Καλώς ήρθατε

Βαγγέλη κάτσε φρόνιμα...

Οι άλλοι έφυγαν με την ταμπέλα του ψεύτη. Θα είναι κρίμα να συμβεί αυτό και με τον γίγαντα Βαγγέλη. Ο Βαγγέλης δεν είναι απλά και μόνο ένας υπουργός. Είναι ένα εθνικό κεφάλαιο. Κι είναι κρίμα κι άδικο να ξοδευτεί (το εθνικό κεφάλαιο ντε) σε ασκήσεις μικροπολιτικής. Τι το ήθελε αυτό το «έφυγαν κατόπιν συμφωνίας»; Έφυγαν Βαγγέλη μου διότι δεν άντεχαν να ακούνε τόσα ψέματα. Προτίμησαν να φύγουν, γιατί αλλιώς θα έκαναν φόνο...

Μετά από την συντριπτική ήττα του ΠΑΣΟΚ το 2004 φάνηκε ότι ο Βαγγέλης θα έκανε περίπατο στην κούρσα διαδοχής του «κινήματος». Ήταν η πρώτη φορά που υποτιμήσαμε τον Γιώργο και τον είπαμε Γιωργάκη. Αλλά ο Γιωργάκης αποδείχτηκε παμμέγιστος και έγινε Γεώργιος ο Εξουσιαστής. Ο Γιώργος στη εξουσία και ο Βαγγέλης στην γωνία.

Κι έφτασε η ώρα που το ΠΑΣΟΚ είπε ότι λεφτά υπάρχουν και... πήρε έτσι την εξουσία. Τα πράγματα εξελίχτηκαν όπως όλοι γνωρίζετε και να μην το κάνουμε θέμα μία τέτοια ώρα. Οπότε ένα πρωί άπαντες θεώρησαν ότι ο Βαγγέλης απέκτησε και πάλι το πλεονέκτημα. Έτσι πιστέψαμε. Ο Βαγγέλης έγινε Τσάρος και ο Γιώργος μίκρυνε, από Γιώργος έγινε και πάλι Γιωργάκης.

Όλα αυτά μέχρι τις προάλλες. Που ο Βαγγέλης αναγκάστηκε να δώσει συνέντευξη Τύπου για να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη ή αλλιώς ότι η τρόικα σηκώθηκε και έφυγε κατόπιν συμφωνίας με τον κύριο υπουργό. Μεγάλε Γιώργο! Σε είχαμε υποτιμήσει! Το είχες πει εσύ στον Βαγγέλη να καθίσει φρόνιμα, αλλά ο Βαγγέλης δεν σε άκουσε. Τώρα θα πρέπει να κάνει όλα αυτά πους εσύ δεν θέλησες να κάνεις. Να απολύσει δημόσιους υπαλλήλους, να διαπομπεύσει φοροφυγάδες, να συγκρουστεί με το κομματικό κατεστημένο. Αν θέλει, δηλαδή, να πάρουμε την έκτη δόση και να μην μείνει η καυτή πατάτα για πάντα στα χέρια του.
Πάντα, κάποιος πρέπει να κάνει την βρώμικη δουλειά...
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails