Καλώς ήρθατε

Τα ψεύδη και οι ψεύτες

Είμαστε μόλις μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές και υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν τον Μπένι τον μισθοφάγο και τον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη ή Κομανέτσι.

Δύο πολιτικούς που είναι ψεύτες.

Τα ψεύδη είναι πολλά αλλά ας δούμε αυτό που είναι η σημαία τους στην προεκλογική περίοδο.

Και δεν λέω για την τρομοκρατία για τους μισθούς και τις συντάξεις που δεν θα πληρωθούν όπως λέει και ο Καψής του μεγάλου καναλιού της προπαγάνδας. Όταν όλα τα χρήματα που μας δανείζουν πάνε σε προηγούμενα δάνεια και τόκους τότε οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν με έσοδα του κράτους. Άρα είτε μας δώσουν την επόμενη δόση είτε όχι η καταβολή μισθών και συντάξεων δεν επηρεάζεται από αυτήν.

Θα επηρεαστεί όμως από το ειδικό ταμείο (το οποίο έχει ψηφιστεί) όπου θα...μπαίνουν όλα τα έσοδα του κράτους, θα πληρώνουμε με αυτά τα δανεικά και με ότι μένει θα πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις.

Ας δούμε λοιπόν το βασικό προεκλογικό σύνθημα των δύο συγκυβερνητών. Λέει ο Μπένι ότι έχει τα περιθώρια να διαπραγματευτεί το μνημόνιο και να το αλλάξει. Δυο μήνες πριν έλεγε στον Αντωνάκη, τώρα είναι η ώρα διαπραγμάτευσης μετά αν έχουμε υπογράψει και ψηφίσει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Οπότε, ή τότε έλεγε ψέματα ή λέει ψέματα τώρα. Ψεύτης πάντως είναι (καλά, σιγά το νέο θα μου πεις…)

Ο Αντωνάκης από την άλλη λέει ότι θα αλλάξει και αυτός το μνημόνιο. Δηλαδή θα αλλάξει αυτά που ψήφισε και αυτά που έχει υπογράψει. Είναι ο ίδιος που έλεγε ότι θα τιμήσει τις υπογραφές της Ελλάδας, οπότε και τις δικές του. Άρα, ή τότε έλεγε ψέματα ή τώρα λέει ψέματα.

Αυτοί λοιπόν που θα τους ψηφίσουν, πέρα από την ευθύνη που αναλαμβάνουν για την ολοκληρωτική καταστροφή μας, θα προτιμήσουν δύο αποδεδειγμένα ψεύτες.

Και φυσικά θα δικαιωθεί για άλλη μια φορά ο Πάγκαλος για την φράση του «ο λαός μας ψήφιζε. Ας μην μας ψήφιζε. Δεν μπήκαμε με το ζόρι στην βουλή».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του πολίτη; Μα φυσικά το ντιμπέιτ. Σιγά μην τον απασχολεί η ανεργία του, ο μειωμένος ή ανύπαρκτος μισθός του, η ανεπαρκής σύνταξη του, τα νοσοκομεία που κλείνουν, το μέλλον που δεν υπάρχει. Με ένα ντιμπέιτ ξεχνιέμαι.

Ο Μπένι είπε ότι σε τρία χρόνια η Ελλάδα θα είναι εκτός μνημονίου. Η αξία αυτής της δέσμευσης είναι ανάλογη με αυτήν του Παπακωνσταντίνου ότι στο τέλος του 2011 η Ελλάδα θα έβγαινε στις αγορές και θα τελειώναμε με το μνημόνιο.

Λέγαμε ακροδεξιά τον Μαυροτζαφέρη. Και είναι. Αλλά επιπέδου Μαυροτζαφέρη. Η πραγματική ακροδεξιά μας απειλεί…

Όπου τα χρυσά αυγά αυτοπροσδιορίζονται ως αυθεντικοί Έλληνες. Οι οποίοι θαυμάζουν τον Χίτλερ ο οποίος σκότωσε ουκ ολίγους Έλληνες…

Έχουν πολύ πλάκα τα κόμματα. Λένε ότι θέλουν να συνεργαστούν. Αλλά βάζουν έναν όρο. Να αποδεχθούν οι άλλοι το πρόγραμμα τους. Μα αν ήταν οι άλλοι να αποδεχθούν το πρόγραμμα τους δεν θα ήταν οι άλλοι, θα ήταν το κόμμα τους.


Έχω γράψει σε ένα dvd τις συνεντεύξεις του υπεύθυνου πασόκου, του Φώτη Κουβέλη. Μου τις σύστησε ο γιατρός μου για να κόψω τα υπνωτικά. Κοιμάσαι χωρίς να φορτώνεις με «χημεία» τον οργανισμό σου.

Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ξεσηκώσει τον λαό…

Σουρεαλιστικό έργο: άνθρωποι που υπηρέτησαν μέχρι εσχάτων τον δικομματισμό, όπως η κόρη του επίτιμου ή οι νεοδημοκράτες βουλευτές του Καμμένου ή οι πασόκοι βουλευτές της Κατσέλη να λένε ότι ο δικομματισμός έχει την ευθύνη για την καταστροφή της χώρας.

Και δεν το λένε ως αυτοκριτική… το λένε σαν να απουσίαζαν από τον πλανήτη τα τελευταία 200 χρόνια και να έσκασαν στην Ελλάδα την στιγμή που δημιούργησαν το νέο τους κόμμα.

Το ΚΚΕ επιμένει. Ένα πράγμα θέλει. Να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό. Αν και προβληματίζεται. Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει τίποτα 15%; Τι θα κάνει μετά το ΚΚΕ που θα έχει 16%;

Να ξεσηκωθεί η εργατική τάξη… αυτό περιμένει η Παπαρήγα. Μόνο που θα περιμένει πολύ. Η εργατική τάξη σε λίγο καιρό δεν θα υφίσταται.

Κάτι δουλοπάροικοι θα υπάρχουν που θα είναι ευτυχισμένοι αν οι αλυσίδες είναι λίγο χαλαρές. Κατά την διάρκεια του ύπνου.

Πάντως για να είμαι δίκαιος πρέπει να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με την θέση του ΚΚΕ και του Πάγκαλου (οποία ξεφτίλα για μένα…) ότι ο λαός είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Δεν είναι αθώος.

Το ΚΚΕ λέει ότι δεν είναι αριστερά. Είναι κομμουνιστές. Μόνο μην το ακούσει ο Μαρξ… θα τρίζουν τα κόκαλα του. Όπως και του Λένιν, ο οποίος είχε πει ότι για να πετύχει η επανάσταση θα συνεργαζόταν ακόμα και με τον διάολο… και μετά θα τον έστελνε στο διάολο!

Τόσες ώρες πολιτικών συζητήσεων στην τηλεόραση για να μας πουν κάτι που θα ήταν αρκετός ο χρόνος δύο λεπτών. Και άντε να ρωτάν διαφορετικούς υποψήφιους από το ίδιο κόμμα τις ίδιες ερωτήσεις για να πάρουν τις ίδιες απαντήσεις.

Copy paste οι ερωτήσεις copy paste και οι απαντήσεις. Αναρωτιέμαι, αφού όλοι οι υποψήφιοι παπαγαλίζουν ακριβώς τα ίδια τι στο διάολο τους θέλουμε τόσους βουλευτές;

Ας υπάρχουν μόνο οι αρχηγοί… να κάνουμε και οικονομία.

Νέα δημοσκόπηση: ΠΑΣΟΚ 2,5%, ΝΔ 2,6%, ΛΑΟΣ 0.02%, ΔΗΣΥ 0.000001%, ΔΗΜΑΡ 1,2%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 0.0000000000000000001%, ΚΚΕ 7% (πάντα σταθερό), Λοιπά κόμματα: 87% !

Τα ποσοστά των παραπάνω κομμάτων είναι αυτά που θα έπρεπε να αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Και αν αναρωτιέστε για το μεγάλο ποσοστό της Νεαπασοκρατίας να σας το εξηγήσω: Είναι ο αριθμός των μεγαλοστελεχών τους.
γράφει ο Μικρός Φωκίων

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails