Καλώς ήρθατε

Τι θέλει μία Αμερικανίδα στην Βουλή την κρίσιμη περίοδο πριν την χρεοκοπία της Ελλάδας;;;

Η κυρία Έλενα Παναρίτη είναι βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ήταν προσωπική επιλογή του κ. Παπανδρέου. Η κυρία Παναρίτη, λοιπόν, δήλωσε σε συνέντευξή της στην Guardian ότι είναι Αμερικανίδα και όχι Ελληνίδα. Θα ήθελα να δω μία διάψευση. Κάποιος να βγει και να μας πει ότι δεν είναι έτσι ακριβώς.

Η κυρία Παναρίτη εξακολουθεί αν είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Από την άλλη πλευρά, η κυρία Παναρίτη υπήρξε ειλικρινής. Δεν αισθάνεται η γυναίκα Ελληνίδα. Με το ζόρι να την κάνουμε να αισθανθεί;

Όπως και να το κάνουμε, όμως, είναι βαρύ να διαβάζουμε ότι αυτή η κυρία είπε:
"I’m not Greek, I’m American". Πολύ βαρύ. Μα πάρα πολύ βαρύ.

Κυρία Παναρίτη. Συγχωρέστε μας, αλλά ο ξένος συνάδελφος ξέχασε να σας κάνει μία ερώτηση, για να έχουμε κι εμείς οι φτωχοί ιθαγενείς μία καλύτερη άποψη για το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείστε. Όταν βρίσκεστε με τον πρωθυπουργό, σε ποια γλώσσα μιλάτε; Στα ελληνικά ή στα αγγλικά;

Επίσης, πώς αισθάνεστε που είστε εκπρόσωπος του ελληνικού λαού στο εθνικό μας κοινοβούλιο; Διότι αν δεν αισθάνεστε και πολύ καλά, υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης. Μην ανησυχείτε, θα μπορέσουμε να ζήσουμε και δίχως εσάς. Προσέξτε, όμως! Στο μέλλον ίσως κληθείτε να απαντήσετε σε ένα ερώτημα: Τι ήθελε μία Αμερικανίδα στην Αθήνα στην κρίσιμη περίοδο πριν την χρεοκοπία της Ελλάδας;
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital

Διαψεύδει η κα Έλενα Παναρίτη τη δήλωσή της στην εφημερίδα Guardian στην οποία φέρεται να δηλώνει «Δεν είμαι Ελληνίδα, αλλά Αμερικανίδα». Όπως εξηγεί σε επικοινωνία της προς το Capital, ουδέποτε ελέχθη από εκείνη αυτό που της αποδίδεται, ενώ παραθέτει και σχετική επιστολή που απέστειλε στην Guardian με την οποία ζητά την ανασκευή του δημοσιεύματος.

Ειδικότερα, η επιστολή της κα. Παναρίτη (μεταφρασμένη στα ελληνικά) έχει ως εξής:

"Chris Elliott
Guardian readers’ editor
The Guardian
Αθήνα 3 Αυγούστου

Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση διάβασα το απόσπασμα της συνέντευξής μου στο άρθρο του κ. Aditya Chakraobortyy, που δημοσιεύθηκε εχθές στην εφημερίδα The Guardian με τον τίτλο «Greece in panic as it faces change of Homeric proportions”.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, μου αποδίδεται εσφαλμένα η δήλωσε ότι «δεν είναι Ελληνίδα, αλλά Αμερικανίδα». Κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε ποτέ από μένα. Αυτό που ειπώθηκε στην πραγματικότητα είναι ότι έχω ζήσει επί σειρά ετών στις ΗΠΑ και ότι οι υπολογιστές μου αγοράστηκαν εκεί. Ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν θα περιέγραφα ποτέ τον εαυτό μου ως μη Ελληνίδα, πόσο μάλλον όταν με την ιδιότητά μου αυτή, παραχωρώ συνέντευξη σε ανταποκριτή ξένου εντύπου.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν γεννήθηκα απλά Ελληνίδα, αλλά είμαι Ελληνίδα από επιλογή. Επέλεξα να αφήσω τη ζωή μου στην Αμερική για να επιστρέψω στην Ελλάδα και να προσφέρω στην πατρίδα μου με όλες μου τις δυνάμεις, σε μια από τις δυσκολότερες χρονικές συγκυρίες για αυτήν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ με Πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κάνει μια γνήσια προσπάθεια να αντιστρέψει δεκαετίες κακής διακυβέρνησης.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι κατόπιν εκτενούς συζήτησης με τον κύριο Chakrabortty, που διήρκησε πλέον της ώρας, -αν και ο χρόνος είναι πολύ πιεστικές σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα-, για να εξηγήσω τις ακαδημαϊκές και πρακτικές ρίζες της κρίσης, το άρθρο του εν λόγω δημοσιογράφου δεν αντικατοπτρίζει το πνεύμα της συζήτησης.

Είμαι σίγουρη ότι μια έγκριτη εφημερίδα, όπως η δική σας, θα προβεί άμεσα στην ανασκευή του δημοσιεύματος και στην αποκατάσταση των γεγονότων.

Με εκτίμηση
Έλενα Παναρίτη
Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ"

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Partalia είπε...

Απλά για να μην νοιώθει μόνος ο ΓΑΠ ως το μόνο Αμερικανάκι...

Στελιος είπε...

Αν κρινουμε απο τον σιχαμενο "πρωθυπουργο" που εχουμε, θα μας λυθουν ολες οι απορειες για τα αμερικανακια στη Βουλη!

Related Posts with Thumbnails