Καλώς ήρθατε

Μπαγκλαντές, υπό το… μηδέν

Με τον «αποθεωτικό» τίτλο «η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε τριτοκοσμικό επίπεδο» δημοσιεύουν σήμερα άρθρο για την ελληνική οικονομία οι γερμανικοί Financial Times.

Η οικονομική εφημερίδα, επικαλούμενη στοιχεία έρευνας του (έγκυρου) Οικονομικού Ινστιτούτου Ifo, επισημαίνει ότι το ελληνικό ΑΕΠ βρίσκεται σε τριτοκοσμικά επίπεδα, δηλαδή στα επίπεδα... των ΑΕΠ του Περού, του Βιετνάμ και Μπαγκλαντές!

Μάλιστα, η οικονομική εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστήμιου του Μπέρκελεϊ που περιγράφει την κατάσταση για τη χώρα μας ως... «τη σοβαρότερη, μεταπολεμικά κρίση δυτικής χώρας».

Κάποτε λέγαμε, μάλλον λέγανε (γιατί εγώ έλεγα ότι ήμαστε η μοναδική Αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους) θα γίνουμε Μπαγκλαντές!

Τώρα δε χρειάζεται πλέον να το λένε, γιατί γίναμε

Mister Samaras do you know what Baglades is;

Γίναμε ή δε γίναμε; Όχι σε παρακαλώ, παραστρατημένος είμαι!

Δηλαδή μίστερ Σαμάρας αν δεν υπογράφατε το φάκεν μνημόνιο τι θα γινότανε; Θα γινόμασταν Μπαγκλαντές υπό το μηδέν;

Ψευτρούλη, ψευτρούλη… Κάτι κρύβεις και δε μας το λες.

Ένας φανατικός Σαμαρικός μου είπε ότι τα έχεις κανονίσει με τη Μέρκελ και μόλις πάρεις την πρωθυπουργία η Καγκελάριος θα μας σβήσει όλο το χρέος!!!

Ένα άλλος, όχι τόσο Σαμαρικός, μου είπε
"έλα ρε Χάρη με τον μ@&@^%# ασχολείσαι ακόμη; Τελειωμένος είναι ο άνθρωπος, περαντζάδα έκανε με την ΠΟΛΑΝ, περαντζάδα κάνει τώρα και με την ΝΔ…"
Αλήθεια Αντώνη; Είμαι σε μεγάλη αγωνία, δε ξέρω τι να κάνω…

Please help

O Mπαγκλαντεσιανός φίλος σου.
γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails