Καλώς ήρθατε

Τους στρέψαμε όλους εναντίον μας!

Αφού ξεκαθάρισαν πως εάν η Ελλάδα δεν υιοθετήσει τις αποφάσεις της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, δεν μπορεί να καταβληθεί η έκτη δόση, οι Merkel και Sarkozy διεμήνυσαν ότι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι εάν δεν το θέλει η ίδια.

Στην κοινή ανακοίνωση και συνέντευξη Τύπου οι δύο ηγέτες μετά από τη λήξη της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τόνισαν ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου, και το ερώτημα θα αφορά στην παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο... Γάλλος πρόεδρος Sarkozy τόνισε πως «ελπίζει» η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, ωστόσο εάν είναι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, να γίνει το συντομότερο δυνατό. Πρόσθεσε ακόμη πως είναι στο χέρι των Ελλήνων πολιτών εάν η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, διαμηνύοντας ωστόσο ότι «δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη ή το ευρώ να καταρρεύσουν».

Επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι οι χώρες που δείχνουν να αδιαφορούν για τα συμφωνηθέντα της 27ης Οκτωβρίου, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη.

Η Merkel από την πλευρά της δήλωσε πως «είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υποσχόμενη μάλιστα πως δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί το ευρώ, ακόμη και μετά από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, τόνισε ότι είναι αισιόδοξος πως «ο ελληνικός λαός είναι έξυπνος και ώριμος για να λάβει τη σωστή απόφαση», εκτιμώντας πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι θετικό.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή την Παρασκευή, δήλωσε «το ελπίζω, αλλά δεν θα έχω πρόβλημα, γιατί έτσι είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες».

Επίσης, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, δήλωσε ότι η επόμενη δόση θα δοθεί στην Ελλάδα μετά από το δημοψήφισμα. Όπως τόνισε ακόμη, «η Ελλάδα πρέπει να απομακρύνει κάθε αβεβαιότητα πριν από τη διανομή των κεφαλαίων». Δήλωσε δε ικανοποιημένη από το γεγονός ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί σχετικά νωρίς., καθώς και ότι ελπίζει να βρίσκεται σε θέση να διατάξει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα σύντομα.
από το capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails