Καλώς ήρθατε

Τεντώνουν το σκοινί οι ιδιοκτήτες ταξί

Αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις, σφοδρότερες αυτών των προηγούμενων ημερών, σχεδιάζουν για την εβδομάδα αυτή -τρίτη συνολικά- οι ιδιοκτήτες ταξί που αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του κλάδου τους, με χορήγηση νέων αδειών ταξί.

Από το πρωί οι αυτοκινητιστές έχουν αποκλείσει τα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, πεζές διαμαρτυρίες πραγματοποιούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Κρήτη. Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, Cretalive.gr, οι ταξιτζήδες που διατηρούν κλειστό το αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι εφοδιασμένοι με λοστούς και αυτοσχέδια όπλα.

Εντολή να ανοίξει το...αεροδρόμιο έχει δώσει ο εισαγγελέας Ηρακλείου.

Εν τω μεταξύ, από τις 10 το πρωί οι αυτοκινητιστές βρίσκονται έξω από το υπουργείο Υποδομών, ενώ κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία τους ο κ. Ραγκούσης προειδοποίησε ότι θα αφαιρούνται οι πινακίδες κυκλοφορίας των ταξί.

"Δεν ελέγχεται πλέον η κατάσταση. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Θα γίνουν ζημιές χωρίς να φταίμε εμείς. Όλη η αντιπολίτευση έχει ταχθεί υπέρ μας. Ζητούμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων Ευθύμιος Λυμπερόπουλος.

Τεντώνουν το σκοινί
Κι ενώ από την μία σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια, σε μία προσπάθεια «γητείας» της κοινής γνώμης, από την άλλη προχωρούν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων και οδικών αρτηριών, προκαλώντας σοβαρότατους κλυδωνισμούς σε έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομικής ανάκαμψης, τον τουρισμό.

Ωστόσο, πέραν των μπλόκων σε λιμάνια, αεροδρόμια, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε εθνικές οδούς, (χθες συγκεντρώθηκαν και στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου) δεν διστάζουν να διατυπώσουν απειλές κατά ζωής, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτήν της βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαρίας Σκραφνάκη που έχει καταγγείλει ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα για την ίδια και την οικογένειά της.

«Δυναμιτιστής της απεργίας είναι ο ίδιος ο υπουργός και όλοι αυτοί οι κύριοι του ΣΕΠΕ» ανέφερε χθες χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών Ευθύμιος Λυμπερόπουλος, αγνοώντας την «μαύρη τρύπα» στα τουριστικά έσοδα που έχουν δημιουργήσει οι «κίτρινες» κινητοποιήσεις.

Την Παρασκευή ο κ. Λυμπερόπουλος -που κατέχει την θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας- ζήτησε από την πολιτεία «να πάψει να εκθέτει τους ιδιοκτήτες ταξί με δηλώσεις για μαύρο χρήμα στις μεταβιβάσεις αδειών ταξί».

Η συγκεκριμένη δήλωση, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε θεσμικούς παράγοντες της αγοράς, βουλευτές, αλλά και οδηγούς ταξί που πιστοποιούν την διακίνηση μαύρου χρήματος στις μεταβιβάσεις.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμη και η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άννα Νταλάρα που έχει ταχθεί υπέρ του «ανοίγματος» του επαγγέλματος με συγκεκριμένα κριτήρια, έκανε λόγο στην πρόσφατη ΚτΕ Μεταφορών για «συναλλαγές με μαύρο χρήμα και άτυπη παντοδυναμία όσων εμπορεύονται άδειες».

Σοβαρά ερωτήματα δημιουργεί επίσης και η τακτική της πώλησης των τσιπ γνησιότητας των ταξί από το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής κατά παρέκκλιση των συνδικαλιστικών καθηκόντων του συνδικαλιστικού οργάνου.
γράφει ο Δημ. Δελεβέγκος
από το capital
Τα ταξί της Πάρου πάντως δεν απεργούν

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails