Καλώς ήρθατε

Λοβερδισμός, το ανώτατο στάδιο του αριβισμού

Διασκευή του πίνακα του Καραβάτζιο “Νάρκισσος
Ο Αντρέας πράγματι είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Όχι για τους δημόσιους υπαλλήλους και την αριστερά αλλά για το που πάει πραγματικά το ΠΑΣΟΚ και ποιόν εκπροσωπεί πια. Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του: Επίθεση Α. Λοβέρδου, στους δημοσίου υπαλλήλους, το Σύνταγμα και την αριστερά.

O Ανδρέας ο Λοβέρδος εξελίσσεται στο κοινωνικό πρότυπο του εκσυγχρονιστήτης χώρας και της πορείας της προς το μέλλον. Ενσαρκώνει τον άνθρωπο που προκειμένου να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του είναι έτοιμος να πει και να κάνει οτιδήποτε, να πατήσει επί πτωμάτων, να συκοφαντήσει, να πει ψέματα με τον ίδιο τρόπο που θα έλεγε κάποιος την πιο απλή αλήθεια. Είναι η χαρακτηριστική περίπτωση του ανθρώπου: “αυτές είναι οι αρχές μου και αν δεν σας αρέσουν έχω κι άλλες”. Πάνω απ’ όλα όμως ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ότι δηλαδή, ο νεοφιλελευθερισμός, ο τροϊκανισμός, η ανθρωποφαγία, ο εκσυγχρονισμός, ο αριβισμός, ο νεποτισμός και άλλες ευγενείς έννοιες, είναι πλευρές του ίδιου νομίσματος. Η μία συμπληρώνει την άλλη.

Ο γίγαντας της σκέψης Αντρέας διέγνωσε ότι την κρίση έφεραν…“Το 1 εκατ. υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τους 10 εκ. Έλληνες έφερε τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα”. Τώρα το πως γίνεται τότε η κρίση να είναι πανευρωπαϊκή και όχι μόνο… θα μας το αποκαλύψει άλλη φόρα.

Είναι πλέον φανερό ότι η ζυγαριά έγειρε. Δεν είναι πια οι ακροδεξιοί του Λ’ΑΟΣ που στηρίζουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ που ενστερνίζεται την μία μετά την άλλη τις σκοτεινές “αξίες” της ακροδεξιάς και δεξιάς μαζί και την χουντική ρητορεία για την μεταπολίτευση. Οι αριβίστες που παρίσταναν τους φιλολαϊκούς “σοσιαλιστές” για να βρίσκονται στην εξουσία, πετάνε τη μάσκα και μας αποδεικνύουν πόσο μεγάλη λέρα πρέπει να είσαι για να κυβερνάς γαλέρα. Όσοι έφτιαξαν το διεφθαρμένο σύστημα, σήμερα το κατεδαφίζουν για να φτιάξουν ένα ακόμα πιο διεφθαρμένο ελπίζοντας να παραμείνουν στον αφρό. Όχι. Ο Λοβέρδος δεν είναι η εξαίρεση, όπως δεν είναι και ο Πάγκαλος. Είναι πρωτοπόροι της λογικής εξέλιξης του ΠΑΣΟΚ. Είναι εικόνες από το μέλλον που φιλοδοξεί την επανάληψη του πιο σκοτεινού παρελθόντος. Την εποχή της πιο άγριας συσσώρευσης του πλούτου που γνώρισε η σύγχρονη ανθρωπότητα την εποχή της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης ή την εποχή των τσιφλικάδων για την Ελλάδα. Κάντε υπομονή και έρχονται και άλλοι πίσω από τον Λοβέρδο με πρώτη την Αννούλα.

Ο Αντρέας μας δεν παρέλειψε μαζί με τον νεοφιλελεύθερο κανιβαλισμό να υιοθετήσει και την χρυσαυγήτικη ανάλυση για την μεταπολίτευση… “Διότι στη μεταπολιτευτική Ελλάδα η αξία της ζωής είναι μόνο αν είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο μέρες”.
Έλεγα κι εγώ….
Γιατί περνάω τόσο καλά…;
από το antista/chef

3 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Σωτήριος Καλαμίτσης είπε...

Ο ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στο Πανεπιστήμιο αυτό ήμουν την περίοδο 1984 - 86 Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος, την περίοδο 1987 - 92 Λέκτορας και την περίοδο 1992 - 95 Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.
Είμαι Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω (με εξειδίκευση σε θέματα Δημοσίου Δικαίου) μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.Λοιπή επαγγελματική εμπειρία
• 1981-82 : Έμμισθο σεμινάριο (stage) στη Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Υπηρεσία Μεταναστών Εργαζομένων) της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• 1993-96 : Νομικός Σύμβουλος στο Επικουρικό Ταμείο Ασφάλισης των Δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ).
• 1994-95 : Εβδομαδιαία εκπομπή στην ΕΤ - 2 με τίτλο "Δύο για την Πολιτεία".
• 1997-98 : Επιστημονικός σύμβουλος Ε.Σ.Α.Κ.Ε (Επαγγελματικό Μπάσκετ).

Συμμετείχα στην προετοιμασία των εξής σχεδίων νόμων
• Πρόεδρος της Επιτροπής για τη σύνταξη του νέου Υπαλληλικού Κώδικα (ήδη νόμος του κράτους)
• Πρόεδρος της Επιτροπής για τη σύνταξη του νέου αθλητικού νόμου (ήδη νόμος του κράτους)
• Πρόεδρος της Επιτροπής για τη σύνταξη του νόμου περί συλλογικών διαπραγματεύσεων στο δημόσιο (ήδη Νόμος του Κράτους).
• Μέλος της Επιτροπής για τη σύνταξη νόμου για τη στρατιωτική θητεία. Διατύπωσα τις διατάξεις για την εναλλακτική θητεία (ήδη νόμος του κράτους).
• Μέλος της Επιτροπής για τη σύνταξη του νέου νόμου για τις δημόσιες επενδύσεις (ήδη νόμος του κράτους).
• Συμμετείχα, ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, στη σύνταξη του Νόμου "Ι. Καποδίστριας" και του "Συνηγόρου του Πολίτη" (ήδη Νόμοι του Κράτους).

Σπουδές
• 1973 - 1978 : Νομική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
• 1980 - 1982 : Μεταπτυχιακά στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών στις Βρυξέλλες, Βέλγιο
• 1981- 1982 : Έξι μήνες άσκηση στη Διεύθυνση V της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Κοινωνική Ασφάλιση)
• 1983 - 1986 : Διδακτορική Διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα :"Τρομοκρατία και πολιτικό έγκλημα. Μελέτη των φαινομένων από την πλευρά του Δικαίου"
• 1990 - 1991 : Εξάμηνη έρευνα στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών και στο London School of Economics για θέματα λειτουργίας της Κυβέρνησης
• 1995 - 1996 : Εξάμηνη έρευνα στο Boston University (ΗΠΑ) για ζητήματα λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος

Στρατιωτική θητεία

1979 - 80 : στην πολεμική Αεροπορία (προστάτης οικογένειας)

Συνδικαλιστική δραστηριότητα
• 1975-76 : αντιπρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών της Νομικής Θεσσαλονίκης
• 1981-82 : πρόεδρος των Ελλήνων φοιτητών στο Βέλγιο
• 1993-95 : μέλος του Δ.Σ του συλλόγου του διδακτικού προσωπικού του Παντείου Πανεπιστημίου

Πολιτική δραστηριότητα
• Το 1973 οργανώθηκα στην αντιδικτατορική Ε.Φ.Ε.Ε. (ΑΝΤΙ - Ε.Φ.Ε.Ε) και από τότε συμμετέχω ενεργά στο αριστερό - δημοκρατικό κίνημα και στην πολιτική ζωή.
• Από τις 9 Σεπτεμβρίου 1996 έως τις 9 Δεκεμβρίου 1997 διετέλεσα Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.Παραιτήθηκα για να είμαι υποψήφιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις βουλευτικές εκλογές της 9 Απριλίου 2000.
• Στις εκλογές του 2000 ,εκλέχτηκα βουλευτής Β' Αθηνών στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματός μου. (86.503 ψήφοι)Από τις 23 Ιανουαρίου 2002 έως τις 7 Μαρτίου 2004 διετέλεσα Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και την αναπτυξιακή συνεργασία.
• Στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 εκλέχτηκα δεύτερος βουλευτής στην περιφέρειά μου με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
• Στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2010 εκλέχτηκα και πάλι πρώτος στη Β’Αθηνων και στις 6 Οκτωβρίου ο Γ. Παπανδρέου με συμπεριέλαβε στην κυβέρνηση του διορίζοντας με Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Chrisgio είπε...

Την καλημέρα μου από τους ωκεανούς!

apneagr είπε...

Καλές θάλασσες καπετάν-Χρήστο σε ποιο σημείο του πλανήτη αρμενίζεις;

Related Posts with Thumbnails