Καλώς ήρθατε

Ποιο ανθρώπινο ον θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια συμφωνία;

Η Chase "βοήθησε" χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία να κρύψουν τα προβλήματα χρέους τους για χρόνια, με την πώληση μιας σειράς συμφωνιών ανταλλαγής (swap)με τις κυβερνήσεις αυτές.

Η τράπεζα στη συνέχεια πήγε και συνεργάστηκε με άλλες τράπεζες όπως η Goldman Sachs (που ήταν επίσης σημαντικός προμηθευτής των εν λόγω συμφωνιών swap) για να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα το οποίο επέτρεψε στους επενδυτές να στοιχηματίσουν ενάντια στο ελληνικό χρέος.

Με άλλα λόγια, τράπεζες όπως η... Chase και Goldman αφού φέσωσαν την Ελλάδα με ένα τεράστιο χρέος στο μέλλον, βοήθησαν το παγκόσμιο στοίχημα ενάντια στο ελληνικό χρέος. Ποιο ανθρώπινο ον θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια συμφωνία.

Επιχειρήσεις όπως το ελληνικό swap, ήταν εύκολο χρήμα για τις τράπεζες όπως η Goldman και η Chase, είναι παιχνίδι που δεν χάνεις...

Είναι σαν να κόβεις τα φρένα του αυτοκινήτου και στη συνέχεια να στοιχηματίζεις στον οδηγό για την συντριβή. Με αυτό τον τρόπο βοήθησαν να δημιουργηθεί το τερατώδες ευρωπαϊκό χρέος που απειλεί να στείλει το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας σε κατάρρευση, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα ποιος ξέρει τι φρίκη.

Ο κόσμος των ειδήσεων προπαγάνδα, τον κόσμο των "αυτό που όλοι γνωρίζουν", δεν θα αλλάξει γιατί τώρα γνωρίζουμε τι έκαναν οι τραπεζίτες στην Ελλάδα.

Ναι, η κυβέρνηση τότε ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει μετά προθυμίας. Αλλά ο εθισμένος χρειάζεται έναν σαγηνευτή, μια βδέλλα, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα όταν κάποιος αιμορραγεί να του ρουφήξει το πορτοφόλι του από την συναλλαγή.

Αυτή η βδέλλα, αρπακτικό, είναι το διεθνές σκέλος του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ. Είτε έτσι είτε αλλιώς αυτό που έγινε είναι λεηλασία.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails