Καλώς ήρθατε

Ε ε ε... έρχεται...

Κάτι ετοιμάζεται. Είναι το μόνο βέβαιο. Το ερώτημα είναι αν οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα, μετά την τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ – Σαρκοζί ή στις επόμενες ημέρες. Χτες, πάντως, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ο πρόεδρος ζήτησε κοντά του μόνο τους δικούς του ανθρώπους κι αυτό ίσως λέει πολλά. Τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε για ποιόν λόγο ο κ. Παπανδρέου παρέδωσε ένα τόσο ευαίσθητο υπουργείο στον κ. Μόσιαλο. Κάποιος πρέπει να βγει στα κανάλια και να πει τα μαντάτα...

Σήμερα ο κ. Παπανδρέου θα συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με τους δύο κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες, την κυρία Μέρκελ και τον Σαρκοζί. Προφανώς δεν θα βρεθούν να... μιλήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αν και ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να μιλάει επί ώρες για τις φετινές του αποδράσεις στα ελληνικά νησιά. Ίσως πάλι και να σφάλουμε και η ουσία της συζήτησης να είναι αυτή: Πώς θα μπορέσει να σωθεί η χώρα...

Η άποψη των Ευρωπαίων είναι ξεκάθαρη. Μένει να ακούσουμε αν ο Γιώργος έχει αφήσει πίσω του την σχολή των Παπανδρέου και αν είναι έτοιμος, για μία έστω φορά, να μιλήσει με την γλώσσα της αλήθειας.

Η ανασυγκρότηση της χώρας περνάει αναγκαστικά μέσα από την πλήρη ανασύσταση του ελληνικού κράτους και την σύγκρουση με τα κομματικά φέουδα της δεξιάς και της αριστεράς στην ελληνική κοινωνία. Χρειάζεται μία διαρκής σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα και με κάθε δυνατό κόστος. Αυτό που δεν χρειάζεται, είναι οι κουτοπόνηρες τακτικές και οι φεουδαρχικές αντιλήψεις των συνεργατών του πρωθυπουργού.

Η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί δεν έρχονται σήμερα για να διαπραγματευτούν, αλλά για να βάλουν ένα τέλος στην φαρσοκωμωδία. Το κακό είναι ότι για άλλη μία φορά ο κ. Παπανδρέου σε μία κρίσιμη ώρα για την χώρα ζήτησε καταφύγιο στην αυλή του. Σαν να πρόκειται για κάποιον κουρασμένο και κυνηγημένο και όχι για έναν ηγέτη που έχει την ικανότητα σε τόσο κρίσιμες ώρες να ενώνει κάτω από την ηγεσία του εχθρούς και φίλους.
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails