Καλώς ήρθατε

Αν...

Το «Ζάππειο 2» οφείλει να ξεκαθαρίσει το θολό πολιτικό τοπίο... Αν, εντέλει, η Ν.Δ. δεν επιθυμεί να εμφανίζεται ως μέρος του προβλήματος και δεκανίκι των διεθνών τοκογλύφων...

Οποιαδήποτε εξουσία ασκείται σε εφαρμογή των δανειακών συμβάσεων είναι εκτός Συντάγματος, εκτός Ευρωπαϊκής νομιμότητας και εκτός διεθνούς δικαίου. Η εξουσία που ασκείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ως προς τις υποχρεώσεις των δανειακών συμβάσεων και του «μνημονίου», είναι: «Εξουσία εκτός Συντάγματος». Είναι δηλαδή «Πραξικοπηματική Εξουσία». Αυτό σημαίνει ότι και η τρόικα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι νόμιμη, είναι παράνομη και η παρουσία της ακόμη!»

Γ. Κασιμάτης
Συνταγματολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 1981 μέχρι το 1988 Διευθυντής του Νομικού Γραφείου και Νομικός Σύμβουλος του Α. Παπανδρέου.

Αντώνη Σαμαρά, το «Ζάππειο 2» οφείλει να...μην αναγνωρίσει την de facto εξουσία που ασκείται εν ονόματι του λεγόμενου μνημονίου. Η έμμεση ή άμεση αναγνώριση του μνημονίου υποδηλώνει ότι η ΝΔ αποδέχεται την καταστρατήγηση του Συντάγματος και ταυτίζεται με την άσκηση της πραξικοπηματικής εξουσίας από την κυβέρνηση των μειοδοτών του πραξικοπηματία Γ. Α. Παπανδρέου.

γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails