Καλώς ήρθατε

Ούτε τα προσχήματα...

Έγινε, λοιπόν, ο Παπαδήμος πρωθυπουργός και να χαρές τα ΜΜ"Ε". που εκφράζουν απροκάλυπτα και ανεπιφύλακτα τη βούληση των αφεντικών τους: των ολιγαρχών τραπεζιτών, στους οποίους χρωστάνε τα... μαλλιοκέφαλά τους!

Οι χάχες δημοσιογραφίσκοι, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα, ούτε μια πισινή και τα δίνουν όλα, (ρέστα και δανεικά...), στη δημιουργία κλίματος ευφορίας και ενθουσιασμού. Γιατί αυτή η επισήμανση; Μα επειδή όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε και παίζεται με την προσδοκία, πως η νέα κυβέρνηση, χωρίς το Γ. Παπανδρέου, θα πάρει πίσω και δεν θα εφαρμόσει την πολιτική που έχει εξαγγελθεί στον τομέα των τραπεζών.

Όλοι αυτοί που λιβανίζουν τον Παπαδήμο και... παράλληλα σκυλοβρίζουν τον Παπανδρέου, ευελπιστούν πως οι ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες, δεν θα κρατικοποιηθούν και οι μεγαλομέτοχοί τους δεν θα αποψιλωθούν από μερικά δισεκατομμύρια και δεν θα ξεμείνουν χωρίς τράπεζα!

Αυτό, όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα γίνει κι ο Παπαδήμος δεν είναι καθόλου βέβαιο, πως θα επιχειρήσει αλλαγή στην υπάρχουσα - διακηρυγμένη - πολιτική.

Οι πιέσεις υπάρχουν και εκδηλώνονται παντοιοτρόπως κι όχι μόνο σε οικονομικό επιχειρηματικό επίπεδο. Ο Μηταράκης του Σαμαρά εμφανίστηκε οπαδός της μη μετατροπής των ενισχύσεων που θα δώσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις τράπεζες, σε κοινές μετοχές και μίλησε για το ενδεχόμενο έκδοσης προνομιούχων μετοχών, που δεν προκαλούν μετοχική ανασύνθεση και, άρα, δεν επιφέρουν κρατικοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών.

Ολ' αυτά είναι στο τραπέζι, οι εξελίξεις είναι μπροστά κι όπως αναφέρθηκε οι ολιγάρχες τραπεζίτες, αφού έριξαν τον Παπανδρέου, ποντάρουν τα πάντα τους στη νέα κυβέρνηση και στον κ. Παπαδήμο, από τον οποίο περιμένουν να κάνει αυτό που τους ευνοεί, δηλαδή ν' αλλάξει πολιτική για τις τράπεζες.

Ποδηγετημένα σ΄ αυτή την πρακτική τα ΜΜ"Ε" και οι δημοσιογραφίσκοι τους, με μπροστάρη το Mega, τα δίνουν όλα εκθειάζοντας το νέο πρωθυπουργό και αδιαφορώντας για το ό,τι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, αυτός να μην κάνει αυτό, που εκείνοι και τ΄ αφεντικά τους, θέλουν. Η περίπτωση να υποχρεωθούν - πάντα από τους αφέντες τους - ν΄ αλλάξουν τροπάριο και να μετατραπούν σε κατήγορους και υβριστές του Παπαδήμου, ούτε καν τους απασχολεί, μιας κι έχουν αναπτύξει ανοσία απέναντι στο ρεζίλεμα, την κατακραυγή και το φτύσιμο!...

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails