Καλώς ήρθατε

Η οικονομική ολιγαρχία προπαγανδίζει από τα κανάλια της την μοναρχία

Ας υποθέσουμε ότι είναι μια ωραία μέρα και κάποιος αποφασίζει να πάρει την οικογένειά του και να κάνει μια μικρή βόλτα στην εξοχή, να ξεφύγει και από την εθνική κατάθλιψη. Λιακάδα και πρασινάδα λοιπόν. Και ξαφνικά το υπέρτατο σοκ. Εκεί στο λιβάδι, μαζί με τις αγελάδες, να βοσκάει αμέριμνα και ένα κοπάδι από τεράστιους βροντόσαυρους. Που κανονικά θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί μαζί με τα υπόλοιπα του είδους του, πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια.

Κάπως έτσι θα έπρεπε να δούμε και...τον πριγκηπικό γάμο αν θέλαμε να παραλληλίσουμε τον γεωλογικό με τον πολιτικό χρόνο.

Η κάλυψη που πήρε ο γάμος του Άγγλου πρίγκηπα, (Άγγλος, τρόπος του λέγειν, γερμανικής καταγωγής είναι η αγγλική βασιλική οικογένεια), από κανάλια, περιοδικά και εφημερίδες, είναι άνευ προηγουμένου. Ακούσιος θεατής και ο υπογράφων καθηλωμένος από ανοιξιάτικη γρίπη και ιγμορίτιδα στον καναπέ του σπιτιού (“τα είδα όλα” που λένε και οι νέοι).

Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να μετρήσουμε την τεράστια βλάβη που υποστήκαμε ως κοινωνία, εμείς εδώ αλλά και σε άλλες χώρες, όπου μεταδόθηκε, με κάθε μέσο και με τον πιο επίμονο τρόπο, αυτή η οικογενειακή γιορτή των μεγαλύτερων εχθρών του ελεύθερου ανθρώπου: της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Αυτού του παγκοσμίου προστάτη της μοναρχίας. Που σε συνεργασία με την οικονομική και πολιτική ολιγαρχία κατασπάραξε χώρες επί χωρών, καταλήστευσε έθνη επί εθνών, και σώριασε πτώματα επί πτωμάτων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Ευτυχώς που τα περισσότερα παιδάκια την ώρα της μετάδοσης θα ήταν φαντάζομαι στο σχολείο και έτσι ίσως αποφύγαμε ένα μέρος αυτής της τεράστιας ψυχολογικής βλάβης.

Αυτό που μια ομάδα κοινωνικών αναλυτών ονομάζει “κυρίαρχη ιδεολογία”, εξαπέλυσε για ένα ολόκληρο διήμερο, την πιο σφοδρή επίθεση στα μυαλά και στις ψυχές των ανθρώπων. Και μάλιστα το έκανε δωρεάν. Χωρίς να του στοιχίσει τίποτε.

Δεν είμαι υπέρ της λογοκρισίας, και δεν θα είμαι ποτέ υπέρ. Αλλά εδώ δεν επρόκειτο για δημοσίευση, με την τρέχουσα έννοια. Εδώ έχουμε απροκάλυπτη προπαγάνδιση και εξύμνιση ενός από τους χειρότερους εχθρούς της δημοκρατίας. Ψελλίζει το μαγειρεμένο μας Σύνταγμα για την “κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης” και “το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας” στο οικείο άρθρο. Το μαγειρεμένο μας Σύνταγμα, που η ολιγαρχία έχει κάνει κουρελόχαρτο. Το Σύνταγμα μιας Δημοκρατίας που δεν μπορεί ούτε στοιχειωδώς να προστατεύσει τον εαυτό της. Το Σύνταγμα μιας ψεύτικης και απατηλής Δημοκρατίας. Μιας Δημοκρατίας ήδη στα χέρια του προαιώνιου εχθρού της: της Ολιγαρχίας.

Έτσι βλέπουμε, από τα κανάλια ιδιοκτησίας εκείνων των κυρίων που έχουν ταυτόχρονα και συναλλαγές με το δημόσιο, κάτι που πάλι το ίδιο αυτό το μαγειρεμένο Σύνταγμα απαγορεύει (άρθρο 14, παρ. 9), το Σύνταγμα που οι εισαγγελείς επιμένουν να αγνοούν, να εξυμνείται και να ωραιοποιείται ένας από τους πιο μεγάλους εχθρούς της δημοκρατίας και των λαών παγκοσμίως. Το απολίθωμα της βασιλείας. Ένας καλλωπισμένος βρυκόλακας.

Είναι τα ίδια τηλεοπτικά κανάλια που μολύνουν καθημερινά την λαϊκή ψυχή με χιλιάδες ώρες άθλιου τηλεοπτικού προγράμματος, και που δεν εδέησαν να κάνουν ούτε μια εκπομπή για να εξηγήσουν στον λαό τι είναι τελικά αυτή η δημοκρατία. Και κυρίως τι δεν είναι.

Μας πληροφόρησαν μάλιστα πως η πλειοψηφία των επισκεπτών του γάμου (πως αλλιώς να τους πω) στο Λονδίνο, είναι Αμερικανοί. Αμερικανοί που ξέχασαν τι αγώνα έκαναν οι παππούδες τους για να αποτινάξουν τον ζυγό του Γεωργίου του 3ου. Καθόλου παράξενο βέβαια διότι ο δύστυχος αυτός λαός έχει υποστεί και την σοβαρότερη τηλεοπτική βλάβη παγκοσμίως.

Μα κι εμείς ως χώρα δεν είμαστε καθόλου καλύτερα. Η τηλεοπτική κόπρος έχει καλύψει τα πάντα και έχει δημιουργήσει και μια κρούστα στολισμένη με χρυσόχαρτα και φωτορυθμικά της ευτελείας. Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν παλινορθώσουμε την δημοκρατία, είναι να κατακρημνίσουμε αυτό το όργανο της διασποράς της κυρίαρχης ιδεολογίας των ολιγαρχικών στα μυαλά και στις ψυχές των παιδιών μας. Και τους υπαίτιους της βλάβης μας να τους τιμωρήσουμε όπως τους αξίζει. Όπως και όσους ολιγώρισαν να μας προστατεύσουν εμάς και την τωρινή κατ’ ευφημισμόν δημοκρατία, από την προπαγάνδιση των πιο αδυσώπητων εχθρών της.

Φανταστείτε μόνο έναν αρχαίο ραψωδό που θα τολμούσε σε μια δημοκρατική ελληνική πόλη της αρχαιότητας να ψάλλει ύμνους στην βασιλεία, τι θα του συνέβαινε.
γράφει ο Θραξ Αναρμόδιος 
Σχόλιο apneagr: Παγκόσμια... αποχαύνωση, για μια γριά, ένα μπούλη, και μια Πίππα!

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Zinobios Gk είπε...

Φίλε θα ήθελα να δείς αυτό το βίντεο και αν σου αρέσει και σένα να το δημοσιεύσεις στο site σου.
Για τίτλο βάλε ό,τι θέλεις εσύ και ακόμα πες μου να αλλάξω και τον τίτλο του βίντεο στο youtube.

Zinobios Gk είπε...

Το βίντεο είναι το:

http://www.youtube.com/watch?v=UlmBOe5tzL4

Related Posts with Thumbnails