Καλώς ήρθατε

Πήρατε χαμπάρι τι έγινε με το Ε9 της φορολογικής σας δήλωσης;

Σοκ για εκατομμύρια φορολογούμενους!

Η εφορία ζητούσε μέχρι τώρα να υποβληθεί το Ε9 με το γνωστό τετρασέλιδο έντυπο, εφόσον υπήρχαν ακίνητα ή μεταβολές αυτών ή των προσώπων που βαρύνουν τον φορολογούμενο.

Έτσι, πριν από μερικούς μήνες, την άνοιξη του 2011, υποβάλαμε μαζί με τη φορολογική δήλωση και το Ε9, όσοι είχαμε μεταβολές μέσα στο 2010.
Όμως οι δηλώσεις που με τόσο κόπο κάναμε..(και ενίοτε πληρώσαμε λογιστές) πετάχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστω! Η εταιρεία που θα τις καταχωρούσε, τα βρόντηξε κι έτσι, δεν υπάρχει στο taxisnet η εικόνα των ακινήτων των φορολογουμένων, μετά το 2009!!!

Προς το σκοπό αυτό, το μπουρδέλο που ονομάζεται "ελληνικό κράτος", καλεί όλους τους φορολογούμενους να...συμπληρώσουν μέχρι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, μόνοι τους, μέσω διαδικτύου το Ε9 τους!

Και μάλιστα για τα δύο τελευταία έτη! Για την περιουσία που είχαμε την 1-1-2011 (το Ε9 που υποβάλαμε φέτος τον Μάιο δηλαδή), αλλά και για την περιουσία που είχαμε την 1-1-2010 (το Ε9 που υποβάλαμε πέρυσι, την άνοιξη του 2010)!
Μιλάμε για ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ, τραγικές καταστάσεις. Όλες οι δηλώσεις Ε9, που υπέβαλλαν οι φορολογούμενοι τα δύο τελευταία χρόνια, πήγαν στο βρόντο!

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να δώσει παράταση στην προθεσμία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε θα μπορούν όσοι έχουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet να δηλώσουν τι ακίνητα είχαν στην κατοχή τους την 1-1-2011. Ακόμα και αν δεν είχαν μεταβολή στο 2010 (πχ αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, κληρονομιές) τουλάχιστον θα είναι σίγουροι πως ο ΦΑΠ του 2010 , που θα τους έρθει το 2012, θα αφορά στα σωστά περιουσιακά τους στοιχεία.
από το taxalia

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

gvk είπε...

Για πολλοστή φορά η ίδια παρατήρηση: Όχι & μπουρδέλο το Ελληνικό Κράτος. Στα μπουρδέλα υπάρχει τάζη & καθαριότητα. Κωλοχανείο θέλετε να πείτε!

Related Posts with Thumbnails