Καλώς ήρθατε

Ποιος φταίει για το θλιβερό φαινόμενο Παπανδρέου;

Η χώρα κόντεψε να χρεοκοπήσει για να κερδίσει ο Γιώργος έξι μήνες κοινοβουλευτικού βίου και να ηρεμήσουν, μέχρι το επόμενο νομοσχέδιο, οι βουλευτές του; Παρακολουθώντας την ομιλία του διαπιστώσαμε πως δεν είχε ούτε μια λέξη συγνώμης να πεί για τη φαεινή ιδέα του δημοψηφίσματος η οποία απεδείχθη καταστροφική για το μέλλον της χώρας.

Μας μάλωσε μάλιστα που τον επικρίνουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο μπροστά είναι από την εποχή του! Ο Μέγας Οραματιστής! Λες και ζει σε άλλη χώρα και δεν ξέρει τι τραβάει η μέση ελληνική οικογένεια για να τα βγάλει πέρα!

Η πικρή αλήθεια είναι ότι... ο Παπανδρέου αναζητά τρόπους για να παραμείνει στην εξουσία. Και ψάχνει για πρόθυμους – κορόιδα, προκειμένου να μοιράσει τις ευθύνες. Αυτό που προτείνει-μεθοδεύει είναι μια στρατηγική διάσωσης τόσο του ιδίου, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Η πρότασή του για μια κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας είναι έτσι διατυπωμένη (γενικά και αόριστη) ώστε να μην μπορεί να τη δεχτεί η Ν.Δ. Ο Παπανδρέου δεν ήθελε το ναι της Ν.Δ.! Επιδίωξε το όχι της! Ορθώς, επομένως, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε πως έπεσαν οι μάσκες!

Ο πρωθυπουργός, μετά την καταστροφική γκάφα με το δημοψήφισμα, από σήμερα έβαλε τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που θα παραλύσει τα πάντα. Όσο παραμένει στην εξουσία θα συνεχίζει το ….έργο του!

Για αυτό και μόνη λύση είναι οι εκλογές.

Αυτές τις ώρες όμως πρέπει να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, για το θλιβερό φαινόμενο Παπανδρέου. Από τα «προοδευτικά» μέσα της κρατικοδιαίτης διαπλοκής που επέβαλλαν έναν εμφανώς ακατάλληλο και ανεπαρκή πολιτικό γόνο ως «άξιο διάδοχο» του Σημιτικού στέμματος, από τους οπαδούς και τους «βαρώνους» του ΠΑΣΟΚ που τον «ανέστησαν» στην εσωκομματική εκλογή του 2007, ως ακόμη και τον ελληνικό λαό που τον υπερψήφισε, βασιζόμενος στο αλησμόνητο «λεφτά υπάρχουν».

Όμως για τον πρωτοφανή διασυρμό της χώρας, για την αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής μας οντότητας την τροχοδρόμηση σε δρόμους υπανάπτυξης και αποικιοκρατικής εξάρτησης, ευθύνη έχουν λίγοι. Μερικές δεκάδες… θλιβεροί κομπάρσοι της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής ιστορίας που κρατούν στο γυάλινο θρόνο του, ένα πολιτικό ανδρείκελο, εντολοδόχο ξένων κυβερνήσεων και ηγετών.

Εκείνων που ξεδιάντροπα υπαγόρευσαν στην πατρίδα μας, διλήμματα και προοπτικές, μαζί με κανόνες συμμόρφωσης και συμπεριφοράς.

Σε οποιαδήποτε κράτος με στοιχειώδη αυτοσεβασμό, σε οποιαδήποτε χώρα που θέλει να λέγεται εθνικά κυρίαρχη, ο κ. Παπανδρέου θα είχε ήδη από προχθές γκρεμιστεί από την καρέκλα του με συνοπτικές διαδικασίες.

Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, έφτασαν εκλεγμένοι βουλευτές και υπουργοί-υποτακτικοί της τρόικας, να χειροκροτούν τον «μυθικό ελιγμό» ενός πρωθυπουργού, που έβγαλε τη χώρα του στο πεζοδρόμιο, για να εκβιάσει, υποτίθεται, την συναίνεση του Σαμαρά!
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails