δεν εισέρχεται σε κυβερνητικό σχηματισμό και αγνοεί εντελώς τα καταδικασμένα πρώην μεγάλα κόμματα, που είναι πρωταίτια της εθνική καταστροφής και αποδοκιμάστηκαν πλήρως στις εκλογές. Δηλαδή, Κουβέλης και ΔΗΜΑΡ, ερμηνεύουν το αποτέλεσμα όπως εκείνοι θέλουν, υβρίζοντας τον Τσίπρα γιατί δεν μπαίνει στο τριπάκι των Σαμαρά-Βενιζέλου.

Εκπληκτικό το σόου της σκηνής της εισόδου του Βενιζέλου στο Προεδρικό μέγαρο, όπως την μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ο νεόκοπος πρόεδρος του Πασοκ, κάθεται στη καρέκλα και με το γνωστό στόμφο του λέει: «Κύριε πρόεδρε, Πασοκ, Ν.Δ. και Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στον σχηματισμό κυβέρνησης ευρωπαϊκής κατεύθυνσης και εντός του ευρώ, αλλά διαφωνεί ο Σύριζα. Εναπόκειται πλέον σε εσάς να προσπαθήσετε». Και ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος των ημερών της Κατοχής του μνημονίου απαντά: «Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα, διότι έρχονται και οι σύνοδοι της Κομισιόν και του Νάτο…». Ήθελαν -με άλλα λόγια να δείξουν δηλαδή, ότι ο Σύριζα και το αντιμνημονιακο μέτωπο είναι υπεύθυνο γιατί δεν υπάρχει αυτή την ώρα κυβερνητική λύση.

Όπως έχετε αντιληφθεί, σε όλα τα πάνελ που στήνονται στα μνημονιακά μεγαλοκάναλα αλλά και στη κρατική τηλεόραση, υπάρχει ένας εκπρόσωπος του Σύριζα και τρεις εκπρόσωποι από Ν.Δ., Πασοκ κα ΔΗΜΑΡ, έτσι ώστε ο διανεμόμενος χρόνος από τον παρουσιαστή να είναι κατά 75% υπέρ της άποψης ότι «δεν κάνουμε κυβέρνηση γιατί δεν συμμετέχει ο Σύριζα». Φυσικά, σε όλα αυτά τα πάνελ, δεν βάζουν εκπροσώπους, άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων, ούτε των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ούτε του ΚΚΕ, αλλά ούτε και της ….Χρυσής Αυγής.

Δεν ξέρω εάν διαβάσατε την είδηση για την έρευνα που έκανε το Άλ Τζαζίρα. Αφορά τον ρόλο των μεγάλων καναλιών στην Ελλάδα και θα μεταδοθεί, κατά πάσα πιθανότητα αυτή την εβδομάδα. Ο ρεπόρτερ ερευνητής του Άλ Τζαζίρα, αναφέρεται και περιγράφει πόσο τα ΜΜ"Ε" στην Ελλάδα, δεν εκφράζουν και δεν απηχούν την ανησυχία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της, αλλά ουσιαστικά προβάλλουν μόνο τις απόψεις και τα συμφέροντα ορισμένων κέντρων εξουσίας. Αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαβάσαμε…

Πρέπει να το πιστέψετε. Πρέπει να οπλιστούμε όλοι με μεγαλύτερη δύναμη. Εάν πάμε σε επαναληπτικές εκλογές σε ένα μήνα, πρέπει το σάρωμα του δικομματιμού να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Έχουν αποκαλυφθεί πλέον σε όλο τους το …«μεγαλείο» οι υπηρέτες της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Είναι πολύ πιθανό να θελήσουν να βρουν ένα σχήμα κυβερνητικό, (υπηρεσιακό τύπου Παπαδήμου, ή ειδικού σκοπού) που θα μεταθέσει το χρόνο εκλογών πιο κάτω. Αυτό θέλουν οι δανειστές, οι τράπεζες, ο Βενιζέλος που βλέπει ότι δεν υπάρχει πλέον Πασοκ, και ο …τεμαχιστής της κεντροδεξιάς Αντώνης Σαμαράς, που αμφισβητείται ήδη σε όλη την εναπομείνασα βάση της Ν.Δ.

Δεν αποκλείεται να ακούσετε σενάρια, όπως, μεταβατική κυβέρνηση, στηριγμένη από τους δύο και την «κάβα» Κουβέλη, με πρωθυπουργό, πολιτικό πρόσωπο όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ή ο Σταύρος Δήμας, ή κάποιος αριστερός με ...Grand Marnier πολιτικό προφίλ.

Τρέμουν στην ιδέα, ότι οι 108 βουλευτές της Ν.Δ. μπορεί σε 'να μήνα να γίνουν οι …μισοί. Την ίδια ώρα, ο Βενιζέλος, τρέμει στη ιδέα, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Πασοκ, θα απορροφηθεί πάλι από τη σκούπα του Σύριζα, ενώ δεν αποκλείεται -όπως ο ίδιος είπε- να σκάσουν και άλλες βόμβες τύπου Τσιχατζόπουλου. Πάντως, έχει πλάκα ότι Βενιζέλος Σαμαράς, κοντεύουν να φιληθούν μπροστά στις κάμερες. Έχουν ξεχάσει όλες τις διαφορές τους και το μόνο που τους απασχολεί είναι ο Τσίπρας!!!!

Κλείνοντας, επειδή πρόκειται να κάνω μία σειρά από εκπομπές γι’ αυτό, θέλω να πω σε όλους τους ηγέτες των αντιμνημονιακών κομμάτων, ότι πρέπει να αποποιηθούν το μεγαλύτερο μέρος των κρατικών επιχορηγήσεων και να τα διαθέσουν για τη σίτιση παιδιών σε σχολεία, ή για την βοήθεια απόρων οικογενειών. Διότι δεν μπορεί να φωνάζεις κατά του Μνημονίου και ταυτόχρονα να ενθυλακώνεις εκατομμύρια για τα «έξοδα» σου!!!
γράφει ο Γιώργος Τράγκας

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails