Καλώς ήρθατε

Παγκόσμιο ρεκόρ αποτυχίας του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ όταν λέει σήμερα ότι η Νέα Δημοκρατία «έκρυβε τα δημοσιονομική στοιχεία» ή έδινε «ψεύτικα στοιχεία», κάνει χυδαίο λαϊκισμό!

Διότι το 2009, όταν χτύπησε η διεθνής κρίση την Ευρώπη, όλες οι κυβερνήσεις της αναθεώρησαν πολλές φορές τα στοιχεία για το έλλειμμά τους.

Η Γερμανία υπολόγιζε στην αρχή έλλειμμα 0,5% και της προέκυψε (μετά από 5 αναθεωρήσεις) έλλειμμα κοντά στο 6%!

Η Γαλλία υπολόγιζε έλλειμμα 1,7% και έκλεισε τελικά με έλλειμμα σχεδόν 8%.

Όλες οι χώρες τότε...έχασαν τον έλεγχο, λόγω της πρωτοφανούς διεθνούς κρίσης. Την επόμενη χρονιά, όμως, όλες το… μάζεψαν το μαγαζί τους.

Το ΠΑΣΟΚ, όμως, τα έκανε μούσκεμα το 2010, και μάλιστα σε συνθήκες διεθνούς ανάκαμψης, όχι κρίσης διεθνώς!

Υπέγραψε ένα Μνημόνιο πρωτοφανούς λιτότητας, με περιοριστικά μέτρα πάνω από 9%. Ύστερα πήρε πρόσθετα μέτρα, κι έφτασε την «προσαρμογή» του στο 11%! Όμως τελικά, παρά το κολοσσιαίο αυτό πετσόκομμα, το έλλειμμα, μαζί με τις καθυστερημένες πληρωμές του Δημοσίου, δεν έπεσε από την περασμένη χρονιά!

Ή έπεσε ελάχιστα. Και γι’ αυτό φταίει, τάχα, η… «προηγούμενη κυβέρνηση»!

Το έλλειμμα τώρα μας το φτάνουν στο 10,6% (11% και κάτι το υπολόγιζε αρχικά η Eurostat). Αλλά προσθέστε και τις καθυστερήσεις πληρωμών του Δημοσίου μόνο για το 2010: Ξεπερνάει το 12,3% κατά τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς (κατά τη Eurostat το σύνολο αγγίζει το 13%! Άλλωστε ο «μνημονιακός» Αλέκος Παπαδόπουλος το υπολόγισε κι αυτός πάνω από 13%…)

Το περσινό έλλειμμα το «έφτασαν» στο 15,4%. Αλλά είχαν κάνει και λογιστικές μαϊμουδιές που έφταναν το 3,7%: Μόλις ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, αρχές Οκτωβρίου του 2009, μετέθεσε εισπράξεις του 2009 στο 2010 και πληρωμές του Δημοσίου από το 2010 στο 2009! Τους είπε τότε ο Σαμαράς στο Βουλή. Κάτι πήγαν να ψελλίσουν για απάντηση, αλλά ύστερα το έκαναν γαργάρα…

Άρα, το πραγματικό έλλειμμα του 2009, ακόμα και μαζί με τις αναθεωρήσεις που έγιναν αργότερα, αλλά αφού αφαιρεθούν οι λογιστικές μαϊμουδιές, δεν πρέπει να ξεπερνούσε το (15,4-3,7=)11,7%!

Καταλαβαίνει κανείς;

Παρέλαβαν έλλειμμα 11,7% με 12% το πολύ, σε συνθήκες διεθνούς κρίσης και αφού ξεζούμισαν την κόσμο κι έσπρωξαν την ελληνική οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση, «κατάφεραν» να το φτάσουν στο 13% σε συνθήκες μέτριας διεθνούς ανάκαμψης!

Μια με μιάμιση μονάδα του ΑΕΠ μεγαλύτερο έλλειμμα!

Αυτό είναι το «κατόρθωμά» τους…

Τέτοιο «επίτευγμα» δημοσιονομικής πολιτικής, να «σφίξεις τα ζωνάρια» κατά 11% του ΑΕΠ και το έλλειμμα να ανέβει ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι παγκόσμιο ρεκόρ αποτυχίας!
ΝΖ
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails