Καλώς ήρθατε

Πανικός στην ανήμπορη κυβέρνηση από τις δραματικές εξελίξεις

Έκτακτη συνέντευξη τύπου στις 1μ.μ. δίνει ο Ευ. Βενιζέλος κάτω από την πίεση των δραματικών εξελίξεων για την οικονομία. Ο κίνδυνος (για άλλους σίγουρο) στάσης πληρωμών, η αναβολή της εκταμίευσης και οι πιέσεις της τρόικας για άλλα μέτρα παρά όλα όσα έχουν ληφθεί, έχει οδηγήσει την κυβέρνηση σε πανικό.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής. Κάποιοι μιλούν για ηρωική έξοδο της κυβέρνησης, άλλοι ότι ο Βενιζέλος θα ανακοινώσει και νέα μέτρα αφού πρώτα μας βγάλει την πίστη με την απίστευτη λογοδιάρροιά του, που ποτέ όμως δεν έχει ουσία.

Λέγεται ότι θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τον κόσμο για...τους μισθούς και τις συντάξεις, αφήνοντας όμως ανοικτό το παράθυρο της στάσης πληρωμών θέλοντας να εκβιάσει για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν με το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι λίγες ώρες μετά τη νέα απαίτηση της τρόικας για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ήρθε και η βόμβα Γιούνκερ για την ακύρωση του έκτακτου Γιουργκρούπ και την αναβολή της εκταμίευσης.

Οι τροικάνοι τα παίζουν όλα για όλα, ζητώντας εδώ και τώρα πλήρη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Ο κόσμος είναι παγωμένος και περιμένει από ώρα σε ώρα τον ουρανό να πέσει στο κεφάλι του.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Αυτό όμως που προέχει τώρα είναι να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές απώλειες για τον κόσμο που δυστυχώς θα πληρώσει τις αδυναμίες και ολιγωρίες.

Οι Ευρωπαίοι για πρώτη φορά εμφανίζονται αποφασισμένοι να κάνουν αυτό που σχεδίαζαν. Συντεταγμένη χρεοκοπία με κούρεμα έως και 50% των ομολόγων, πιθανή έξοδο από το ευρώ για λίγες ώρες, υποτίμηση και επαναφορά στην ευρωζώνη με ένα νόμισμα που για τους Έλληνες θα είναι το μισό σε αξία απ’ ότι σήμερα.
Μακάρι να μην επιβεβαιωθούμε.
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails