Καλώς ήρθατε

Δύο χρόνια αμελέτητα

Όποιο παιδάκι διάβασε το Μνημόνιο να σηκώσει το χέρι του ανέκραξαν σιωπηρά τα βοθροκάναλα και οι δημοσιογράφοι-μέλη της Ιεράς Εξέτασης του πρωκτού! Πρώτος-πρώτος πετάχτηκε ο μικρός και άμυαλος Χρηστάκης Πρωτόπαππας. Ακολούθησε η Κατερινούλα η Μπατζελή και οι φωνούλες άλλων μικρών μαθητών που χάθηκαν πίσω από τις νέες δηλώσεις του Μιχαλάκη Δακρυοχοΐδη, ο οποίος το παίζει αρσενικός με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Είπε ο Μιχαλάκης ότι την 11.11.2011 κατέρρευσε η κυβέρνηση, επειδή δεν ήρθαν όλα εκείνα που όλα μαζί τα αμελέτητα οραματίζονταν. Αφού δεν διάβασες το μνημόνιο ρε... Μιχάλη πώς ήξερες ποιο είναι το όραμα; Τι οραματιζόσουν; Αυτό που νόμιζες ότι θα έφερνε το Μνημόνιο; Αν είσαι τόσο αφελής, ασφαλώς και δεν κάνεις για τη δουλειά που σου ανέθεσαν οι υπερατλαντικοί πάτρονές σου. Εκτός και αυτό γράφει το σενάριο που σου έχουν παραδώσει. Κάτι θα ξέρουν αυτοί.

Μιχαλάκη, δεν είσαι απλώς αμελέτητος. Δεν είσαι ειλικρινής, δεν είσαι ντόμπρος. Είσαι κυνικός και ψυχρός εκτελεστής. Αφού βασάνισες και μαχαίρωσες τα θύματά σου, γυρίζεις και τους λες «Ε και; Τι έγινε;». Και επιβραβεύεσαι από την παρέα των προδοτών. Ουδείς σου ζήτησε να παραιτηθείς. Για θυμήσου, όμως, τί συνέβη με όσους συντρόφους σου δεν ψήφισαν τα Μνημόνια. Διεγράφησαν εν ριπή οφθαλμού. Ούτε εκείνες οι διαγραφές σε παρακίνησαν να το διαβάσεις το ρημάδι, ώστε να αντιληφθείς γιατί οι διαγραφέντες δεν άντεχαν να το ψηφίσουν και προτίμησαν να απομακρυνθούν από το κόμμα και τη νομή της εξουσίας;

Από τους 300 ηθοποιούς που διαθέτει το άνωθεν του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου παράρτημα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μόνον 150 λέει υπέγραψαν εξουσιοδοτήσεις για να ερευνηθεί η ύπαρξη ή μη λογαριασμών τους στην Ελβετία. Πουθενά, όμως, δεν αναρτήθηκαν τα ονόματα των μη υπογραψάντων ή έστω των υπογραψάντων, ώστε να δούμε δια της εις άτοπον απαγωγής ποιοι δεν υπέγραψαν και ν’ αρχίσουμε το κράξιμο. Δεν άπτεται, ως φαίνεται, της «Διαύγειας» το ζήτημα αυτό. Αλλά ούτε ένας δημοσιογράφος επεδίωξε να λάβει εις χείρας του τον κατάλογο των υπογραψάντων. Τους πνίγει ο καταρράκτης των δακρύων του Μιχαλάκη, τον οποίο δεν αφήνουν σε χλωρό κλαδί. Τον μαστιγώνουν καθημερινά ρωτώντας και ξαναρωτώντας, μήπως και επανορθώσει τις κουταμάρες που μας αραδιάζει.

Για να μη γράφω, όμως, πολλά για να περιγράψω την απερίγραπτη κατάσταση του Μιχαλάκη και της παρέας των αμελέτητων, θα μεταφέρω μία σημερινή σκηνή από αίθουσα δικαστηρίου. Εξετάζεται ως μάρτυς σε αστική υπόθεση ο βουλευτής Πειραιώς Εμμανουήλ Μπεντενιώτης. Κάποια στιγμή ακούγεται από έδρας: «Κύριε μάρτυς δεν μας δίνετε να καταλάβουμε. Μέχρι τώρα δεν έχω λάβει σαφή απάντηση σε καμμἰα ερώτησή μου». Υπενθυμίζω ότι μεταξύ πολλών άλλων, ο εν λόγω βουλευτής προήδρευσε και της Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Καληνύχτα μας...
γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
από το taxalia η φωτό από το Γρέκι

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails