Καλώς ήρθατε

Κοίτα ποιοι μιλάνε... οι αρχιερείς της προπαγάνδας!

Καταιγίδα δημοσιευμάτων, από τα παραδοσιακά και σκουριασμένα media των άλλοτε κραταιών mediaρχών, που βουλιάζουν στα χρέη τους και την ανυποληψία τους, κατά των blogs! Κιόλα αυτά με το σύνηθες περιεχόμενό τους από τις πρόσφατες ή και παλιότερες "γραφικές" τους ιστορίες για τους "bloggers!

Όπως το περιβόητο email του τορναδόρου για την χρεοκοπία...και αναμόχλευση ιστοριών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για πολιτικούς κλπ. Δηλαδή με απλά λόγια οι bloggers κατασκευάζουν προπαγάνδες κατά παραγγελία. Και ποιοι τα γράφουν αυτά. Αυτοί που είχαν "στήσει" είδηση συνάντησης του Καραμανλή με τον Ερντογάν χωρίς να έχει γίνει και να έχει έρθει ο Τούρκος πρωθυπουργός στην ΕΛΛΑΔΑ!

Τώρα πόση αξία έχουν οι διάφορες αναρτήσεις σε προσωπικά ιστολογίων και φόρουμ social media... από την κατασκευή μιας είδησης από επίσημα μέσα ενημέρωσης είναι κάτι που το κρίνει ο καθένας !
Δείτε το θέμα που έχει αναρτήσει το σημερινό BHMA της Κυριακής.
από τους Παπατζήδες
Το συγκρότημα Λαμπράκη, αφού έλυσε ο εκλεκτός του, Γ. Παπανδρέου, τα προβλήματα όλης της χώρας και δεν υπάρχει με τίποτε άλλο να ασχοληθεί, αποφάσισε να τα βάλει και πάλι με τα blogs. Τι θα έκανε άλλωστε χωρίς βαρβάρους ο κ. Ψυχάρης, ο απηνής διώκτης του ψεύδους και της υπερβολής;

Το άρθρο του λοιπόν στο Βήμα της Κυριακής κάνει λόγο για μύθους, προπαγάνδα, ψέματα και υπερβολές που είτε από άγνοια είτε από στράτευση σε κάποιο ειδικό σκοπό, διαιωνίζονται στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Ανάφερει μάλιστα ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως το περίφημο e-mail της χρεοκοπίας που έστειλε ο τορναδόρος από την Κρήτη, μια επιστολή του Δ. Ρέππα στον δικτάτορα Παπαδόπουλο που δεν υπήρξε ποτέ και οι επικρίσεις κατά της Μ. Αποστολάκη ότι δήθεν πληρώνεται από τον Ολυμπιακή ενώ αυτή έχει φύγει εδώ και χρόνια.

Και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στα διάφορα blogs, ειδικά τις ημέρες της απεργίας των άλλων μέσων, γράφονται απίστευτα πράγματα.

Κι έτσι, το συγκρότημα Λαμπράκη αποφάσισε να το παίξει τιμητής της δημοσιογραφίας και την μόνη γνήσια και αληθινή φωνή της ενημέρωσης.

Αν δηλαδή διαβάσεις τις εφημερίδες Βήμα και Νέα, αν μπεις στα site τους ή αν παρακολουθήσεις το Mega τότε έχεις σφαιρική ενημέρωση, και προπάντων αληθινή και καθόλου στρατευμένη. Ότι γράφεται στην οδό Μιχαλακοπούλου και ακούγεται στη Λ. Μεσογείων είναι… γκαραντί δημοσιογραφία, όχι αυτή η δήθεν της μπλογκόσφαιρας.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε κ. Ψυχάρη. Έχουν γνώση οι φύλακες και φυσικά ο κόσμος που σας παρακολουθεί.

Δε λέμε. Υπάρχουν περιθωριακά blogs που γράφουν ότι θέλουν το ξέρουμε όλοι. Όπως κι ότι άγνωστοι «δημοσιογράφοι» γράφουν ότι τους καπνίσει στο διαδίκτυο χωρίς όνομα και πρόσωπο. Ανώνυμα ανθρωπάκια που στοχοποιούν ανθρώπους, κόμματα, πολιτικές. Έχουμε πήξει από τέτοια παραδείγματα…

Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των blogs έχουν και όνομα και ταυτότητα. Είναι αυτά που γράφουν και καταθέτουν καθημερινά οι συντελεστές τους και οι σχολιαστές τους. Κι αυτήν την “ταυτότητα” φοβάται το σύστημα και το ΠΑΣΟΚ. Επειδή όλοι ξέρουμε ότι πριν από λίγους μήνες, όταν το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσε στο Διαδίκτυο, δεν νοιαζόταν για ταυτότητες και υπεύθυνες δηλώσεις

Υπάρχουν σοβαρές φωνές στο διαδίκτυο που και μεγάλες ειδήσεις έχουν βγάλει και απίστευτα ώριμες απόψεις έχουν καταθέσει. Φυσικά για τον ΔΟΛ-ιο αυτό αποκρύβεται, διότι έτσι τον συμφέρει. Δε θέλει τις φωνές της αντίστασης, θέλει υποταγμένους δημοσιογράφους στη γραμμή που επιβάλλει κάθε φορά η καθεστηκυία τάξη, ή τα αφεντικά που πληρώνουν.

Ας πάμε λοιπόν και στο Βήμα που δήθεν πουλάει ποιοτική δημοσιογραφία.

Παράδειγμα πρώτο: Πριν μερικές ημέρες μόνο, ένα πρωτοσέλιδο του Βήματος έλεγε ότι μπορεί η Ελλάδα να κτίσει σε 7 χρόνια 700.000 εξοχικές κατοικίες στις παραλίες της χώρας και να τις πουλήσει ώστε να γλιτώσει τη χρεοκοπία. Το διάβασαν λοιπόν οι παράγοντες της αγοράς που ξέρουν τι συμβαίνει και μόνο που δεν κατουρήθηκαν από τα γέλια. Όχι μόνο αστείο αλλά και τραγικό συνάμα το δημοσίευμα μας έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα σωθούμε από τα εξοχικά σε 7 χρόνια και δεν χρειάζεται να κάνουμε περικοπές. Το ποια μεγάλα συμφέροντα εξυπηρετεί είναι φανερό, το πόσο γέλιο πέφτει στις τουριστικές περιοχές που πουλάνε εξοχικά δε λέγεται. Κι όμως, αυτό έγινε πρώτο θέμα στην… έγκριτη εφημερίδα.

Παράδειγμα δεύτερο: Όταν ο κ. Πρετεντέρης αλλά και παλαιότερα η Πανδώρα, από τις σελίδες του Βήματος έβαζαν στο στόχαστρο πολιτικούς κι όχι μόνο, και τους «εκτελούσαν» κανονικά, έκαναν δημοσιογραφία υψηλού επιπέδου; Όχι βέβαια, πληρωμένα συμβόλαια εκτελούσαν.

Παράδειγμα τρίτο: Το Mega είναι μνημείο αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας; Ας γελάσουμε. Εδώ και ένα χρόνο προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το Μνημόνιο είναι μια καλή συμφωνία που θα σώσει την Ελλάδα και ο Γ. Παπανδρέου ο καλός «πατερούλης» της χώρας. Μόλις κατάλαβαν ότι πέσαμε στο γκρεμό αποφάσισαν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση διότι η… διαδικτυακή φάπα έπεσε σύννεφο στους «έγκριτους» δημοσιογράφους του Mega. Τώρα το Μνημόνιο είναι διαβολικό πράγμα και πρέπει να αλλάξει. Οι ίδιοι άνθρωποι τα λένε που δεν ντρέπονται καθόλου να είναι ταυτόχρονα δημοσιογράφοι και «γλίτσες» της εξουσίας.

Μπορούσαμε να πούμε τόσα πολλά για τη διαπλεκόμενη ενημέρωση που παρέχει το Συγκρότημα, κι όχι μόνον αυτό. Αλλά είναι για λύπηση αφού τα ψωμιά τους είναι λίγα, εκτός κι αν βρεθεί κανείς πρόθυμος υπουργός ή τραπεζίτης και τους σώσει τώρα που η κοινή γνώμη τους έχει «κατεδαφίσει». Ας κοιταχτούν στον καθρέπτη προτού κάνουν κριτική για τη σωστή δημοσιογραφία.
γράφει ο Αριστερός Ψάλτης
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails