Καλώς ήρθατε

Δεν βλέπουν, δεν ακούνε, μόνο μιλάνε… και φεύγουν σε ταξίδια!

Ιδιαίτερα ανθεκτική εμφανίζεται μέχρι στιγμής η κυβέρνηση – παρά την φορομπηχτική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της, το διαρκές αλαλούμ, τις συνεχείς παλινωδίες, τις διαφωνίες στο εσωτερικό της και τις μπλόφες Βενιζέλου με την τρόικα, που κατέληξαν σε μπούμερανγκ και σε ακόμη σκληρότερα μέτρα για τον χειμαζόμενο λαό.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έφυγε σήμερα για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να λάβει μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αφήνοντας στο πόδι του ως... πρωθυπουργεύοντα αυτή τη φορά τον κ. Βενιζέλο – την προηγούμενη, πέρσι τέτοιον καιρό, είχε χρίσει πρωθυπουργεύοντα τον κ. Ραγκούση και λίγους μήνες αργότερα, όταν επίσης έλειψε επί μακρόν μεταξύ Λιβύης και Καζακστάν, είχε αφήσει στο πόδι του την περίφημη «τριανδρία».

Αλλά και στην περίπτωση του κ. Βενιζέλου θα υπάρξει ένα κενό, αφού και αυτός απουσιάζει σήμερα από την χώρα, ευρισκόμενος στην Πολωνία για την συνεδρίαση του Eurogroup.

Πάντως, μέχρι την επιστροφή του πρωθυπουργού από την υπερατλαντική του επίσκεψη, δεν προβλέπονται κοσμογονικές πολιτικές εξελίξεις και το πιθανότερο είναι να επιτύχουμε νωρίτερα την… πτώση του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία!

Μετά την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη Μέρκελ, Σαρκοζί και Παπανδρέου, όπου, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός ξαναδεσμεύτηκε για λογαριασμό του ελληνικού λαού, τριγμοί ακούστηκαν από την πλευρά του Βερολίνου.

Χθες, η κ. Μέρκελ υπογράμμισε και πάλι, στη διάρκεια των εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στη Φραγκφούρτη, ότι είναι ευθύνη της Γερμανίας να διασφαλίσει το μέλλον του ευρώ.

Αλλά ο υπουργός των Οικονομικών και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματός των Φιλελευθέρων Φίλιπ Ρέσλερ, έντρομος μπροστά στην κατακρήμνιση των ποσοστών του, επιμένει.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τagesspiegel ξεκαθάρισε ότι «ανήκουμε σε διαφορετικά κόμματα και αξιολογούμε με την ίδια ευθύνη τα πράγματα, με στόχο την κοινή δράση, όπως συμβαίνει σε ένα συνασπισμό».

Διαφωνίες υπάρχουν και στο εσωτερικό του κόμματος του κ. Ρέσλερ, με τον ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή του Γιώργο Χατζημαρκάκη να διαφωνεί και να προειδοποιεί μέσω της εφημερίδας Die Welt ότι «η συζήτηση περί πτώχευσης της Ελλάδας πρέπει να τερματιστεί άμεσα, προτού προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά».

«Ως Γερμανός υπουργός Οικονομίας δεν μπορεί να μιλά περί πτώχευσης χωρίς να γνωρίζει πώς θα διεκπεραιωθεί. Αυτό είναι μοιραίο», δεν δίστασε να πει.

Και ενώ διαγράφεται ο κίνδυνος να… πέσει νωρίτερα η γερμανική κυβέρνηση από την ελληνική, χθες ο μεν κ. Βενιζέλος δήλωσε πως το νέο χαράτσι είναι… δίκαιο (επειδή είναι αναλογικό) και πως αν και δεν του αρέσουν οι αυξήσεις του ΦΠΑ και οι φόροι μέσω ΔΕΗ, υποχρεώνεται από τις συνθήκες, το δε υπουργικό συμβούλιο ασχολήθηκε για νιοστή φορά με τις συγχωνεύσεις οργανισμών και ειδικότερα με τον περίφημο «Δήμητρα» που εποπτεύεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε χωρίς ντροπή, το σχέδιο νόμου για τη σύσταση του Οργανισμού «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – Δήμητρα» (στον οποίο συγχωνεύονται οι τέσσερις εποπτευόμενοι Οργανισμοί ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε, Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α - «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π - AGROCERT, ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ .), εγκρίθηκε ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο σε… δεύτερη ανάγνωση!

Κι αν βέβαια χρειάζονται δύο αναγνώσεις για τη… «Δήμητρα», πού να μείνει καιρός για το υπουργικό συμβούλιο να ξαναρίξει μια ματιά στο νέο χαράτσι, που κάτω από συνθήκες τρομερής έξωθεν πίεσης αποφάσισαν στη Θεσσαλονίκη, και τώρα πυροβολείται από τους πάντες – και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τον κ. Βενιζέλο, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών, από τη μια δήλωσε πως η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2012 και από την άλλη επανέλαβε πως είναι ανάγκη να κάνουμε «ντου» προς τα εμπρός – κάτι το εντελώς αντιφατικό, αφού «ντου» με βαθιά ύφεση μόνο ένας μάγος μπορεί να πετύχει – και αυτοί μας τελείωσαν.

«Δεκαέξι Κοινοβούλια, 17 μαζί με εμάς, θα συζητήσουν σε λίγο γύρω από τα θέματά μας για το αν θα μετάσχουν στο νέο πρόγραμμα, περί αυτού πρόκειται. Δεν πρέπει να αφήσουμε να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση με λάθος τρόπο», είπε στην Επιτροπή, χωρίς να διευκρινίζει τι σημαίνει «λάθος τρόπος συζήτησης».

Εκτός κι αν εννοούσε τις διαφωνίες για τα μέτρα, τα κλειστά πανεπιστήμια και τις διαδηλώσεις που συνεχίστηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτότυπης διαμαρτυρίας των κωφών για την περικοπή του Προγράμματος Διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα…
γράφει η Σοφία Βούλτεψη

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails