Καλώς ήρθατε

Εκατόμβες νεκρών στην Συρία!

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 200 ανθρώπους, και τραυμάτισαν άλλους τόσους στη διάρκεια επεισοδίων χθες στην πόλη Χόμς.

Αν οι εκατόμβες αυτές επιβεβαιωθούν, τότε θα πρόκειται για την πιο θανατηφόρα επίθεση του καθεστώτος, εδώ και 11 μήνες που διαρκούν οι διαδηλώσεις.

Η επίθεση εναντίον των διαδηλωτών ξεκίνησε με εκτόξευση πυραύλων, και όλμων από πλευράς του στρατού, στην συνοικία Khaldiyeh, και επεκτάθηκε αργότερα σε ολόκληρη τη πόλη. Σύμφωνα με... μαρτυρίες, οι όλμοι προκάλεσα μέχρι και την κατάρρευση κτιρίων, τα οποία καταπλάκωσαν τους πολίτες.

Οι ελάχιστες πληροφορίες προέρχονται από το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο, αλλά και από τοπικές επιτροπές ακτιβιστών πολιτών στην Συρία.

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Rami Abdulrahman δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 217 άτομα στη πόλη Χόμς.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Συρίας διέψευσε την επίθεση, ενώ η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε πως οι πληροφορίες είναι ψευδείς, και μέσα στα πλαίσια του εντυπωσιασμού που προκαλούν οι ένοπλες ομάδες με σκοπό να τον εκμεταλλευτούν εναντίον της Συρίας, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Αμερική και οι σύμμαχοί της έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης, αλλά ζητούν από τον ΟΗΕ να εγκρίνει το σχέδιο που πρότεινε ο Αραβικός Σύνδεσμος, και που αφορά στην παραίτηση του Άσαντ, και την παράδοση της εξουσίας στον αντιπρόεδρο του.

Εν τω μεταξύ, με το που μαθεύτηκαν τα τραγικά γεγονότα της Χόμς, οργανώθηκαν συλλαλητήρια εναντίον του Άσαντ έξω από τις πρεσβείες της Συρίας στη Βρετανία, στη Γερμανία, και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, διαδηλωτές εισέβαλλαν στην συριακή πρεσβεία στο Κάιρο, σπάζοντας τα έπιπλα, και βάζοντας φωτιά, διαμαρτυρόμενοι εναντίον της τελευταίας αιματοχυσίας.
S.A.
από το Global Post το διαβάσαμε στο antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails