Καλώς ήρθατε

Από τα διόδια, τώρα στις εφορίες το κίνημα “δεν πληρώνω”

Μπορεί να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη; Μέχρι σήμερα, παραμένει η καραμέλα όλων των προεκλογικών υποσχέσεων και οι πολίτες μετρούν δεκάδες αποτυχημένες απόπειρες φορολογικών νομοσχεδίων και μέτρων, με αποκορύφωμα τα τελευταία που ελήφθησαν υπό την απειλή της τρόικας. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, που τα «μπιλιετάκια» της εφορίας στέλνονται στους συνήθεις υπόπτους, αυτοί δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Οι Επιτροπές Αγώνα «Δεν πληρώνουμε την κρίση τους» θα προχωρήσουν σε μαζική άρνηση κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων για το νέο φορολογικό έτος.

Στόχος τους δεν είναι η φορολογική αυτοδικία -γι' αυτό άλλωστε και δεν προχωρούν σε... μαζική άρνηση πληρωμής των νέων άδικων φόρων- αλλά η δημιουργία ενός συλλογικού μετώπου αντίστασης, το οποίο θέλουν να οδηγήσει σε έναν δίκαιο επιμερισμό των φορολογικών βαρών.

«Η μαζική άρνηση κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων έχει για εμάς έναν ισχυρό συμβολισμό. Θα συνοδευτεί από αγώνες των εργαζομένων, για την ανατροπή της κυβέρνησης και για την επιβολή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος».
από την enet

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails