Καλώς ήρθατε

Τις επόμενες ώρες ξεκινούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη #Libya

«Μέσα στις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη» δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας Φρανσουά Μπαρουέν, στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων.

Οι γαλλικές δυνάμεις δηλώνουν που θα συμμετέχουν στην επιχείρηση, ενώ στο Όσλο η υπουργός Άμυνας της χώρας Γκρέτε Φαρέμο γνωστοποιεί πως και η Νορβηγία θα συμμετάσχει στην καταστολή των δυνάμεων Καντάφι. Από την πλευρά του το ΝΑΤΟ εξετάζει τρόπους για την επιβολή του ψηφίσματος του ΟΗΕ και τη λήψη «κάθε άλλου απαραίτητου μέτρου».

Πηγές από το ΝΑΤΟ, πάντως, δήλωναν σήμερα το πρωί ότι...όλοι οι πρεσβευτές βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση.
ΝΕΑ
Αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, ο κ. Δρούτσας σχολίασε ότι η διεθνής κοινότητα στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα και μία σαφή προειδοποίηση για άμεση κατάπαυση του πυρός, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: να υιοθετήσει πιο αυστηρές κυρώσεις στο καθεστώς του Καντάφι και να επιτρέψει την ανάληψη οποιουδήποτε μέτρου είναι απαραίτητο για την προστασία των αμάχων.

Ο κ. Δρούτσας επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους της για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα.

Ώστε λοιπόν σύσσωμη η «Δύση», με πρωτεργάτες τον τακουνοφόρο ηγέτη της ξεπεσμένης Γαλλίας, τον εραστή Βορειοαφρικανίδων καλλονών πρωθυπουργό της Ιταλίας, και την πρωτοπόρο στις μάχες για την ελευθερία Δανία επέτυχε ψήφισμα για επέμβαση στην Λιβύη!

Με την αιδήμονα αποχή του Πούτιν, της σοσιαλ-καπιταλιστικής Κίνας και των ούτως η άλλως άσφαιρων «αναδυόμενων» δυνάμεων το ΝΑΤΟ με εξουσιοδότηση του ΟΗΕ θα «συνετίσει» ανθρωπιστικά τον Καντάφι, ετσι για να παραδειγματίζονται οι δημοκράτες κυβερνώντες στο Μπαχρέιν και την Σ. Αραβία!

Ήδη οι πολεμόχαροι …Νορβηγοί, Δανοί, Ολλανδοί και άλλοι Ευρωπαίοι σφουγγοκωλάριοι του γαλλικού βορειοφρικανικού συμπλέγματος και του αναζητούντος εξωτερική απειλή μήπως και ξεχασθεί η… Ρούμπι Μπερλουσκόνι προωθούν αεροσκάφη – λέει ένα ημέτερο καταστροφολογικό «ειδικό site» – πού; Μα βεβαίως στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα!

Με την συμμετοχή – λέγει ο …ειδήμων εκδότης – επιχειρηματίας της Πολεμικής μας Αεροπορίας, όπως θα αποφασίσει το «Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας» (ωραίο, βαρύγδουπο, σαν τον Σημίτη σε πολεμικό συμβούλιο στο Μαξίμου) στις 18:00…

Με λίγα λόγια, μαζί με την …Δανία, η αποτυχημένη Δανία του Νότου, το Κράτος – Παράγκα, ανίκανο να περιφρουρήσει τα εναέρια και θαλάσσια – ενίοτε και τα χερσαία από την λαθρομετανάστευση- σύνορα του, ανίκανο να προστατεύσει με κρατική ισχύ την NAVTEX που εξέδωσε το ίδιο για την περιοχή του Καστελόριζου, θα στείλει αεροσκάφη και πλοία να αστυνομεύσουν τον εναέριο χώρο της Λιβύης!

Οι πάντα πρόθυμοι «νουνεχείς», «σώφρονες» θα σπεύσουν να μιλήσουν για την «Ισχυρή Ελλάδα», παρούσα στο …Αφγανιστάν, στην Σομαλία και το Κόσοβο, γιατί ετσι επιτάσσει η θέση της χώρας στους «δυτικούς θεσμούς», η «ισχυρή παρουσία της» και άλλες μπούρδες.

Ισχυρή παρουσία, όπως η φαραωνικοί ολυμπιακοί αγώνες, οι φιέστες με τα ποδόσφαιρα και την Eurovision, οι κατάμεστοι από γερμανικά πολυτελή αυτοκίνητα δρόμοι… «ὅτι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας» λέγει ο ευαγγελιστής , και ταιριάζει γάντι σ’αυτό το «ισχυρό», «λαμπερό» ψευδοκράτος χωρίς υποδομές πίσω από την βιτρίνα, χωρίς αυτοσεβασμό, χωρίς αντίληψη του τι σημαίνει Κράτος και Βία όχι επάνω στους αδύναμους να αμυνθούν ραγιάδες – υπηκόους αλλά εκεί που παίζεται το πραγματικό παίγνιο της Ισχύος, στις θάλασσες και τους ουρανούς του Αιγαίου.

Αυτός ο «κεκονιαμένος, βρωμερός τάφος» λοιπόν ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να αποσπάσει τα εύσημα δουλοφροσύνης των ισχυρών γιατί δήθεν εξυπηρετούνται τα «εθνικά συμφέροντα». Όπως πήγαμε να τα εξυπηρετήσουμε στην… Κορέα το '52 και σε …ανταπόδοση οι «συμμαχητές» μας για τον «ελεύθερο κόσμο» Άγγλοι εκτέλεσαν το '56 τους Καραολή και Δημητρίου… Όπως δώσαμε όλες τις απαιτούμενες «διευκολύνσεις» για τις επιχειρήσεις… απελευθερώσεως του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας και σε ανταπόδοση αναβάθμισαν τα Σκόπια και πρότειναν το σχέδιο Αυνάν!

Εμείς όμως εκεί… παρόντες, όπως ο καλός στρατιώτης Σβέικ που διατάσσεται να εξυπηρετήσει την κυρία του συνταγματάρχη σε ότι του ζητηθεί ακόμη και εάν δεν του ζητηθεί!

Μόνον που αυτός την …εξυπηρετεί δεόντως, ενώ εμείς ετοιμαζόμαστε να δώσουμε και κ…!

Άκτιο, Άραξος, Ανδραβίδα, Σούδα: Θα είναι η δεν θα είναι νόμιμοι, πολεμικοί στόχοι για την Λιβυκή άμυνα εάν υπάρξει; Προφανώς μόνον η Σούδα λόγω αποστάσεως. Η κουτοπόνηρα υπολογίζουμε στην έγκαιρη εξουδετέρωση απ τους …killer Νορβηγούς, Δανούς και Γάλλους των Λιβυκών μέσων; Η προσδοκούμε ότι η «ομπρέλα» του έκτου στόλου θα μας φυλάξει;

Άντε να τους αναθέσουμε λοιπόν και το διάτρητο Αιγαίο, μιας και τα αεροσκάφη μας θα είναι απασχολημένα στην …Λιβύη, τα ραντάρ μας θα «λοκάρουν» τα Mig και τα Sukhoi του Καντάφι (εάν προλάβουν να σηκωθούν…) και οι σοφοί Τούρκοι, άρχοντες και όχι δουλόφρονες θα συνεχίσουν το έργο τους επάνω από το Αγαθονήσι και τους Φούρνους απερίσπαστοι από λιβυκές ΝΑΤΟικές περιπέτειες.
Parsifal
από το antinews
Σχόλιο apneagr: Διαβάστε μία άλλη, “ακραία” προσέγγιση γιατί πολεμούν τον Gaddafi!

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails