Καλώς ήρθατε

Η διαδικασία εξόδου από το ευρώ έχει ξεκινήσει

Μέρα με την μέρα φτιάχνεται κλίμα αμοιβαίας αντιπάθειας. Οι ξένοι ζητούν νησιά, μνημεία, μας βρίζουν, μας λοιδορούν, ψεύδονται. Το κλίμα αμοιβαίας αντιπάθειας δεν βοηθά ούτε το Ευρωομόλογο, ούτε κάποια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης. Η Μέρκελ χαϊδεύει τα αυτιά των Γερμανών και δίνει ανθελληνικό τέμπο σε όλη την Ευρώπη. Οι Γιούνκερ και Ρεν τσιγκλούν τα ένστικτα αυτοσεβασμού των Ελλήνων. Ο Παπανδρέου διαψεύδει και όλοι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει διάψευση Παπανδρέου. Όλα κινούνται προς μία κατεύθυνση…

Θέλουν η Ελλάδα να βγει οικειοθελώς από το ευρώ και/ή την τρίτη φορά που θα ζητήσει χρήματα να βρεθεί εκτός. Αν η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει το σοκ και τις συνέπειες θα πρόκειται για λυτρωτική κίνηση. Αυτή η προετοιμασία της κοινής γνώμης συντελείται τώρα. Δεν τίθεται θέμα πλέον αν θα βγει αλλά πότε θα βγει.

Από τον περασμένο το είπαμε πρώτοι: Τώρα πια πρέπει να βγούμε από το ευρώ. Προτείνοντας μάλιστα να γίνει ελληνικό αίτημα με στόχο να σωθεί οτιδήποτε αν σώζεται. Να ξεκινήσει διαπραγμάτευση με τους δικούς μας όρους.

Αν το είχαμε αρπάξει το θέμα τότε - και μέχρι το Μάρτιο όπου αποφασίστηκε η επιμήκυνση - θα μπορούσαμε να είχαμε φτιάξει κλίμα υπέρ της Ελλάδας πολύ πριν έρθουν στο φως τα στοιχεία για την αποτυχία των προβλέψεων του μνημονίου.

Τον Μάιο και καθώς η αποτυχία του μνημονίου γίνονταν φανερή τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Τότε η χώρα ζήτησε εκ νέου χρήματα για το 2011 και το 2012.Η χώρα πλέον μπήκε σε στιγμές αυτογνωσίας. Οι Ελληνικές ελίτ παρόλα αυτά συνεχίζουν να κοιμούνται.

Στην Ευρώπη πλέον κυριαρχεί η άποψη ότι το μνημόνιο είναι καλό αλλά δεν εφαρμόζεται σωστά και είναι προφανές ότι και πάλι φταίνε οι Έλληνες. Εκεί κολλούν και οι δηλώσεις της Μέρκελ που δείχνει τους Έλληνες «κοπρίτες» με το δάχτυλο.

Και μπορεί να πάρουμε ξανά λεφτά για δεύτερη φορά και πάλι όμως η Ευρώπη ακολουθεί την ίδια συνταγή. Μέτρα, απολύσεις, περικοπές, φορολογία, οικειοθελής καταστροφή ζωτικών σημείων της οικονομίας.

Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας παραμένει το αναπτυξιακό έλλειμμα του Νότου δεδομένο που οι ελίτ αποκρύπτουν από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και από την ελληνική για διάφορους λόγους.

Και έτσι μέρα με την μέρα φτιάχνεται κλίμα αμοιβαίας αντιπάθειας το οποίο δεν αφήνει περιθώρια αλλαγής της Ευρωζώνης για χάρη μας.

Η διαδικασία εξόδου από το ευρώ έχει ξεκινήσει και κινείται από μόνη της και ανεξέλεγκτα. Βασικό μέλημα της χώρας πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για την αποτροπή του χάους την επομένη της εξόδου. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει το χρέος, τις πηγές δανεισμού, τις πρώτες ύλες, τα φάρμακα και τα τρόφιμα.

Και η αποσύνδεση της της Συνθήκης του Μάαστριχ και του ευρώ από την ιδιότητα κράτους μέλους της ΕΕ.
από το papaioannou

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails