Καλώς ήρθατε

Φαρσοκωμωδίας το ανάγνωσμα...

H απόλυτη γελοιοποίηση… Οι ατελείωτες κοκορομαχίες μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μεταξύ των κομματικών αρχηγών (γιατί πολιτικοί δεν είναι) κάποτε ήταν.... ανεκτή και ενίοτε διασκεδαστική. Σήμερα όμως και ενώ ο ελληνικός λαός υποφέρει πραγματικά μοιάζει περισσότερο σαν φαρσοκωμωδία παιγμένη αποκλειστικά στο θέατρο του παραλόγου.Το παιχνίδι των εντυπώσεων συνεχίζεται και μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους ή...ακριβώς επειδή τις αντιλαμβάνονται προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν. Το ένα είναι χειρότερο από το άλλο.
Σε όλο αυτό προστίθεται η άνευ λόγου και αιτίας εμπλοκή σε ένα πόλεμο για χατίρι των αμερικανικών συμφερόντων όπως ακριβώς κάποιοι υπέγραψαν ένα Μνημόνιο για χατίρι των συμφερόντων των πιστωτών.

Κι ενώ η ελληνική κοινωνία βαστάζουσα τα προβλήματα που αφορούν το καθένα προσωπικά γίνεται όλο και πιο νωχελική στην αντίδραση της, γιατί αυτό που κάποτε έμοιαζε με εφιάλτης-σήμερα είναι μια ψηλαφητή πραγματικότητα-οι Βουλευτάδες (κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι) μοιάζουν να αποθρασύνονται όλο και πιο πολύ θεωρώντας αυτό το μούδιασμα ως παραδοχή αδυναμίας και συναίνεσης.

Η πλάνη σε αυτό το σημείο είναι ανεπανάληπτη. Αυτή η ησυχία είναι ο πρόδρομος της μαινόμενης καταιγίδας που θα ακολουθήσει. Ησυχία που νομίζουν ότι προέρχεται από τα καθησυχαστικά τους λόγια και τις ελεγχόμενες ερωταποκρίσεις.

Το θέμα είναι τι θα πουν αν βγει το εφιαλτικό σενάριο ενδεχόμενου παγώματος της εκταμίευσης της ερχόμενης δόσης από τη Τρόικα. Θα τη κατηγορήσουν όπως και τους οίκους αξιολόγησης ή θα δώσουν μερικά στρέμματα γης, επιπλέον αυτών που έχουν τάξει, για να κοιμούνται ήσυχοι;

Υ.Γ.1 Κυρία Διαμαντοπούλου για κάθε σχολείο που κλείνει, ανοίγει μια φυλακή.

Υ.Γ.2 Κύριε Καστανίδη ο λαός θέλει Δικαιοσύνη και όχι να τιμωρηθούν τα μη πολιτικά πρόσωπα που δεν έχουν παραγραφεί οι πράξεις τους… Έχει διαφορά.

Υ.Γ.3 Κύριε Πάγκαλε θα ήταν τιμή για την Ελλάδα να λέγονται τα Σκόπια Μακεδονία αν αναγνώριζαν την ελληνικότητα της και δεν προσπαθούσαν να την οικειοποιηθούν. Όπως λ.χ. οι Αιγύπτιοι που την Αλεξάνδρεια την έχουν καμάρι τους αλλά ποτέ δεν οικειοποιήθηκαν την ελληνικότητα της ή την καταγωγή του Μεγάλου Αλέξανδρου... Γιατί μπερδεύεστε συνέχεια;
γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails