Καλώς ήρθατε

Η κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και το κανό του ΓΑΠ

Ιούλιος 1974, την Ελλάδα κυβερνά μια κυβέρνηση ανδρεικέλων με πρωθυπουργό τον Ανδρουτσόπουλο αλλά με τον Ιωαννίδη να κινεί τα νήματα της εξουσίας. Οι εξελίξεις στην Κύπρο είναι δραματικές, γίνεται το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, ορκίζεται ο άνθρωπος του Ιωαννίδη, ο Σαμψών και όλοι ετοιμάζονται γι’ αυτό που είχαν σχεδιάσει. Την τουρκική εισβολή. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται το χάος σε Ελλάδα και Κύπρο, εισβάλλουν στη Βόρεια Κύπρο με τον γνωστό Αττίλα.

Επί ώρες η κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου σιωπά ενώ την ίδια ώρα οι εχθροπραξίες δίνουν και παίρνουν στη μαρτυρική Μεγαλόνησο. Μετά από ώρες αποφασίζεται για τα μάτια του κόσμου η επιστράτευση που όμως δείχνει ότι ο στρατός είναι διαλυμένος. Οι Αμερικανοί και ο Κίσινγκερ αναζητούν τον πρωθυπουργό ή κάποιος υπουργό για να μιλήσουν μαζί τους και να αποφασιστεί η κατάπαυση του πυρός. Όλοι χαμένοι, κανείς δε βγαίνει στο τηλέφωνο και μετά από ώρες βρίσκεται ο αρχηγός του Ναυτικού, ναύαρχος Αραπάκης ο οποίος αναλαμβάνει να διαπραγματευτεί την κατάπαυση του πυρός.

Λίγες ώρες μετά ο πρωθυπουργός Ανδρουτσόπουλος μαζεύει τα πράγματά του και εξαφανίζεται.

Μάιος 2011. Οι Γερμανοί και συγκεκριμένα το...Spiegel δημοσιεύουν άρθρο που χωρίς να αναφέρει πηγές λέει ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει από τη ζώνη του ευρώ. Πανικός στις αγορές και όλοι αναζητούν κάποιον από την ελληνική κυβέρνηση.

Από νωρίς χθες το απόγευμα τα ξένα χρηματιστήρια βοούν από τις φήμες ότι η Ελλάδα ζητά επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. και μείωση των επιτοκίων. Άλλες φήμες κάνουν λόγο ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητά να λάβει επιπλέον 26 δις ευρώ μέσα στο 2011 αλλιώς δεν θα μπορέσει να μπει στις αγορές το 2012, ή θα χρεοκοπήσει. Στην Αθήνα δίνουν και παίρνουν οι φήμες ότι οι τραπεζίτες προετοιμάζονται για ενδεχόμενο κούρεμα και μάλιστα ορισμένοι παίρνουν μέτρα για να περιοριστούν οι απώλειες από πιθανό πανικό των καταναλωτών.Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι οι επιθεωρητές της Τρόικα τα βρήκαν όλα μαύρα χάλια και εκτός προγράμματος.

Και ενώ όλοι ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει η κυβέρνηση έχει …εξαφανιστεί. Ξένες, και ιδιαίτερα βρετανικές εφημερίδες ψάχνουν κάποιον να τους μιλήσει και να διαψεύσει την προβοκάτσια του Σπήγκελ, αλλά κανείς δε βγαίνει στο τηλέφωνο. Απειλούν οι ξένοι δημοσιογράφοι ότι θα βγουν και θα πουν δημοσίως ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν… υπάρχει στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα και οι Έλληνες δημοσιογράφοι αναζητούν σχεδόν δύο ώρες κάποιον από το οικονομικό επιτελείο, ή τον Πεταλωτή να βγει και να διαψεύσει τα σενάρια. Σιγή ασυρμάτου. Μόνο μετά από το κράξιμο που πέφτει, αρχίζουν να ξυπνάνε στην κυβέρνηση και να μιλούν για στημένο παιχνίδι. Ο δε Παπακωνσταντίνου δε σηκώνει το τηλέφωνο αφού ταξιδεύει προς Λουξεμβούργο για την έκτακτη σύσκεψη.

Όσο για τον κ. Παπανδρέου, μάλλον ετοίμαζε το… κανό για το Μεγανήσι.

Τις ώρες της εξαφάνισης της κυβέρνησης, κι ενώ παίζεται το μέλλον της οικονομίας, κάποιοι κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ. Ποιοι είναι αυτοί ποτέ δε θα το μάθουμε.

Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι -αν και διαφορετικά τα μεγέθη και οι περιστάσεις- η κυβέρνηση Παπανδρέου μοιάζει τόσο πολύ με την κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου.
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails