Το επιχείρημα που προβάλετε είναι ότι το πριμ για την ενίσχυση του κοινοβουλευτικού έργου είναι αντίστοιχο με τα πριμ παραγωγικότητας που θα δίνεται σε όλο το δημόσιο τομέα. Αυτό το οποίο όμως δεν αναφέρεται είναι το γεγονός ότι η Βουλή για πολύ συγκεκριμένες περιόδους, όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και διάφορες επιμέρους περιόδους του χρόνου σχεδόν υπολειτουργεί λόγω διακοπών των εργασιών της, άρα και ο φόρτος των υπαλλήλων της δεν είναι τόσο μεγάλος.
Επίσης, αναφέρεται ότι η δαπάνη έπεσε από τα... 16,9 εκατομμύρια ευρώ για το 2011 στα 5,1 εκατομμύρια για το 2012 και ότι το πριμ δεν θα ξεπερνά τα 100 ευρώ το μήνα, άρα 1.200 ευρώ το χρόνο. Όμως μια απλή μόλις διαίρεση του αριθμού των υπαλλήλων που φτάνουν σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του 1.290 δείχνει ότι το ποσό δεν είναι 1.200 ευρώ, αλλά 3.970 ευρώ, δηλαδή 330 ευρώ το μήνα.
Η Βουλή υποστηρίζει ότι δεν γίνονται πλέον νέες προσλήψεις. Δεν αναφέρεται φυσικά ότι ο αριθμός των υπαλλήλων της έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια καθώς με αδιαφανείς διαδικασίες έχουν προσληφθεί συνεργάτες βουλευτών και υπουργών, παιδιά πολιτικών και συγγενείς ήδη εργαζομένων σε αυτήν. Μια απλή έρευνα μπορεί να αποδείξει εύκολα του λόγου το αληθές.
από το Κουρδιστό Πορτοκάλι
0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:
Δημοσίευση σχολίου