Καλώς ήρθατε

Όποιος δικαστής δεν κάνει τα χατίρια της κυβέρνησης Παπανδρέου γίνεται στόχος

Μπροστά στον φόβο τις τιμωρίας, τρομοκρατούν την Δικαιοσύνη!!!

Πρακτικές δεκαετίας του '80, εποχής των πρασινοφρουρών, εφαρμόζει και τώρα η δήθεν δημοκρατική και «αξιοκρατική» κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. πανικόβλητη από τον φόβο της τιμωρίας που πλησιάζει οσονούπω.

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης κατέθεσε στη Βουλή αίτημα ζητώντας να του δοθεί «το πόθεν έσχες του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικολάου Αγγελάρα, από το χρόνο αφετηρίας ισχύος του πόθεν έσχες για τους δικαστικούς λειτουργούς».

Γιατί γίνεται αυτό; Διότι... ο κ. Αγγελάρας ήταν ο πρόεδρος του τμήματος που έβγαλε την απόφαση για τον παράνομο διαγωνισμό του χαρτιού που το Υπουργείο Παιδείας θα τύπωνε τα σχολικά βιβλία.

Είναι πρωτοφανές, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ να θέλει να εκδικηθεί κάποιον και να καταθέτει τέτοιου είδους αίτημα στη Βουλή, στοχοποιώντας έναν κρατικό λειτουργό.

Και φυσικά η κίνηση Καρχιμάκη δεν είναι τυχαία. Είναι μήνυμα στη Δικαιοσύνη: Υποταχθείτε.

Δηλώσεις Τζαβάρα
Η πρώτη αντίδραση για την πρωτοφανή και αντιδημοκρατική ενέργεια του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκη προήλθε άμεσα από τον Τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα:

«Όποιος δικαστής δεν κάνει τα χατίρια της Κυβέρνησης Παπανδρέου γίνεται στόχος, στιγματίζεται. Στήνεται στο εκτελεστικό απόσπασμα της λάσπης και της συκοφαντίας. Αυτή η τρομοκρατία των δικαστών δεν θα περάσει. Αυτά είναι τα τελευταία αντιδημοκρατικά ξεσπάσματα ενός καθεστώτος που καταρρέει. Το ίδιο συνέβη όταν η κ. Μπαλφούσια εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, παρά το γεγονός ότι εκπροσωπούσε τη Βουλή, μπροστά στις απαράδεκτες δηλώσεις ενός υπουργού που δυστυχώς γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα μας το Σύνταγμα της Ελλάδας».

Διασυρμός σε όποιον κάνει τη δουλειά του
Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος και η Βουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ κάλεσαν την κυβέρνηση από την Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, να δώσουν εξηγήσεις καταγγέλλοντας ότι η ενέργεια του κ. Καρχιμάκη στοχεύει στην κατατρομοκράτηση των κρατικών λειτουργών όταν εκείνοι ελέγχουν την κυβέρνηση. Η κυρία Βόζεμπεργκ κατήγγειλε ότι επιχειρείται η διαπόμπευση και ο διασυρμός ενός δικαστικού λειτουργού επειδή είχε ένα συγκεκριμένο ελεγκτικό ρόλο και έκανε λόγο για σκοπιμότητα.

Ανδρέας Λυκουρέντζος
«Η επίθεση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστών, με στόχο τη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών σ’ ότι αφορά τις τεράστιες καθυστερήσεις στην παραγωγή των σχολικών βιβλίων. Τα γεγονότα, όμως, βοούν. Ο φάκελος του σχετικού διαγωνισμού στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο με καθυστέρηση έξι μηνών. Η ηγεσία του υπουργείου αδράνησε προκλητικά, οδήγησε σε αδιέξοδο τη διαδικασία παραγωγής βιβλίων και κατέληξε σε απευθείας ανάθεση. Οι μαθήτριες και οι μαθητές δεν θα παραλάβουν, παρά μετά από μήνες, τα βιβλία τους. Θα τα αναπληρώσουν με φωτοτυπίες, γεγονός που θα αυξήσει τη δημόσια δαπάνη. Και, παράλληλα, θα έχει ως συνέπεια νέα αφαίμαξη του οικογενειακού προϋπολογισμού. Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών και ζητά από τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πρωτοφανή αποτυχία να ξεκινήσει ομαλά το νέο σχολικό έτος».

Εύη Χριστοφιλοπούλου
Η παριστάμενη Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου ζητούσε με τα μάτια λύτρωση από την Πρόεδρο της Επιτροπής Χρύσα Αράπογλου, λέγοντας ότι το αντικείμενο της επιτροπής είναι η συζήτηση επί του Τεχνολογικού Λυκείου…! Η άλλοτε λαλίστατη κυρία Χριστοφιλοπούλου δεν θέλησε να παίξει με τη…φωτιά και αρκέσθηκε απλά σε μια τυπική δήλωση ότι κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής, φως σε όλα! Βλέπετε, αν θα συμφωνούσε με τον Καρχιμάκη θα υποβάθμιζε τον θεσμικό της ρόλο αλλά και από την άλλη ο Καρχιμάκης είναι Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Ούτε λόγος να γίνεται βέβαια για την Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς δεν εμφανίστηκε στην επιτροπή, προφανώς για να μην γίνει στόχος για «βελάκια» από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης…
γράφει ο Αντικοινοβουλευτικός
από το antinews

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Σωτήριος Καλαμίτσης είπε...

Ο Καρχιμάκης είναι Μονομελές Δευτεροπβάθμιο Δκαστήριο; Και γιατί δεν κινήθηκε προ μηνών, τότε που το ΕΣ είπε ότι ο διαγωνισμός είναι παράνομος; Άλλως, αν δεν γινόταν ρόμπα η κ. Διαμαντοπούλου με την καθυστέρηση εκτύπωσης και διανομής των σχολικών βιβλίων, θα ησχολείτο ο εν λόγω κλυριος, τρόπος του λέγειν, με τον κ. Αγγελάρα; Αηδία σκέτη!

Related Posts with Thumbnails