Καλώς ήρθατε

To απύθμενο θράσος του κ.Βενιζέλου

Ενώ περιφέρεται βλοσυρός και αυστηρός στο εσωτερικό της χώρας,
στο εξωτερικό δίνει την εντύπωση ενός παρατημένου,ηττημένου και χαμερπή πολιτικού που με τις ατυχείς εμπνεύσεις τους τελευταίους μήνες έχει μεταβληθεί σε ...καρπαζοεισπράκτορα όλων των συσκέψεων, τηλεδιασκέψεων και συναντήσεων με τους δήθεν φίλους και εταίρους...

Την ίδια ώρα έχει το θράσος να πετάει το μπαλάκι στους απλούς Έλληνες πολίτες αλλά και βουλευτές βάζοντας και πάλι το δήθεν δίλημμα της παραμονής ή όχι στο ευρώ.

Ε, όχι κ. Βενιζέλο, αρκετά!

•Είναι ο άνθρωπος που ανάγκασε την... Τρόικα να αποχωρήσει απ΄την Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο καθώς μη έχοντας την παραμικρή ιδέα του πως να χειριστεί την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους υπαλλήλους των δανειστών μας, νόμισε προφανώς πως έχει να κάνει με ...συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ απειλώντας και βάζοντας νέα ζητήματα στο τραπέζι.

Αποτέλεσμα: το θρίλερ της έκτης δόσης που καθυστέρησε 3 μήνες και στρίμωξε για τα καλά την ελληνική πλευρά.

•Είναι ο πολιτικός που σε μια στιγμή πανικού -μόλις αντιλήφθηκε το μέγεθος της γκάφας που ανάγκασε την Τρόικα να αποχωρήσει- και συνοδεία μερικών ακόμα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εμπνεύστηκε, και επέβαλε το χαράτσι της ΔΕΗ μετά από μια σύσκεψη μισής ώρας στο φουαγιέ του Μακεδονία Παλλάς κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ... (Ναι, έτσι επιβλήθηκε το χαράτσι.)

Αποτέλεσμα:Η επιβολή ενός αντισυνταγματικού νόμου που όμοιό του δεν έχει επιβάλλει ούτε η σκληρότερη δικτατορία, συνδέοντας την παροχή ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα με την εμπρόθεσμη καταβολή ενός άδικου φόρου!

•Είναι ο υπουργός που μας διαβεβαίωσε δύο φορές τους τελευταίους μήνες (22 και 27 Νοεμβρίου) πως «δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων και αύξηση φορολογικών συντελεστών. Οι δαπάνες θα περικοπούν από τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ελάχιστα σε σχέση με ότι έχει ζήσει ο Έλληνας πολίτης».

Αποτέλεσμα: o Έλληνας πολίτης να αισθάνεται πολλαπλά εξαπατημένος και η οργή του να εκτρέφει μια έκρηξη που δεν θα αργήσει να ξεσπάσει.

•Ως βουλευτής δέχθηκε τη θέση του υπουργού οικονομικών κατά την κρισιμότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας. Απέτυχε όμως να αναδιοργανώσει τους φοροεισπραχτικούς μηχανισμούς, τα έσοδα είναι μονίμως εκτός στόχων. Ποιος είπε άλλωστε πως ένας συνταγματολόγος -όσο ικανός κι αν είναι- αποτελεί τον ιδανικό άνθρωπο να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που απαιτεί έμπειρους γνώστες των αγορών και του διεθνούς παρασκηνίου γύρω απ΄αυτές;

Αποτέλεσμα: Όσα δεν κατάφεραν να περικόψουν απ΄το σπάταλο κράτος και να εισπράξουν απ'την οργιώδη φοροδιαφυγή τα ...κλέβουν για μια ακόμη φορά απ΄τις τσέπες των συνεπέστερων φορολογουμένων: των μισθωτών και των συνταξιούχων.

•Είναι ο υπουργός που μιλώντας χθες βράδυ μετά το eurogroup είχε το θράσος να πετάξει το μπαλάκι και πάλι στους Έλληνες πολίτες αλλά και τους απλούς βουλευτές επαναφέροντας το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" τη στιγμή που γνωρίζει -εάν δεν το γνωρίζει καλύτερα να παραιτηθεί... χθες- πως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν οι ευρωπαίοι το μαύρο πρόβατο "Ελλάδα" να ανοίξει την πόρτα και να φύγει απ΄το μαντρί του ευρώ καθώς είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσουν και άλλα ...πρόβατα.

Αποτέλεσμα: Θα το δούμε την Κυριακή.

•Είναι ένας πολιτικός που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους μεταξύ των μελών του κοινοβουλίου. Δεν τα έκλεψε βέβαια αλλά δεν είναι δυνατόν να μπορεί να αντιληφθεί τον πόνο του καθημερινού πολίτη ένας άνθρωπος με περιουσία κινητή και ακίνητη εκατομμυρίων ευρώ.Θα διαπραγματευόταν πολύ καλύτερα ένας πολιτικός αν κινδύνευε το μέλλον του,αν είχε άνεργα παιδιά, αν είχε δουλέψει...

Αποτέλεσμα: Μια ματιά στο σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις αρκεί.

Αν υπάρχουν πραγματικοί Έλληνες βουλευτές στο κοινοβούλιο πρέπει να πουν "όχι" την Κυριακή.
Καμία χρεοκοπία δεν πρόκειται να υπάρξει.
Τα ομόλογα του Μαρτίου θα πληρωθούν έτσι κι αλλιώς (δείτε εδώ)
Το μόνο που θα μπορούσε να συμβεί είναι να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις -πριν ή μετά τις εκλογές-έχοντας όμως σαν κόκκινη γραμμή αυτή τη φορά την εξεφρασμένη άρνηση του κοινοβουλίου να αποδεχθεί το σκληρότερο πακέτο μέτρων που έχει επιβληθεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου μετά τον β΄παγκόσμιο πόλεμο.
Κάθε "ναι" θα φέρνει νέα σκληρότερα μέτρα.
Όλοι γνωρίζουμε -όλοι- πως με τα μέτρα αυτά η Ελλάδα θα βουλιάξει,δεν υπάρχει καμιά προοπτική ανάπτυξης. Πρώτοι και καλύτεροι οι δανειστές μας που θέλουν κάποτε τα χρήματά τους πίσω..

Μπορούμε να τα καταφέρουμε διατηρώντας την όποια αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει.
ΑΡΚΕΤΑ...
από το greece-salonika

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails