Καλώς ήρθατε

Ημίθεοι της πολιτικής

Ένας νέος ηγέτης γεννήθηκε. Το όνομα του Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης. Ένας ηγέτης που έρχεται να προστεθεί στους προγενέστερους ηγέτες που υπηρέτησαν ετούτο τον τόπο.

Στέκεται επαξίως δίπλα στον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή, τον Κωστάκη τον κουρασμένο, τον Κινέζο τον μακέτο, τον Μπένι τον μισθοφάγο και άλλους πολλούς.

Ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης με τις κόκκινες γραμμές του κατάφερε να ανατρέψει την καταστροφική μνημονιακή πολιτική.

Δεν έβαλε πολλούς στόχους, αλλά όσους έβαλε τους έπιασε. Δεν μειώθηκαν οι μισθοί, δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές, δεν θα γίνουν περικοπές στις επικουρικές και στις συντάξεις, δεν θα βάλει καμιά υπογραφή ξεφτίλας, δεν θα υπάρχει αγγλικό δίκαιο, θα γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, στις 8 Μαρτίου, στις 18 Απριλίου, στις 29 Απριλίου, στις 3 Σεπτέμβρη (για να τιμήσει και το ΠΑΣΟΚ), το φθινόπωρο του 2013, στις αρχές του 2015, του αγίου ποτέ ανήμερα.

Αλλά να είμαστε δίκαιοι. Επαναδιαπραγματεύθηκε. Και... κατάφερε η υπογραφή να μπει με μαύρο στυλό.

Ξέραμε ότι οι πολιτικοί μας ήταν υποχείρια συμφερόντων και τιποτένια αχυρανθρωπάκια που σκυφτοί μένουν γαντζωμένοι στην εξουσία και στα αγαθά που με κόπο του λαού απολαμβάνουν.

Τώρα πλέον δεν στεκόμαστε σε ένα Σημιτικό «Ευχαριστώ» αλλά οι πολιτικοί μας ντυμένοι κλόουν κάνουν κωλοτούμπες στο τσίρκο της βουλής διασκεδάζοντας τους τραπεζίτες και την Γερμανική ηγεσία.

Το κακό είναι ότι δεν κατεβάζουν τα δικά τους βρακιά (όπου δικά τους είναι ότι θέλουν τα κάνουν) αλλά κατεβάζουν τα δικά μας βρακιά.

Έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα ξεφτίλας που η λέξη «προδοσία» που χρησιμοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης τους τιμά.

Το έγκλημα είναι εκ προμελέτης και διαρκές. Όπως με το πρώτο μνημόνιο ήταν ολοφάνερο ότι θα φτάναμε στην χρεοκοπία (έστω μέσω κουρέματος) έτσι και με το δεύτερο είναι ολοφάνερο ότι δεν δίνει καμία πιθανότητα να σωθεί η χώρα.

Να είστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό ο Πρετεντέρης θα μας πει από το δελτίο προπαγάνδας πως μας είχε προειδοποιήσει και πως από την αρχή υποστήριζε ότι η μοναδική λύση είναι η στάση πληρωμών. Και η έξοδος από το Ευρώ.

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.


Εξάλλου οι ίδιοι οι μνημονιακοί που ψήφισαν τα μέτρα σωτηρίας είπαν ξεκάθαρα ότι αυτός ο δρόμος δεν είναι σίγουρο ότι θα μας βγάλει κάπου αλλά το μόνο κέρδος είναι ο χρόνος.

Ο χρόνος που κερδήθηκε με το πρώτο μνημόνιο και ο χρόνος που θα κερδηθεί με το πρόσφατο μνημόνιο είναι κέρδος για τις τράπεζες και την Γαλλογερμανία.

Η Ελλάδα κέρδισε την καταστροφή και το ξεπούλημα.

Ο πρόεδρος της υποτιθέμενης δημοκρατίας είπε ότι δεν θέλει τον μισθό του. Μπορεί να βάζει τις υπογραφές καταδίκης και άνευ αμοιβής.

Αλλά είχε συμμετάσχει στην αντίσταση. Του 1940. Γιατί στην αντίσταση του 2010 ήταν αλλού. Διάβαζε τα απομνημονεύματα του και δεν πήρε χαμπάρι τι γίνεται.

Ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Το ΠΑΣΟΚ είναι περισσότερο ΝΔ από την ΝΔ και η ΝΔ είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ από το ΠΑΣΟΚ.

Και ο Τσε Καρατζαφέρ είναι περισσότερο Τσε Καρατζαφέρ και από τον Τσε Καρατζαφέρ.

Μεγάλος καυγάς έγινε μεταξύ του Παπαδήμιου, του Γιωργάκη του αντιεξουσιαστή και του Αντωνάκη του Σφουγγαράκη για το ποιος θα βάλει πρώτος την υπογραφή του.

Παρά λίγο να σκιστεί το χαρτί. Και ποιος άκουγε μετά τον Σόιμπλε.

Ο Σαμαράς θέλει να αλλάξει το όνομα του. Θα το κάνει Παπασαμαράς. Για να μην νιώθει μειονεκτικά σε σχέση με τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμιο.

Και ποιος είναι ο βουλευτής – σύμβολο αυτής της παπακυβέρνησης; Ο Πρωτόπαπας.

Κανείς δεν μπορεί αν ζήσει με 300 και 400 και 500 ευρώ το μήνα, διαπίστωσε ο Μπένι ο μισθοφάγος.

Οπότε, αφού έτσι κι αλλιώς κανείς δεν ζει με έναν τέτοιο μισθό ή μια τέτοια σύνταξη, θα καταργηθούν. Θα πεθάνουμε που θα πεθάνουμε να μην επιβαρύνουμε τσάμπα και βερεσέ το κράτος και τους εργοδότες μας.

Αν αυτή την στιγμή κάναμε άτακτη χρεοκοπία το κράτος θα χρειαζόταν 0,5% του ΑΕΠ για να έρθει μία η άλλη, δηλαδή έσοδα – έξοδα ίδια. Δηλαδή για να ήταν εντάξει το κράτος απέναντι στις υποχρεώσεις (μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία κλπ) θα έπρεπε να πάρει μέτρα 0,5% του ΑΕΠ.

Αλλά προτίμησε να πάρει μέτρα 4,5% του ΑΕΠ ώστε να πάμε σε άτακτη χρεοκοπία σε έξι μήνες (όπως λένε πολλοί Γερμανοί).

Οι εκλογές είναι εγκληματικές. Για τους πολιτικούς.

Κόμματα και κομματάκια φτιάχνονται και θα φτιαχτούν ώστε εντός τους να κρυφτούν όσοι φεύγουν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπας και διασωθεί έτσι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.

Δούρειος ίππος είναι, μην τσιμπάτε με όψιμους αντιμνημονιακούς.

Βουλευτές που διεγράφησαν από την ΝΔ γιατί είπαν όχι στο μνημόνιο θέλουν να πάνε στο απόκομμα της Ντόρας που ασάλευτα στηρίζει το ναι.

Το ναι της Ντόρας προφανώς είναι αλλιώτικο από το ναι του Αντωνάκη του σφουγγαράκη.

Έχει μητσοτακική αύρα.
γράφει ο Μικρός Φωκίων

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails