Καλώς ήρθατε

Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών στο ΠΑΣΟΚ, οι φράξιες και η επόμενη μέρα

Ήδη ετοιμάζονται για την μετά ΓΑΠ εποχή και οι κινήσεις δεν είναι πλέον διακριτικές. Αντίθετα, όσο περνά ο καιρός και η οργή του κόσμου μεγαλώνει θα εντείνονται και τα χτυπήματα.

Ο Παπακωνσταντίνου είναι το αγαπημένο παιδί των τοκογλύφων του εξωτερικού άρα δεν υπάρχει περίπτωση να διασωθεί όσο και αν πιστεύει ότι οι φίλοι του από το εξωτερικό θα τον κρατήσουν σε θέσεις εξουσίας.

Αντίθετα έχει γίνει ο συνήθης στόχος από τον άλλον ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης, τον Γιάννη Ραγκούση όχι μόνο για λόγους εσωκομματικής κόντρας αλλά... κυρίως εξοργισμένος από τις τρικλοποδιές που του βάζει στην εκπλήρωση των θεσμικών αρμοδιοτήτων. Ο Ραγκούσης πιστεύει ότι ενώ ο Καλλικράτης αποτελεί κατόρθωμα δεδομένων των χρονικών περιορισμών, ο Παπακωνσταντίνου με πρόσχημα την κρίση, στερεί τα απαραίτητα κονδύλια της λειτουργίας του εσκεμμένα.

Στον αντίλογο του τύπου “μα δεν έχει γι’ αυτό δεν δίνει”, ο Ραγκούσης ανταπαντά:“Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε λεφτά και ο ίδιος να κάνει ζωή μεγιστάνα κινούμενος με το προεδρικό αεροσκάφος και μετακομίζοντας σε βίλες – φρούρια των βορείων προαστείων.”

Και έχει κάθε λόγο να το λέει αυτό αφού όλοι παραδέχονται ότι ο Ραγκούσης παραμένει απλός στον τρόπο ζωής του χωρίς να προκαλεί με νεοπλουτίστικη στάση ζωής. Ο Γιάννης Ραγκούσης έχει διείσδυση και σε μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων που τον διευκολύνει να περνά τις θέσεις του ή την κριτική του ενάντια στον υπουργό οικονομικών ακόμα και σε φιλοκυβερνητικά μέσα.

Ο Ραγκούσης όμως πληρώνει την απαράδεκτη στάση του στο λαθρονομοσχέδιο και εκεί καραδοκεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που αφήνει τον Παπακωνσταντίνου να πέφτει σαν “ώριμο φρούτο” αλλά μεθοδικά βάλλει κατά του Ραγκούση καταλογίζοντας του μερίδιο από την ασυδοσία που προκύπτει λόγω της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. Εκεί είναι το πεδίο του Χρυσοχοΐδη που θεωρείται “σκληρός” απέναντι στην λαθρομετανάστευση αλλά και τα κρούσματα αστικής βίας. Είναι ίσως ο μόνος πράσινος υπουργός με ερείσματα και σε άλλους πολιτικούς χώρους, καλές σχέσεις με τα ΜΜΕ, αλλά και στο “αντάρτικο” της ενημέρωσης. Ενδεικτικά προ ημερών είχε συνάντηση πολλών ωρών σε γνωστό στέκι του Κολωνακίου με πασίγνωστο blogger στον οποίον μάλιστα προέβλεψε την επίθεση στο πρόσωπο του Παπακωνσταντίνου. Γενικά ξέρει να αντιμετωπίζει κρίσεις και αναμένεται να είναι αθόρυβος εως ότου κρίνει σκόπιμο να βγει δυνατά.
από το olympia

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Δεν με ενδιαφερουν αδερφε

Ο κοσμος βαρεθηκε

Λιακάδα είπε...

Εχεις ακουσει που λενε οτι οταν το πλοιο βουλιαζει τα ποντικια βγαζουν τα ματια το ενα του αλλου;;; Eτσι κι αυτοι!

Related Posts with Thumbnails