Καλώς ήρθατε

Η κοινωνία σε απόγνωση και ο ΓΑΠ θεατής...

Σε κοινωνικό επίπεδο, μια Ελλάδα βρίσκεται στα κάγκελα, μια χώρα στα όριά της. Οι απεργίες που ξεκινούν από την Πέμπτη και θα διαρκέσουν τουλάχιστον για ένα 10ήμερο, απειλούν να τινάξουν το κράτος και την οικονομία στον αέρα. Χαρακτηριστική η περίπτωση των τελωνειακών που βάζουν λουκέτο για 10 ημέρες αλλά και των εφοριακών για 4 ημέρες. Μπάχαλο στην αγορά, μπάχαλο και στα έσοδα δηλαδή. Ήδη από σήμερα δε θα κυκλοφορεί τίποτε από τα μέσα μεταφοράς, ενώ την Παρασκευή κάνουν απεργία και τα ταξί καθώς παρά την κωλοτούμπα του Γ. Ραγκούση και τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, οι ταξιτζήδες βγαίνουν και πάλι στους δρόμους ζητώντας να ισχύσει το ΠΔ Ρέππα.

Χωρίς ΕΡΤ και ΑΠΕ για δύο ημέρες καθώς ο κ. Βενιζέλος είχε...τη φαεινή ιδέα να ανακηρύξει σε δημόσιους υπαλλήλους δημοσιογράφους που δουλεύουν χρόνια και πληρώνουν εισφορές στα ταμεία των δημοσιογράφων.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει ο απόλυτος χαμός, την Τετάρτη με τη γενική απεργία αλλά και όλες τις ημέρες λόγω των συνεχόμενων κινητοποιήσεων.

Η Αθήνα μοιάζει με σκουπιδότοπο, τα ποντίκια κάνουν πάρτι και η κυβέρνηση κάνει την πάπια.

Στο μέτωπο της εγκληματικότητας η κατάσταση είναι εκρηκτική παρά την επιτυχία της Αστυνομίας να πιάσει τους ληστές με τα καλάσνικοφ. Κάθε μέρα που περνά ο κόσμος κλείνεται στα σπίτια του φοβούμενος για τη ζωή του και η καθημερινότητα του πολίτη έχει μετατραπεί σε εφιάλτη.

Όσο για την κοινωνία γενικότερα, κατάθλιψη, αυτοκτονίες, οργή, εκνευρισμός είναι τα φαινόμενα που συναντούμε καθημερινά.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, φωνάζει ο κόσμος, κι όχι άδικα αυτή τη φορά. Το πολυνομοσχέδιο που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα έχουν κάνει αφόρητη τη ζωή όλων μας αλλά ο κ. Παπανδρέου είναι στον κόσμο του.

Πρωθυπουργός θεατής
Οι …πολυδιαφημισθείσες πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου ήταν μάλλον ασκήσεις επί χάρτου και για αυτό ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των υπουργών του.

Τις επόμενες ημέρες παίζεται ενδεχομένως το μέλλον της χώρας για τις επόμενες γενιές και η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει πρόταση. Παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις και τις συζητήσεις που γίνονται από τρίτους.

Ο Πρωθυπουργός ζητάει να ψηφιστούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει καθ΄ υπόδειξιν της τρόικας, πριν από από τη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Οκτωβρίου, γιατί γνωρίζει ότι πάντα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, έστω και την τελευταία στιγμή, τα πράγματα να πάνε ακόμα χειρότερα δεδομένης της δυσπιστίας που υπάρχει για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Το κλίμα έγινε βαρύτερο, καθώς δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνα της VPRC που έγινε για το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και δείχνει τη διαφορά της Ν.Δ. να υπερβαίνει το 10%.

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ισχυρές φωνές που θέτουν ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Έτσι, το σενάριο των πρόωρων εκλογών παραμένει ανοικτό, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής.
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails