Καλώς ήρθατε

Μην θορυβείτε, διαπραγματευόμαστε

Παρακλήσεις στην Παναγία κάνουν στις εκκλησίες για να σώσει την χώρα από την κρίση.

Μεταξύ μας, περισσότερες πιθανότητες έχουμε να σωθούμε έπειτα από παρέμβαση της Παναγίας παρά από τους ξεπουλημένους πολιτικούς.

Αν και μια Παναγία μόνη της τι να σου κάνει… Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια θρησκεία που ξεπερνάει όλες τις άλλες, του Χριστιανισμού μη εξαιρούμενου. Την θρησκεία των κερδών και των αγορών.

Η χρεοκοπία είναι καλή ή κακή; Σύμφωνα με την πάντα αξιόπιστη κυβέρνηση όταν το κούρεμα θα ήταν συμφέρουσα για την χώρα ήταν κακή ενώ όταν είναι συμφέρουσα για την Ευρώπη (δες Γερμανία) και τις τράπεζες είναι καλή.

Για να το πούμε πασοκικά… Ο υπάλληλος που παριστάνει τον πρωθυπουργό πίνει το καφεδάκι του σε διπλανή αίθουσα από αυτήν που συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι (για να μην τον κατηγορήσει κανείς ότι δεν είναι κοντά στις εξελίξεις) και κάνει σκληρές εικονικές διαπραγματεύσεις ώστε το κακό μέχρι πρότινος σενάριο να παρουσιαστεί ως η απόλυτη σωτηρία της χώρας.

Πρόκειται για ένα κούρεμα που σε τελική ανάλυση θα μας αφήσει όλες τις τρίχες πάνω μας. Σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις η Ελλάδα από το κούρεμα θα ωφεληθεί κατά 20- 25 δις και αφού ανασάνει θα δανειστεί ένα ανάλογο ποσό για να σώσει ταμεία και τράπεζες.

Το οποίο ποσό θα προστεθεί στο χρέος που θα μας έχει απομείνει για να το φτάσει εκ νέου στα σημερινά επίπεδα.

Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε, αν δεν κάνω λάθος, περίπου 220 δις χρέος το οποίο ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθεί και έτσι μπήκαμε στο δοκιμαστικό σωλήνα της τρόικας.

Αυτό το χρέος το πήγε στα 360 δις και μετά το κούρεμα θα το πάει στα 340 δις. Να πούμε ότι θα το πάει στα 300 δις; Να το πούμε.

Ας πούμε ακόμα ότι κουρεύεται το 50% από τα 200 δις. Άρα 100 δις λιγότερα. Στα λιγότερα ας προσθέσουμε τις επανακεφαλοποιήσεις των τραπεζών και την σωτηρία της ψυχής των ασφαλιστικών ταμείων με αποτέλεσμα το όφελος να είναι στα 50 – 60 δις.

Οπότε θα μας μείνουν πάνω από 260 δις ενυπόθηκο και διακρατικό χρέος το οποίο δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα το αντιμετωπίσουμε σε 3-4 μήνες. Ας χαρούμε λοιπόν τώρα για την ένατη σωτηρία της χώρας και ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα για τα επόμενα μέτρα.

Το ωραίο είναι ότι η διαδικασία του κουρέματος που μας σχεδιάζουν θα κρατήσει 7-8 μήνες. Δηλαδή ούτε στην μέση δεν θα έχει φτάσει όταν ο Σαρκοζί θα παρατήσει το μωρό του για να συναντήσει μες στην νύχτα την Άγκελα για να δουν τι άλλο θα μας κάνουν για να μας σώσουν.

Τότε δεν θα υπάρχει Γιωργάκης. Θα υπάρχει Αντωνάκης ή κάποιος αχυράνθρωπος του. Λίγη σημασία έχει. Εξάλλου πάλι θα είναι στην διπλανή αίθουσα από αυτήν που θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι.

Ο Σαρκοζί είπε ότι δεν είναι εκλεγμένος στην Ελλάδα για να αποφασίζει αυτός. Οπότε θα στείλει αντιπροσώπους για να αποφασίζουν. Εξάλλου και ο άλλος που είναι εκλεγμένος μήπως αποφασίζει;

Λένε ότι ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής είπε στην Μέρκελ και τον Σαρκοζί ότι πιέζεται και ίσως οδηγηθεί σε εκλογές. Και οι ισότιμοι του απάντησαν «στα τέτοια μας, κάνε ότι θέλεις». Πλέον ούτε καν για υπάλληλος δεν τους κάνει. Ότι και να πει, ότι και να κάνει είναι αδιάφορο.

Οπότε το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει το «στρίβειν δια των εκλογών». Πέρα από το δύσκολο να δώσουν από μόνοι τους την χαριστική βολή στην χώρα (όχι αγαπητέ μου λόγω συναίσθησης της ευθύνης ή λόγω συνειδήσεως, αλλά μπας και γλιτώσουν πρώτον το λιντσάρισμα και δεύτερον το όποιο κόμμα τους έχει απομείνει) έχουν να σώσουν και το τομάρι τους (το έγραψα και στην προηγούμενη παρένθεση αλλά να δίνουμε λίγο έμφαση σε κάποιες λεπτομέρειες).

Και γίνονται εκλογές. Ποιος θα αναλάβει να σώσει την χώρα; Ο Σφουγγαράκης που θα τιμήσει τις υπογραφές αλλά θα επαναδιαπραγματευτεί το όπλο της δολοφονίας; Η Ντόρα; (χαχαχαχα). Κάποιος αχυράνθρωπος που θα μπερδεύεται από τις πολλές εντολές; (τρόικας, Σαμαρά, Μπένι, Ντόρας, Καρατζαφέρη κλπ).

Η αριστερά; Ποια αριστερά; Της δεξιάς ή του κέντρου; Ή μήπως καμιά αριστερή αριστερά που θα δεξιοφέρνει;

Τέλος πάντων. Θα τα πούμε και αυτά. Ας δούμε πως θα καταλήξουν στην σύνοδο για να μάθουμε πως θα καταλήξουμε και εμείς και τα λέμε.
γράφει ο Μικρός Φωκίων

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails