Καλώς ήρθατε

Χούντα και κατοχή

Μόλις η τρόικα άρχισε να εκδίδει τα πολεμικά ανακοινωθέντα εναντίον των Ελλήνων και οι ελληνόφωνοι συνεταίροι της προσπαθούσαν να της φαίνονται αρεστοί υπερθεματίζοντας σε αντιλαϊκές προτάσεις, μερικοί τόλμησαν να πουν τα αυτονόητα: ότι καταλύεται το πολίτευμα, αφαιρείται το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει για τη μοίρα του, περνάμε σε καθεστώς ιδιότυπης κατοχής από τις «δάνειες δυνάμεις».

Αμέσως μόλις διατυπώθηκαν μεγαλοφώνως αυτές οι σκέψεις, οι επικοινωνιακοί χορηγοί της ανελευθερίας μας εξέμεσαν οχετούς αρνητικών χαρακτηρισμών και ύβρεων εναντίον των «αθυρόστομων» πολιτικών, αναλυτών και δημοσιογράφων: «Αυτοί είναι ακροαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ακροδεξιοί, είναι αντιδραστικοί, υπερσυντηρητικοί, απομονωτιστές, λαϊκιστές, πατριδοκάπηλοι, ανεύθυνοι, μισότρελοι».

Η επίθεση εναντίον της εθνικής ανεξαρτησίας και... αξιοπρέπειάς μας κλιμακώθηκε με πολλαπλές ευθείες επεμβάσεις στα εσωτερικά μας και ιταμά τελεσίγραφα. Μάθαμε για δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων (κυρίως Γερμανών) της Ε.Ε., για εκχώρηση τμήματος της εθνικής κυριαρχίας μας και ακούσαμε υποδείξεις για υπογραφές σε δηλώσεις μνημονιακής νομιμοφροσύνης.

Πάλι όσοι μιλούσαν και έγραφαν για τα δίκαια της πατρίδας μας ήταν το κόκκινο πανί για τον εσμό των προπαγανδιστών των συμφερόντων της ξενοκρατίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι λογικά σκεπτόμενοι παρουσιάστηκαν σαν ένα τσούρμο «τρελοί» που είναι έτοιμοι να «καταστρέψουν την Ελλάδα».

Μέχρι που τα έγραψε όλα, χαρτί και καλαμάρι, η αμερικανική εφημερίδα «New York Times», η οποία περιέγραψε στο κοινό της το «πραξικόπημα της ομάδας της Φρανκφούρτης» που επέβαλε τις δοτές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ιταλία. Στο επίμαχο άρθρο αναλύεται διεξοδικά η κατάλυση της δημοκρατίας όχι μόνο στη χώρα που τη γέννησε αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Άραγε είναι και οι Αμερικανοί της «New York Times» μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιοί, ανεύθυνοι, πατριδοκάπηλοι, μισότρελοι, αντιδραστικοί και λαϊκιστές;
από την Δημοκρατία
Και όπως αναμενόταν... Η ξεφτιλισμένη χούντα βρήκε δικαιολογία να μην γίνουν οι εκλογές

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails