Καλώς ήρθατε

Ο Παπανδρέου έπεσε, ποιος κυβερνά αυτή τη στιγμή; οεο

Όποιος πιστεύει πως σήμερα η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος (όχι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πήγαινε πίσω...) είναι ένας τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδας μετά από υποδείξεις της τρόικας. Με απλά λόγια, η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι Ελληνική, αλλά τροϊκανή, μοϊκανή ή όπως αλλιώς μπορείτε να την χαρακτηρίσετε εσείς...

Υποτίθεται ότι μια τρόικα πολιτικών αρχηγών (Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης), συμφώνησαν να τοποθετήσουν έναν δοτό πρωθυπουργό, τον κ. Παπαδήμο (αντισυνταγματικά λέμε εμείς, αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν αυτό), προκειμένου ο τελευταίος να κάνει τρία συγκεκριμένα πράγματα και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Οι τρεις αυτοί πολιτικοί αρχηγοί δεσμεύτηκαν επιπλέον και εγγράφως, με τις προσωπικές υπογραφές τους απέναντι στην τρόικα των δανειστών ότι θα εκτελεστούν συγκεκριμένα πράγματα. Η συνέχεια όμως που βιώνουμε δεν ακολουθεί καθόλου την παραπάνω λογική.

Από τους τρεις πιο πάνω πολιτικούς αρχηγούς, ο ένας... (Παπανδρέου) ήδη έχει ακυρωθεί από τους ίδιους τους δικούς του και όχι μόνο δεν έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την συγκυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά ούτε καν το Πολιτικό Συμβούλιο του ίδιου του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του. Επομένως, και η υπογραφή και οι δεσμεύσεις που έδωσε στην τρόικα έχουν τόση αξία, όση ενός απλού πολίτη. Οι δε υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που είναι στην συγκυβέρνηση, μετά την πτώση Παπανδρέου, έχουν πλέον αυτονομηθεί, κινούνται σαν πολιτικός «χυλός» και εκφράζουν προσωπικές στρατηγικές. Οι σημαντικότεροι δε εξ αυτών, θα μπουν σε λίγες ημέρες στην κούρσα διαδοχής και επομένως θα τεθούν και εκτός συγκυβέρνησης. Ο άλλος πολιτικός αρχηγός (Καρατζαφέρης) δεν αποτελεί άξια λόγου πολιτική δύναμη και κινείται πολιτικά με τη λογική ΟΦΑ (όπου φυσά ο άνεμος). Μένει λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς.

Ταυτόχρονα βλέπουμε έναν Παπαδήμο και την συγκυβέρνησή του, η οποία αποτελείται από υπουργούς και των τριών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), να κυβερνά κανονικά και να αποφασίζει επί παντός επιστητού, επί ζωής και θανάτου των Ελλήνων. Σε ότι δε αφορά τις επόμενες εκλογές κανείς δεν γνωρίζει τίποτα και όλα δήθεν εξαρτώνται και πάλι από κάποια δόση κ.λ.π.

Τελικά και με το δίκιο του ο λαός αντιλαμβάνεται πως ό,τι κάνει αυτή τη στιγμή η συγκυβέρνηση Παπαδήμου γίνεται με εντολή ή σε κάθε περίπτωση με την ανοχή του Αντώνη Σαμαρά, του μόνου ουσιαστικά πολιτικού αρχηγού από τους αρχικούς τρεις, ο οποίος έχει πολιτική δύναμη. Εκτός πια και αν, ούτε και ο Σαμαράς ελέγχει τίποτε και όλα κινούνται και διευθύνονται από τους δανειστές, οπότε, όπως λέει και ο Πάνος Καμμένος, τι νόημα έχουν πλέον ακόμα και οι ίδιες οι εκλογές!!!


Ας το προσέξει λιγάκι αυτό το σημείο η Νέα Δημοκρατία, γιατί μετά την πτώση Παπανδρέου, όλη η ευθύνη των μέτρων που λαμβάνονται έχει πέσει (θέλοντας και μη) πάνω της και αυτή θα πληρώσει τελικά τα σπασμένα, χωρίς έστω να έχει και επίσημα τη διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια της. Νομίζουμε ότι θα πρέπει να βρει έναν εύσχημο τρόπο να ρίξει την συγκυβέρνηση Παπαδήμου τώρα, πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και να φέρει τις αποφάσεις στα χέρια του λαού.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails