Καλώς ήρθατε

Μέρκελ ακούει;

Εξοχότατη κ. Καγκελάριε,

Με την ευκαιρία της επιβληθείσης εκ μέρους σας ψήφισης ενός προσχεδίου που η κυβέρνηση της χώρας μου ονόμασε μνημόνιο, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που έχετε δημιουργήσει με την εμμονή σας ώστε ο Ελληνικός λαός να αποδεχτεί την υποταγή του στην τραπεζική μπότα.

Έχω επισκεφθεί κατ' επανάληψη την χώρα σας και πράγματι θαύμασα την τάξη και την οργάνωση που είναι διακριτή σε σχεδόν όλες τις γωνιές της όμορφης χώρας σας. Σε αντίθεση με...την δική μου πατρίδα που δεν ισχύουν τα αντίστοιχα δεδομένα. Βεβαίως γνώρισα πολλούς συμπατριώτες σας στην δική μου πατρίδα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η πειθαρχία κυριολεκτικά καταρρέει αισθανόμενοι μια πρωτοφανή απελευθέρωση από τα αυστηρά δεδομένα της δικής σας χώρας.

Οι άνθρωποι από χώρα σε χώρα είναι σχετικά διαφορετικοί και ο Μεσογειακός νότος είναι σαφέστατα πιο χαλαρός με τον υπέροχο ήλιο και την εκπληκτική θάλασσα. Άλλωστε πάρα πολλοί Γερμανοί εκτιμώντας τα παραπάνω έχουν αγοράσει μικρά κομμάτια γης όπου περνούν την τρίτη φάση της ηλικίας των.

Δεν χρειάζεται να μεταφερόμαστε με την σκέψη στην περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου γιατί θεωρώ τον πόλεμο αυτόν εμφύλιο στην γηραιά μας ήπειρο. Η πατρίδα μου κυρία Καγκελάριε υπέστη τα πάνδεινα λόγω του πολέμου αλλά και η δική σας γιατί ο λαός της υπέφερε πολλαπλώς και μάλιστα χωρίστηκε για πολλά χρόνια στα δύο, και από την πλευρά που κατείχαν οι Σοβιετικοί μεγαλώσατε εσείς . Δυστυχώς οι ανοησίες των τότε πολιτικών και οι μεγαλοϊδεατισμοί ορισμένων ηγετών που επιβάλλονται στους λαούς στην κατάλληλη χρονική στιγμή διατηρούν εντάσεις στην αγαπημένη μας ήπειρο.

Επιπλέον έχει το προνόμιο να θρησκεύεται παρά τις επιμέρους διαφορές στην ίδια θρησκεία που παραδοσιακά τουλάχιστον τα Χριστούγεννα εορτάζονται από κοινού.

Απορώ μάλιστα για την άθλια επιμονή συγκεκριμένων ανθρώπων όπως είναι οι τάξη των τραπεζιτών να συγκεντρώσουν πλούτο υπερβολικό που προσδίδει κάθε είδους δύναμη όπου εξ αυτής δυστυχούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκατομμύρια άνθρωποι.

Γεγονός είναι κυρία Καγκελάριε ότι, η Ευρώπη μας θα μπορούσε να είναι οδηγός και φάρος για τον υπόλοιπο κόσμο και όχι πηγή προβλημάτων.

Πρόθεσή μου δεν είναι να σπαταλήσω τον πολύτιμο χρόνο σας αλλά με Λακωνικό τρόπο να θέσω υπ΄ όψιν σας την ανησυχία ενός Ευρωπαίου πολίτη για το άμεσο μέλλον και την πορεία που θα βιώσει ο εγγονός μου σε ένα όχι και τόσο φιλικό περιβάλλον.

Τελειώνοντας την επιστολή θα ήθελα να σας θυμίσω ένα απόφθεγμα αρχαίου σοφού και συγκεκριμένα του Σόλωνα.

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Αναλύστε την πρόταση με τους θαυμάσιους Ελληνομαθείς που έχετε στην χώρα σας και θα καταλάβετε το νόημα.

Αθήνα 16-02-2012

Με εκτίμηση
Μάντζαρης Γεώργιος
Ευρωπαίος πολίτης

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails