Καλώς ήρθατε

Μετά το Καστελόριζο έρχεται η σειρά της Ζουράφα!

Μετά το Καστελόριζο η Τουρκία επαναφέρει τις διεκδικήσεις της για την άλλη άκρη του «τόξου» των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, τη βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδοξέρα, 6 μίλια βορειοανατολικά της Σαμοθράκης.

Αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία στη Ζουράφα, η Τουρκία κατήγγειλε… παρενόχληση τριών τουρκικών αλιευτικών από δύο σκάφη του Λιμενικού ανατολικά της Ζουράφας την περασμένη Πέμπτη. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η «παρενόχληση» δημοσιοποιήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με την επισήμανση ότι δόθηκαν οδηγίες στο τουρκικό ΥΠΕΞ για να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αθήνα.

Η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στη Ζουράφα δεν είναι τυχαία, καθώς η βραχονησίδα έχει...κρίσιμο ρόλο στη χάραξη της θαλάσσιας οριογραμμής μεταξύ των δύο χωρών και στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών όπως η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη υδρογονανθράκων, εξ ου και το όνομα «Λαδοξέρα», από την ελαιώδη ουσία που αναβλύζει γύρω από τη συγκεκριμένη βραχονησίδα.

Την ίδια στιγμή μάλλον αντιφατικά είναι τα μηνύματα που στέλνει η Αθήνα, με συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στη «Χουριέτ». Θέτοντας χρονοδιάγραμμα το διάστημα αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου στην Τουρκία, ο κ. Δρούτσας θέτει και ένα δίλημμα στην τουρκική πλευρά, το οποίο όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από έκφραση επιθυμιών της ελληνικής κυβέρνησης.

Το μήνυμα
«Μετά τις εκλογές είναι η ώρα των αποφάσεων: Ή λύση ή Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» είναι το μήνυμα του κ. Δρούτσα, όταν είναι σαφές ότι και για τα δύο προϋπόθεση είναι η άρση του casus belli, η εγκατάλειψη της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών» και η αποδοχή του δικαίου της θάλασσας, ενώ ακόμη και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η μη επίτευξη συμφωνίας διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας κάθε άλλο παρά οδηγεί αυτομάτως στη Χάγη. Η ελληνική στρατηγική, πάντως, δεν έχει απάντηση για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ούτε λύση ούτε προσφυγή στη Χάγη.

Στην συνέντευξή του, πάντως, ο κ. Δρούτσας καλεί τον κ. Νταβούτογλου να αντιληφθεί ότι με τις παραβιάσεις και την ένταση που δημιουργείται «δεν αλλάζει το καθεστώς του Αιγαίου», αλλά αντιθέτως δημιουργείται καχυποψία και στην ελληνική κοινή γνώμη.
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
από το ethnos

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

ΤΟΥΡΚΙΚΑ: Τουρκική "φιλία" ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Κάθε μέρα παραβιάσεις, τι θέλετε να δήξετε; Ξεχάσατε το 1821;; Τι θέλετε να επιδείξετε τις γενοκτονίες σας; τις σφαγές τις καταπατήσεις ( Κύπρος Κούρδοι,) κλπ. κλπ.
Πόσο μας στοιχίζουν 16-40 παραβιάσεις την ημέρα από τους Τούρκους; Εξοπλισμοί: (Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα) γιατί έτυχε να συνορεύουμε με ένα ληστρικό οθωμανικό κράτος; Και να ζούμε για αυτούς τους λόγους στη φτώχια και με την απειλή του πολέμου; Ποιος θα πληρώνει την ζημία; από αυτή την ΦΙΛΙΑ;;
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Μια θέση στην αντίθεση, και κάνουμε επίθεση. Δυστυχώς: Μαλακοποιήθηκαν οι ηγεσίες μας; Οι ηγέτες γίνανε και ΕΠΑΙΤΗΣ, γίνεται;;;
Αν δεν είναι "προδότες", είναι μ-βλάκες, ή πουλημένοι ή αμόρφωτοι.
=Προς ευνοούμενους απατεώνες
=Υπέργειο Μακεδονίας Θράκης και Αιγαίο καταργήθηκαν, οι τούρκοι και τα Σκόπια ευχαριστήθηκαν, και υπουργεία εθνικής προδοσίας δημιουργήθηκαν..

=Οι δουλοπρεπείς πολιτικοί. Δέχονται τους όρους χωρίς όρους, από τους εβραίους τραπεζίτες μασόνους και εμπόρους. =Και εμάς μας υποχρεώνουν να δεχόμαστε τους όρους με όρους.

=Ντρέπομαι που σας έχω συνανθρώπους μου.

=Ψάχνεις για ΜΗ ΜΑΛΑΚΕΣ. Στην πολιτική ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ……

ΔΗΣΤΗΧΟΣ: Ήμαστε Έθνος περιτριγυρισμένο από "πιράνχας", κλεπτών εδαφών. Όλοι οι γείτονες επιβουλεύονται να φάνε κανένα κομμάτι, εκτός από εκείνα που έχουν "φάει" κλπ.
Είμαστε περιτριγυρισμένοι από σωβινιστές και εθνικιστές Τούρκους Βουλγάρους Σκοπιανούς Αλβανούς κλπ.

Όλοι ονειρεύονται μια ΜΕΓΑΛΗ Τουρκία Βουλγαρία Αλβανία κλπ.

Αυτοί πρέπει να διεκδικούνε ΞΕΝΑ εδάφη (ή έχουν στην κατοχή τους) και εμείς όχι;
Αυτοί δεν είναι εθνικιστές σωβινιστές; Ρε Μ-βλάκες κουρκουτιάρηδες;; Γιατί να μην "είμαστε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ";;Οι Τούρκοι δεν έχουν ιστορία αλλά μόνον ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ. ( Πρέσβης Γ. Γεωργίου).

Ιστορία "είχαν μόνον οι Έλληνες", τώρα θα μας γράψει η ιστορία ως ιστορικά ανιστόρητους!

Ευρωπαίοι: Τι δουλειά έχει ένα βάρβαρο πρωτόγονο κράτος στην Ευρώπη;

Και βάζουν την Τουρκία στην Ε.Ε επειδή έχουν ένα κλεμμένο κομμάτι Ελληνικής γης οι ασιάτες. Τουρκικός επεκτατισμός: Ράτσα κλεφτών αρπάγων, στο αίμα τους στο DNA κυκλοφορεί η συσσωρευμένη καθαρματικότητα τους. *(ΕΕΕ

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΊΩΝ ( μουσταφά Κεμάλ 19/5/1919 από σφαγές 353.000 χιλιάδες νεκροί.) Σφαγές βασανιστήρια ταλαιπωρίες θάνατοι από εξάντληση. Ποντίων Κούρδων Αρμενίων ξεριζωμός 1911 5-23 από τους Τούρκους κλπ. κλπ.

=Με τις προκλήσεις τις παραβιάσεις τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο επιβεβαιώνετε την καθαρματικότητα σας.

=Ούτε η χώρα τους είναι δικιά τους (κλεμμένη καταπατημένη) και διεκδικούν συνέχια......

Ή να ζητήσουν και οι Αρμένιοι της Κύπρου, να τους δοθεί ένα κομμάτι να κάνουν και αυτοί ένα ψευδοκράτος και να γίνει η Κύπρος μπορντέλο κράτος.

=Άλωση της Κωνσταντινούπολης 29/5/1453 Μαύρη τρίτη.

=21 ψηφίσματα ??? για την Κύπρο, οι Τούρκοι τα αγνόησαν δεν τα σεβάστηκαν.

=Ισλαμικό κέντρο εργαστήριο παραγωγής θρησκευτικών ζώων καμικάζι και θρησκευτοκαθαρμάτων.

Να ζητήσουν από την Ενωμένη Ευρώπη και οι Κούρδοι οι Αρμένιοι της Τουρκίας και όποιοι άλλοι, να τους δοθεί ένα κομμάτι να κάνουν και αυτοί ένα ψευδοκράτος (από τα Ελληνικά κλεμμένα εδάφη τους), μην χρησιμοποιείτε δύο μέτρα και πέντε σταθμά.

=Μετά 30 χρόνια τα καθάρματα του κόσμου ανοίγουν τους φακέλους. Οι Έλληνες πότε θα τους ανοίξουν; (Μπας και είμαστε ποιο καθάρματα και δεν ανοίγουμε τον φάκελο της Κύπρου;)
Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr

Related Posts with Thumbnails