Καλώς ήρθατε

Δεν μας φτύνουν, σύντροφε. Ψιχαλίζει...

Δέκα εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται εκτάκτως στα κόμματα με απόφαση της διακομματικής επιτροπής. Τώρα, τι να πει κανείς; Ότι είναι γαϊδούρια; Ότι είναι χοντρόπετσοι; Ότι για άλλη μία φορά αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνοι είναι; Αυτοί θα μας σώσουν; Αυτοί το μόνο που έχουν μάθει είναι να μοιράζουν τα χρήματα του κράτους. Άλλη δουλειά δεν έμαθαν τόσα χρόνια, παρά μόνο πως να ξεσκίζουν τις σάρκες του ελληνικού δημοσίου.

ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι βάζουν χέρι στα δημόσια ταμεία στο όνομα της... Δημοκρατίας. Ούτε ένας από αυτούς δεν βρέθηκε να πει «όχι ευχαριστώ». Να αρνηθεί την «έκτακτη βοήθεια» στο όνομα της αλληλεγγύης του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.

Μην τολμήσει κανείς να μας κατηγορήσει για... λαϊκισμό. Πότε, δηλαδή, θα πρέπει κανείς να διαμαρτυρηθεί; Είναι δυνατόν Γιάννης να κερνάει και Γιάννης να πίνει; Είναι δυνατόν να είναι τόσο ξεδιάντροποι;

Λένε ότι έχουν δημιουργηθεί ανάγκες λόγω της προεκλογικής περιόδου. Τι μας λένε; Ξέρουν, άραγε, πόσες ανάγκες έχουν δημιουργηθεί σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανέργους λόγω της κρίσης; Μόνο και μόνο για χάρη τους δεν θα έπρεπε καν να σκεφτούν μία τέτοια ρύθμιση. Είναι πρόκληση.

Όπως πρόκληση είναι η δανειοδότησή τους από το τραπεζικό σύστημα. Η αδιαφάνεια που κυριαρχεί στα οικονομικά τους, τα σκάνδαλα δωροδοκίας από μεγάλες εταιρείες, η ατιμωρησία που έχει γίνει κανόνας για τους δωρολήπτες.

Πρόκληση είναι ότι αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση μας βγάζουν την γλώσσα κοροϊδευτικά, όταν αποφασίζουν να μοιράσουν στους εαυτούς τους και μόνο λεφτά που ΔΕΝ υπάρχουν. Και δεν είναι μόνο τα δύο κόμματα εξουσίας. Είναι όλοι τους. Όλοι τους θα πάρουν τα λεφτά και την σχετική απόφαση την πήραν και πάλι όλοι μαζί. Τα θερμά μας συγχαρητήρια...
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails