Όπως είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να κυβερνά για πάντα και για να το επιτύχει αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διατηρήσει αλώβητο το κρατικοδίαιτο καθεστώς του, δηλαδή την σοσιαλιστική του νομενκλατούρα η οποία ζει σε βάρος του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να παράγει ή να προφέρει οτιδήποτε. Είχαμε δε επισημάνει και παλιότερα ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει τη στιγμή που θα περνάει την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο ο πρώτος πράσινος μόνιμος δημόσιος υπάλληλος.
Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν μάχεται για... να τα αποφύγει όλα αυτά εξαθλιώνοντας πλήρως τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, αποσπώντας πόρους για να τροφοδοτεί το καθεστώς του
Η τρόϊκα έχει αντιληφθεί από την αρχή την απροθυμία του ΠΑΣΟΚ να συρρικνώσει το καθεστώς του υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας, όπως συνέβη παντού όπου μπήκε το ΔΝΤ, αλλά έκανε μέχρι τώρα τα στραβά μάτια βοηθώντας το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην εξουσία, για να της κάνει τη δουλειά. Τώρα όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η τρόικα αναστέλλει την Εθνική μας Κυριαρχία και στέλνει εδώ υπερυπουργούς για να επιβλέπουν τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και για να απαλλάξουν από τυχόν ποινικές ευθύνες τους δικούς μας αξιωματούχους.
Με την επιφύλαξη ότι όλα αυτά θα συμβούν και θα οδηγήσουν πράγματι σε μείωση του κρατικοδίαιτου σοσιαλιστικού μοντέλου του ΠΑΣΟΚ, τότε έχουμε την απάντηση για το πότε θα κάνει εκλογές και θα εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ θα εγκαταλείψει όταν διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και ότι θα πρέπει να αρχίσουν οι αποκρατικοποιήσεις εκείνες που θα οδηγήσουν σε πραγματική συρρίκνωση του καθεστώτος του. Τότε θα παραδώσει την εξουσία για να μπορέσει να βγει σε ανένδοτο αντιπολιτευτικό αγώνα κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που προφανώς θα συνεχίσει τη συνεργασία με την τρόικα. Άλλωστε το έχει πει. Θα σεβαστούμε τις υπογραφές. Εννοείται φυσικά ότι η ΝΔ θέλει να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και να υποστεί ολόκληρη τη φθορά της συρρίκνωσης του καθεστώτος του, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ηλίθιο. Προβλέπουμε λοιπόν ότι θα πάει σε εκλογές πριν την πρώτη ουσιαστική αποκρατικοποίηση και απόλυση προσωπικού, οποτεδήποτε και αν γίνει αυτή.
Το πρόβλημα βέβαια που ανακύπτει σε όλη αυτή την ιστορία, είναι η αναλωσιμότητα του κ. Παπανδρέου, ο οποίος μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν θα περάσει στην ιστορία. Αλλά η διάδοχος κατάσταση που ακούει στο όνομα Βενιζέλος, έχει ήδη πάρει θέση.
Εκείνο το θέμα με τους 180 βουλευτές ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο.
από το προεδρική δημοκρατία
0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:
Δημοσίευση σχολίου