Καλώς ήρθατε

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Είναι έτσι ακριβώς όπως το γράφουμε και μη τρώτε τα παραμύθια της κυβέρνησης και των καταχρεωμένων καναλαρχών:

“Το ΔΝΤ μετατρέπει τα χρέη του κράτους απέναντι σε ιδιώτες —και μάλιστα απατεώνες— σε χρέη του κράτους απέναντι σε άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς”.

Επίσης: Κοιτάξτε τι λέει ο Στρος-Κααν (ορίστε το άρθρο ΔΝΤ: Ωρολογιακή βόμβα χρέους απειλεί τις τράπεζες, Ελευθεροτυπία, 14-4-2011).

“Οι επιβαρυμένες με χρέη τράπεζες είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα καθώς πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν χρέη 3,6 τρισ. δολ.” Το πρόβλημα της Ελλάδας, εν αντιθέσει με αυτό της...Ιρλανδίας, δεν είναι οι τράπεζες αν και με συνεχιζόμενο το μνημόνιο θα μετατραπεί και σε τραπεζικό. Καθ’ ότι, η δραστική μείωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία θα επιφέρει δραστική μείωση στην τραπεζική ρευστότητα. Με αυξημένες υποχρεώσεις σε μεσοπρόθεσμα διατραπεζικά δάνεια, οι τράπεζες θα αναγκαστούν να περιορίσουν την παροχή ρευστότητας. Φαύλος κύκλος.

Όμως στο τέλος ο Στρος-Κααν λέει το εξής αξιοπρόσεκτο: “ο Πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, προειδοποίησε τις χώρες ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ μετατρέποντας ορισμένα κυκλικά προβλήματα σε διαρθρωτικά”.

Τότε γιατί το εφάρμοσαν στην Ελλάδα; Ποιοι λόγοι συνετρεχαν Κε. Παπανδρέου ώστε να εφαρμοστεί εδώ;
από το taxalia

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails